Peaks

Peaks is een beleggingsapp wat het mogelijk maakt om je geld te laten beleggen in indexfondsen. Deze app is erg modern vormgegeven en ook erg populair onder beginnende beleggers. De app is in November 2017 gelanceerd door Rabobank, en sindsdien is de app erg populair geworden.

Handelsmogelijkheden

Peaks maakt het mogelijk om te beleggen in samengestelde indexfondsen, waardoor je in één keer in heel veel verschillende aandelen en obligaties belegt, waardoor je ook een stuk minder risico neemt dan bij losse aandelen.

Naast eenmalig inleggen is het ook mogelijk om periodiek in te leggen (iedere maand met een vast bedrag), of om je wisselgeld te beleggen.

Het voordeel van periodiek geld inleggen is dat je ongemerkt toch wat vermogen aan het opbouwen bent.

Kosten

De kosten voor Peaks bedragen 1 euro per maand + 0,5% over je ingelegde vermogen per jaar. De eerste maand beleggen is gratis bij Peaks.

Ook kun je kiezen voor drie rekeningen/potjes en dan betaal je nog 1 euro extra per maand. 

Voor vijf verschillende rekeningen/potjes betaal je 5 euro extra per maand.

Peaks is dus voornamelijk prijzig wanneer je belegt met kleine bedragen. Zelf zie ik niet zo het nut van beleggen met verschillende potjes/rekeningen.

Betrouwbaarheid

Peaks is Nederlands en een onderdeel van Rabobank, wat natuurlijk altijd prettig is.

Daarnaast vallen tegoeden bij Peaks onder het depositogarantiestelsel, waardoor je tegoeden tot honderdduizend euro beschermd zijn bij een faillisement. 

Tot slot wordt Peaks gereguleerd door de AFM, wat betekend dat de Autoriteit Financiële Markten een oogje in het zeil houdt.

Mijn ervaring

Mijn ervaring met Peaks is behoorlijk positief, ondanks dat ik de app zelf niet zou gebruiken. Peaks is erg geschikt voor beginnende beleggers, want het is erg eenvoudig. Wel moet je rekening houden met erg hoge kosten bij een lage inleg. Als je geen extra tijd wilt investeren in (index)beleggen is Peaks een eenvoudige en geschikte optie.

Tip: met de code: ERWINJJJV ontvang je 5 euro bonus