BUX Zero verdienmodel

BUX Zero Verdienmodel

Heb je de reclame van BUX Zero ook al voorbij zien komen? Er wordt verteld dat het mogelijk is om zonder commissies (transactiekosten) te beleggen in aandelen en ETF’s. Er worden ook kosten gemaakt bij BUX, dus hoe werkt dat precies? In dit artikel zoek ik voor je uit hoe BUX Zero geld verdient!
Tip: maak alvast gratis een account aan bij BUX Zero, dan kun je meekijken!
Het verdienmodel van BUX Zero is het heffen van transactiekosten van 1 euro (-en een FX-toeslag) over markt- en limiet orders. Om zonder transactiekosten te kunnen beleggen kun je gebruik maken van Zero orders. BUX Zero verdient geen geld met het verkopen van gebruikersdata.
5/5
Tip: Ontvang een gratis aandeel t.w.v max € 100,- via mijn vriendenlink bij BUX Zero!

Inhoud

Eerst even voorstellen

Neem me niet kwalijk, maar ik ben helemaal vergeten mezelf voor te stellen. 

Ik ben Erwin en fanatiek belegger. Vanuit deze passie ben ik begonnen met het schrijven over knelpunten die ik zelf tegenkwam bij het beleggen. Eén van die vraagstukken ging over het verdienmodel van BUX Zero, dus dit ben ik voor ons gaan uitzoeken.

Wil je mijn artikel supporten? Meld je dan aan via mijn vriendenlink naar BUX Zero en dan ontvang je ook nog eens een gratis aandeel t.w.v. max. 100 euro. Mooi meegenomen dus!

Hoe verdient BUX Zero geld?

BUX Zero verdient niet alleen geld met een commissie van € 1,- over markt- en limietorders, maar ook met een FX toeslag van 0.25% over Amerikaanse aandelen. Iedere keer wanneer je een aandeel koopt of verkoopt betaal je dus 1 euro. Zo’n kleine commissie lijkt niet zoveel, maar wanneer je veel orders plaats met kleine bedragen kan dit behoorlijk hoog oplopen.
€ 0,- € 1,-
Alle orders op US aandelen
Marktorders op EU aandelen en ETF's
Zero Orders op EU aandelen
Limietorders op EU aandelen en ETF's
Zero Orders op ETF's
Storten & Opnemen
Bewaarloon
1 euro t.o.v. 1000 euro = 0.1%
1 euro t.o.v. 100 euro = 1%
Om deze reden kun je bij BUX Zero ook beleggen met Zero Orders, waarbij je geen transactiekosten (commissie) betaald. Ook over het aankopen van Amerikaanse aandelen betaal je geen transactiekosten, maar dus wel de FX toeslag van 0.25% over je aandelen.
“Vooral bij een lage inleg is het handig om gebruik te maken van Zero Orders”
Daarnaast geeft BUX Zero aan dat ze nooit geld zullen verdienen met de data van gebruikers. Het zijn dus vrijwel alleen de transactiekosten en de FX toeslag waar geld op wordt verdient. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je gegevens wanneer je bij BUX Zero gaat beleggen.

Hoe werkt een Zero Order bij BUX Zero?

Zero Orders zijn speciale orders die aan het einde van de werkdag (tussen 16:00 en 17:00) uitgevoerd worden. Het grote voordeel van Zero Orders is dat je geen transactiekosten (commissie) betaald.
Met Zero Orders kun je dus heel gemakkelijk voorkomen dat je transactiekosten betaald. Dit is dus ook precies wat BUX Zero bedoelt met commissievrij beleggen. Houdt er daarbij wel rekening mee dat de koers van een aandeel aan het einde van de dag alweer verandert is. Tot slot betaal je ook nog een kleine bied/laat spread betaald en een wisselkoers toeslag (FX-toeslag) over Amerikaanse aandelen.
BUX Zero Order
Zero Order bij BUX Zero
Een Zero Order is dus vooral interessant als je met kleine bedragen aan het beleggen bent en je geen haast hebt met het uitvoeren van je order. Als beginnende belegger kun je dus heel goedkoop beleggen in aandelen via BUX Zero.

Is BUX Zero gratis?

BUX Zero is niet volledig gratis, maar je kunt wel heel goedkoop beleggen met Zero Orders. Aandelen kopen kost dus wel geld, maar als je het slim aanpakt kun je wel heel goedkoop beleggen. Het gebruik van Zero Orders heeft echter ook een aantal nadelen.
BUX Zero geeft zelf aan dat het mogelijk is om commissievrij beleggen mogelijk te maken doordat ze weinig personeel hebben, lage kosten hebben en de technologie ook een stuk goedkoper wordt. Voor veel beginnende of kleine beleggers kan het best interessant zijn om een Zero Order uit te voeren en dus geen commissie te betalen.

Is BUX Zero veilig?

Om de veiligheid (zoveel mogelijk) te garanderen heeft BUX Zero een AFM-vergunning, vallen tegoeden onder het depositogarantiestelsel, vallen beleggingen onder de wet giraal effectenverkeer en heeft BUX nog een aantal overige maatregelen genomen om de betrouwbaarheid te verhogen.
Wat betreft je persoonsgegevens zijn veel geïnteresseerde klanten in BUX Zero bang dat je data of klantgegevens verkocht worden aangezien het beleggen ‘gratis’ zou zijn. Zoals je hebt kunnen lezen is het beleggen bij BUX Zero dus niet volledig gratis en zal BUX nooit data van hun klanten verkopen aan derden (of er op een andere manier geld aan verdienen).
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

Zeker voor een belegger met grote bedragen zijn de kosten bij BUX Zero erg laag, maar wanneer je met kleine bedragen aandelen koopt zijn de kosten wel relatief hoog. Dit is dus ook precies de reden dat BUX Zero Orders aanbiedt waardoor je ook als kleine belegger goedkoop aandelen kunt kopen en verkopen.

BUX Zero geeft duidelijk op hun website aan welke kosten ze heffen. Daarnaast adverteren ze wel met het ‘commissievrij beleggen in aandelen en ETF’s’, want dit maken ze ook immers mogelijk met Zero Orders. Toch zijn sommige klanten verbaasd dat er in de basis wel kosten in rekening gebracht worden.

 

Als beginnende belegger moet je er dus wel rekening mee houden dat er kosten in rekening worden gebruikt, tenzij je natuurlijk Zero Orders gebruikt. Als belegger moet je immers altijd checken wat voor kosten in rekening worden gebracht want bij sommige brokers betaal je immers ook nog spreads of andere vormen van kosten.

Tegenwoordig bestaat ‘gratis’ bijna niet meer en hierdoor is veel kritiek over het feit dat BUX Zero gratis beleggen aanbiedt. Toch zal BUX Zero nooit je klantgegevens verkopen of op een andere manier dan transactiekosten (en overige beleggingskosten) geld aan je verdienen. Hier hoef je je dus geen zorgen over te maken.

Tip: ontvang een gratis aandeel t.w.v max. 100 euro!