Trading 212

Hoe ontvang ik dividend bij Trading 212?

Wanneer je gaat beleggen bij Trading 212 wil je natuurlijk ook kunnen beleggen in dividendaandelen. Echter moet je natuurlijk wel weten hoe je dan dividend ontvangt bij deze broker. In dit artikel zoek ik precies voor je uit hoe het precies werkt met dividend bij Trading 212!
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 70% van de beleggers verliest geld met de handel in CFD’s. 
Conclusie: Dividend ontvangen bij Trading 212 gebeurt automatisch wanneer je aandelen van een bedrijf hebt wat dividend uitkeert. Wel moet je rekening houden met de ex-dividend datum, wat ook bij CFD’s het geval is.
Ontvang een aandeel t.w.v. max. 100 euro via mijn vriendenlink* van Trading 212. Lees hier meer informatie. 

Inhoud

Kan ik dividend ontvangen?

Het is zeker mogelijk om dividend over je aandelen te ontvangen. Hierbij moet het aandeel wat je bezit wel van een bedrijf zijn wat ook daadwerkelijk dividend uitkeert. Wanneer dit het geval is zal je dividend automatisch worden geregeld, en wordt het dividend direct in je account gestort. Je hoeft dus verder geen stappen te nemen om je dividend te ontvangen.

Ex-dividend datum

Of je in aanmerking komt voor dividend van het aandeel heeft te maken met de ex-dividend datum. Het aankopen van het aandeel moet gedaan worden voor de ex-dividenddatum, maar moeten ook door je vast worden gehouden op deze datum. Houdt hier dus goed rekening mee, aangezien je anders wellicht niet in aanmerking komt voor een dividenduitkering.

CFD dividend

Wanneer je gaat handelen met een hefboomeffect (met CFD’s) bij Trading 212 wil je natuurlijk ook een dividenduitkering ontvangen. Dit is zeker mogelijk, maar ook hierbij geld dat je de positie open moet hebben op de ex-dividend datum. Houdt er ook rekening mee dat je bij een long betaald zal worden, maar dat je bij een short juist het dividend moet afstaan.
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

Tip: Ontvang een gratis aandeel t.w.v max. 100 euro