Trading 212

Trading 212 Review

Trading 212 is een broker waar je kunt beleggen in aandelen en ETF’s zonder commissiekosten, maar hoe werkt dat precies? Ik heb Trading 212 nu inmiddels al een tijdje gebruikt en ik deel je dus graag mijn ervaring. Aan de hand van dit artikel kun je zelf kiezen of Trading 212 bij je past of niet.

Inhoud

Waarom beleggen bij Trading 212?

Een aantal redenen om te gaan traden/beleggen bij Trading 212 is bijvoorbeeld omdat Trading 212 geen comissiekosten/transactiekosten rekent. Onder het kopje ‘kosten’ zal ik verder op deze kostenstructuur inzoomen. Daarnaast biedt Trading 212 veel mogelijkheden aan zoals het beleggen in Forex en commodities, maar voor een professionele belegger zijn er wel te weinig analysetools.

Mijn ervaring met Trading 212

Over het algemeen werkt Trading 212 erg simpel en goed, maar het is niet de interface zoals ik het graag zie. Ik ben soms best lang op zoek naar de juiste plekken om iets uit te voeren. De app van Trading 212 werkt daarentegen wel goed in combinatie, dus dit is wel een pluspunt.
Zoals je al merkt gebruik ik liever andere brokers zoals DEGIRO, maar Trading 212 krijgt op trustpilot wel 4,3 sterren, wat wel erg hoog is voor een broker. Normaal krijgen brokers veel negatievere reviews.

Trading 212 kosten

Zoals ik zal zei brengt Trading 212 geen commissies/transactiekosten in rekening. Je zou dus zeggen dat het hierdoor lekker goedkoop beleggen is, maar dan heb je nog kosten die niet voor iedere belegger zichtbaar zijn.
Trading 212 maakt namelijk gebruik van spreads, wat inhoudt dat er een verschil zit tussen de koop- en verkoopprijs en de daadwerkelijke koers en een aandeel. Beleggen bij Trading 212 is dus niet daadwerkelijk gratis, want je hebt alsnog een verschil wanneer je iets koopt en daarna direct weer verkoopt. Je zult dit dus met het rendement moeten goedmaken.
Voor veel mensen kan het prettig zijn om geen transactiekosten te hebben (want deze kunnen best hoog zijn), maar uiteindelijk betaal je dus alsnog een soort van kosten. Voor CFD’s betaal je nog aparte kosten (swap kosten).

Hoe betrouwbaar is Trading 212?

Trading 212 is een Engels bedrijf en is daarom gereguleerd door de FCA (soort van AFM maar dan voor Engeland). Een Nederlandse broker is natuurlijk altijd prettiger, maar op zich is het wel beter dan uit één of ander vaag land. Daarnaast is Trading 212 de nummer 1 trading app sinds 2016 in de UK. Ook is de app van Trading 212 al meer dan 14 miljoen keer gedownload, wat natuurlijk een hele hoop is.

Gratis aandeel bij Trading 212

Bij aanmelding (via mijn vriendenlink) bij Trading 212 heb ik mogen profiteren van een gratis aandeel van maximaal 100 euro, waarna je een random aandeel ontvangt. Hiervoor moet je minimaal 1 euro met iDeal storten waarna het random aandeel binnen 3 dagen in je portfolio staat. Ik hoop voor je dat het gratis aandeel bij Trading 212 op dit moment nog steeds beschikbaar is.

Conclusie

Voordelen van Trading 212 Nadelen van Trading 212
Geen commissies
Spreads
Eenvoudig
Te simpel voor profs
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.
Je kunt dividend ontvangen
Of je in aanmerking komt wordt bepaald door de ex-dividend datum.
Ook bij CFD’s (met een hefboomeffect) komt dividend uitgekeerd.
Hier had ik moeite mee
Rechtsbovenin en daarna op ‘withdraw’
Dit kan ook in de app (ff uitzoeken)
Je gratis aandeel heeft wat tijd nodig voordat het geld opgenomen kan worden.
Ik betwijfel het
Het kan prima, maar er zijn betere Nederlandse varianten zoals DEGIRO