Brand New Day 2

Pensioensparen bij Brand New Day

Wanneer je liever niet gaat pensioenbeleggen omdat het je te risicovol lijkt kun je er voor kiezen om te gaan pensioensparen. Op deze manier houdt je een mooi gespaard pensioen over, maar profiteer je ook nog eens van een mooi belastingvoordeel. In dit artikel zoek ik uit wat pensioensparen precies is en hoe je dit kunt doen bij Brand New Day!
Conclusie: Door te pensioensparen bij Brand New Day kun je met een belastingvoordeel een mooi vermogen bij elkaar sparen om bij je pensioen van te leven. De rente die je over dit gespaarde geld ontvangt is tegenwoordig wel erg laag. Gelukkig betaal je bij Brand New Day geen jaarlijkse kosten en is het een erg betrouwbare online pensioenbank.

Inhoud

Voor je pensioen

Pensioensparen doe je natuurlijk voor je pensioen, om ook later nog zorgeloos te kunnen blijven doorleven. Het voordeel van pensioensparen ten opzichte van pensioenbeleggen is dat je gespaarde geld minder risico’s heeft, want beleggen neemt immers altijd risico’s met zich mee. Het is niet voor iedereen weggelegd om geld te laten beleggen, want dit kan veel stress en problemen met zich meebrengen. Voor deze mensen is er dus pensioensparen.
Het nadeel van pensioensparen is dat je niet kunt profiteren van het mooie verwachtte rendement van beleggen. Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. Wanneer je bij Brand New Day gaat sparen voor je pensioen zul je dus ook alles wat je inlegt terug moeten verwachten, waardoor je uiteindelijk alsnog voor iedere euro moet blijven werken.
Tot slot mag je bij het pensioensparen pas je geld laten uitkeren wanneer je jouw pensioenleeftijd bereikt hebt, op een aantal uitzonderingen na. Tot die tijd zul je jouw geld dus niet meer kunnen gebruiken of opnieuw kunnen opvragen. Gelukkig zijn er ook een hoop voordelen van pensioensparen, die ik je zo ga vertellen.

Rente over je geld

In tegenstelling tot huidige bankrekeningen ontvang je bij pensioensparen bij Brand New Day wel nog een klein beetje rente over je geld. De rente op deze spaarrekeningen staat niet vast en kan dus tussentijds door Brand New Day aangepast worden. De huidige rente op pensioenspaarrekeningen bij Brand New Day is 0,40% per jaar.
Het lastige is dat dit rentepercentage nog wel wat lijkt, maar dat het eigenlijk heel weinig is. De inflatie (prijsstijging) ligt gemiddeld in Nederland rond de 2% per jaar. Voor de rente op je pensioen spaarrekening hoef je het dus zeker weten niet te doen. Daarnaast valt deze rente ook totaal niet te vergelijken met het rendement van beleggen, wat echt vele malen hoger ligt. Met pensioensparen zul je dus in de praktijk eigenlijk alleen maar geld (koopkracht) verliezen.

Belastingvoordeel

Je zult je nu wellicht afvragen waarom je in vredesnaam zou gaan pensioensparen ten opzichte van normaal sparen, want waarom zou je dat gaan doen? Een goede reden om wel te gaan sparen voor je pensioen is het belastingvoordeel wat je ontvangt wanneer je jouw geld laat sparen via een pensioenspaarrekening van Brand New Day. De belastingdienst betaald bij pensioensparen als het ware mee aan je pensioen.
Wanneer je gaat pensioensparen mag je jaarlijkse inleg afgetrokken worden van je belastbare inkomen. Dit scheelt je veel belastinggeld waardoor je met je pensioenleeftijd meer geld overhoudt. Op de korte termijn betaal je minder belasting, en op de lange termijn heb je dus meer geld over. Daarnaast betaal je over pensioensparen ook geen vermogensbelasting, wat dus betekent dat je spaargeld niet nog harder wordt weggesnoept.
Een voorwaarde hiervan is dat je niet oneindig mag gaan pensioensparen. Dit wordt geregeld met je zogenaamde pensioentekort / jaarruimte, wat aangeeft hoeveel je jaarlijks mag pensioensparen. Je jaarruimte kun je berekenen onderaan deze pagina van Brand New Day. Dit hebben ze dus ook al voor je geregeld.

Kosten van pensioensparen

Je zou zeggen dat je geen geld betaald bij het afsluiten van een spaarrekening, maar helaas is dat bij Brand New Day wettelijk verplicht. Om deze reden bedragen de afsluitkosten voor een pensioenspaarrekening bij Brand New Day eenmalig 25 euro.
Het is natuurlijk niet prettig om dit voor een pensioenrekening te moeten doen, maar dit zijn gelukkig de enige kosten die je betaald bij Brand New Day. Je betaald dus geen jaarlijkse kosten in de toekomst. Zelf vind ik het erg prettig dat Brand New Day altijd erg transparant is over de kosten die ze in rekening brengen.

Hoe veilig is mijn geld bij Brand New Day?

Bovenstaande vraag is natuurlijk erg belangrijk wanneer je wilt gaan beleggen. Je wilt immers niet dat je geld zomaar verdwenen is bij een onbetrouwbare bank. Helaas valt dat natuurlijk nooit met 100% zekerheid te zeggen. Je beleggingen vallen bij Brand New Day gewoon onder het depositogarantiestelsel waardoor tegoeden tot 100.000 euro verzekerd zijn. Daarnaast is Brand New Day in mijn ogen ook een erg betrouwbare pensioenbank met al vele jaren ervaring.

Conclusie

Voordelen van pensioensparen bij Brand New Day

  • Veel belastingvoordeel
  • Geen jaarlijkse kosten
  • Zonder risico

Nadelen van pensioensparen bij Brand New day

  • Lage rente
  • Geld is niet opneembaar
  • Eenmalig 25 euro aan inschrijfkosten
  • Geen mobiele app
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

Begin met het beleggen voor je pensioen!