DEGIRO automatisch en periodiek beleggen

DEGIRO Automatisch Beleggen

Toen ik begon met beleggen bij DEGIRO vroeg ik me af of het ook mogelijk was om periodiek te gaan beleggen. Periodiek beleggen is het automatisch beleggen over een bepaalde periode (dag, week, maand, jaar). In dit artikel zoek ik voor je uit of het mogelijk is om periodiek te beleggen bij DEGIRO, en hoe je dat dan doet!

Tip: Heb je nog geen account bij DEGIRO? Gebruik dan de onderstaande link.

Helaas is het niet mogelijk om gemakkelijk volledig automatisch te beleggen, maar het is wel mogelijk om een automatische overschrijving te doen. Je zult dus zelf je beleggingen moeten uitvoeren bij DEGIRO.

Inhoud

Eerst even voorstellen

Neem me niet kwalijk, maar ik ben helemaal vergeten mezelf voor te stellen. 

Ik ben Erwin en fanatiek belegger. Vanuit deze passie ben ik begonnen met het schrijven over knelpunten die ik zelf tegenkwam bij het beleggen. Eén van die vraagstukken was of het mogelijk was om automatisch te gaan beleggen bij DEGIRO, dus dit ben ik voor je gaan uitzoeken.

Wil je mijn artikel supporten? Meld je dan aan via mijn vriendenlink naar DEGIRO of één van de andere brokers.

Voordelen van periodiek beleggen

Wanneer je periodiek gaat beleggen, dan beleg je dus iedere maand (of dag, week, jaar) met een vast bedrag. Het voordeel hiervan is dat je niet constant zelf hoeft te gaan beleggen, en je dus eigenlijk ongemerkt vermogen kunt opbouwen.
Daarnaast kun je door periodiek te beleggen gespreid inleggen. Op deze manier zorg je er voor dat je telkens voor een andere koers inkoopt waardoor je op de lange termijn voor zowel een goede prijs als voor een slechte prijs hebt ingekocht. Eind van de rit heb je dus jouw aandelen of ETF’s voor een gemiddelde prijs gekocht waardoor je op de lange termijn dit risico (dat je belegging heel hard daalt na het inleggen) hebt kunt beperken.
Periodiek beleggen heeft dus een aantal grote voordelen, maar is dit eigenlijk ook mogelijk bij DEGIRO?

Automatische overschrijving

De eerste stap die je moet zetten is het overmaken van het geld naar je geldrekening. Als je periodiek gaat beleggen dan wil je hier natuurlijk niet iedere keer tijd in investeren, en dit het liefst volledig automatisch laten doen. Dit is gelukkig wel mogelijk bij DEGIRO, maar niet met een automatische incasso.
DEGIRO Automatisch inleggen
Automatisch geld inboeken bij DEGIRO
Wel kun je zelf een automatische overschrijving naar je geldrekening instellen, waardoor iedere keer dus automatisch het geld van je bankrekening naar je geldrekening naar DEGIRO wordt overgeschreven. Bij het overschrijven naar DEGIRO doe je dit in principe naar je eigen FlatEx rekening, wat komt doordat DEGIRO is overgenomen door het Duitse FlatEx.

Periodiek beleggen bij DEGIRO?

Het automatisch overschrijving naar je geldrekening van DEGIRO is dus mogelijk, maar kun je ook automatisch periodiek beleggen?

Het antwoord hierop is nee, want je kunt binnen DEGIRO geen periodieke overboeking instellen voor bijvoorbeeld een aandeel of een ETF. Je zult dus toch iedere keer zelf je orders moeten blijven uitvoeren.

Wel valt er automatisch te beleggen met DEGIRO API (soort trading bot koppeling), maar dit heeft DEGIRO liever niet en hier worden zo nu en dan accounts door gesloten, dus dit valt zeker niet aan te raden.

Alternatieven

Het is dus niet mogelijk om gemakkelijk automatisch of periodiek te beleggen bij DEGIRO, maar wat als je dat toch wilt doen? Dan kun je misschien beter kijken naar een alternatief. Zelf beleg ik gemakkelijk periodiek bij Binck Forward, maar ook via de beleggingsapp Peaks. Uiteraard bestaan er nog meer geschikte alternatieven, maar dit zijn de eerste twee die in me opkomen.
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

FAQ - Veelgestelde vragen

Je kunt wel automatisch beleggen met DEGIRO via de API, maar dit wil ik je zeker weten afraden. DEGIRO heeft mij namelijk laten weten dat ze regelmatig accounts verwijdert hebben moeten hebben van mensen die via de DEGIRO API automatisch handelde. De API maakt het namelijk mogelijk om een externe trading bot transacties te laten uitvoeren, maar dat is dus bij DEGIRO niet aan te raden.

Verstuur nooit geld naar DEGIRO via een rekeningnummer wat je online vindt. Ga naar “Geld in & uitboeken”, hier zie je de optie om direct geld te storten, maar jij wilt geld periodiek overmaken dus kies je voor “Handmatig overmaken naar DEGIRO”. Hier zie je jouw rekeningnummer waar je het geld naar over kunt maken.

 

Houdt er wel rekening mee dat je enkel geld periodiek overmaakt van een tegenrekening met dezelfde naam (en dat je rekening toegevoegd moet zijn). 

Ontvang € 50,- transactietegoed bij DEGIRO