Peaks

Rendement van Peaks

Bij Peaks heb je de mogelijkheid om je wisselgeld geautomatiseerd in indexfondsen te laten beleggen, maar levert dat ook iets op? En waar beleg je eigenlijk in? In dit artikel zoek ik voor je uit wat het rendement van Peaks is.
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. De geschatte rendementen genoemd in dit artikel zijn afkomstig uit de app van Peaks. Voor de meest actuele rendementen kun je de app van Peaks openen.
Conclusie: Het verwachtte rendement van Peaks varieert tussen de 3,2% en de 6,5% uit de indexfondsen waar je bij Peaks in belegt. Daarnaast moet je wel rekening houden met risico’s en kosten. De kosten bij Peaks zijn relatief erg hoog wanneer je met kleine bedragen belegt waardoor het rendement tegen kan vallen, of zelfs helemaal kan verdwijnen in de kosten.
Tip: met de code ERWINJJJV* krijg je een welkomstbonus van 5 euro bij Peaks!

Inhoud

Risicoprofielen

Voordat je kunt beginnen met beleggen bij Peaks moet je de keuze maken uit een risicoprofiel. Dit houdt in dat je moet kiezen hoeveel risico je neemt t.o.v het rendement wat je wilt maken. De risicoprofielen lopen op van Mild tot Heet. Bij Mild loop je dus relatief weinig risico maar heb je ook een laag verwacht rendement. Bij Heet loop je wat meer risico waardoor je ook een wat hoger verwacht rendement hebt.
Peaks risicoprofiel
Dit zijn de verwachtte bruto rendementen die Peaks inschat voor elk risicoprofiel:
  • Mild: 3.2% rendement
  • Pittig: 4.3% rendement
  • Scherp: 5.4% rendement
  • Heet: 6.5% rendement
Wanneer je belegt bij Peaks kun je de waarde van jouw beleggingen bekijken onder het kopje ‘beleggingen’. Ook is het mogelijk om de winst van individuele fondsen in je ‘portfolio’ te bekijken. Op deze manier kun je precies zien wat in waarde gestegen is, en wat in waarde gedaald is.

Indexfondsen

Wanneer je gaat beleggen bij Peaks beleg je dus in een aantal indexfondsen. Een indexfonds is als het ware een mandje van aandelen welke gevolgd worden door je beleggingen. Elk indexfonds heeft zo zijn eigen risico’s, rendementen en onderliggende waardes. Verschillende indexfondsen die vallen onder het ‘hete risicoprofiel’ zijn:
  • iShares MSCI Europe SRI UCITS ETF (aandelenfonds)
  • iShares Sustainable MSCI Em Mkt (aandelenfonds)
  • UBS ETF–MSCI USA Socially Responsible (aandelenfonds)
  • UBS ETF-MSCI Pac Socially Responsible (aandelenfonds)
  • Ishares Euro Government Bond UCITS ETF (obligatiefonds)
  • Xtracker II ESG EUR Corp Bond UCITS ETF (obligatiefonds)
Peaks portfolio
Zoals je kunt zien hebben alle aandelen- en obligatiefondsen hun eigen naam waardoor je kunt googelen op wat het fonds precies inhoudt en wat voor historisch rendement het heeft behaald. Wat voor de rest opvallend is, is dat er veel ‘Socially Responsible’ fondsen dus duurzame fondsen tussen zitten.

Rendement vs kosten

Beleggen neemt natuurlijk altijd risico’s met zich mee waardoor je geld kunt verliezen, maar daarnaast betaal je ook nog kosten waar je geld aan kwijt bij bent. Bij Peaks zijn de kosten de eerste 3 maanden gratis, maar bedragen ze daarna 1 euro per maand. Deze kosten zijn voor kleine beleggers erg hoog. Dit is natuurlijk een beetje krom want Peaks is voornamelijk geschikt voor kleine beleggers die gemakkelijk met hun wisselgeld willen gaan beleggen.
Ik ben namelijk even gaan rekenen, maar pas vanaf het moment dat je boven de 1000 euro belegt hebt bij Peaks worden de kosten relatief betaalbaar. Tot die tijd zijn de kosten van Peaks erg hoog, en eigenlijk wordt het pas vanaf het beleggen van 2500 euro echt interessant wat betreft kosten. Voordat je begint met beleggen bij Peaks moet je dus goed in je achterhoofd houden of je wel zulke hoge kosten wilt betalen.

Mijn ervaring met het rendement bij Peaks

Bij mij in de praktijk kwamen de verwachtte rendementen wel aardig overheen met het gerealiseerde rendement. Wel zou ik zelf niet beleggen bij Peaks met kleine bedragen gezien het feit dat je dan gewoon relatief hele hoge kosten betaald.
Lees hier mijn volledige review over Peaks!
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

Tip: met de code: ERWINJJJV ontvang je 5 euro bonus