Peaks

Is Peaks veilig?

Een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste beleggingsapp is de betrouwbaarheid. Je wilt immers dat je geld veilig is en dat je niet zomaar gehackt wordt. In dit artikel zoek ik voor je uit hoe veilig de app van Peaks eigenlijk is!
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. Helaas kan ik nooit met 100% zekerheid zeggen dat Peaks betrouwbaar is. 
Conclusie: Peaks voelt voor mij als een betrouwbare app. Deze beleggingsapp is namelijk een onderdeel van Rabobank, gereguleerd door de AFM en biedt een duidelijke en beveiligde app. Wel kan Peaks nog wat doen aan de hoge kosten voor kleine beleggers.
Tip: met de code ERWINJJJV krijg je een welkomstbonus van 5 euro bij Peaks!*

Inhoud

Onderdeel van Rabobank

Ten eerste is Peaks een onderdeel van Rabobank, waardoor alle tegoeden onder het depositogarantiestelsel valt waardoor bij een faillissement je tegoed tot 100.000 beschermd is. Daarnaast is Rabobank al erg bekend en is het dus niet iets nieuws wat zomaar uit de lucht komt vallen.

Peaks bij de AFM

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is de toezichthouder op de Nederlandse Financiële markten, hier valt Peaks dus ook onder waardoor ze goed in de gaten gehouden worden. Dit is een goede bescherming tegen het verkopen of verstrekken van je bankgegevens aan een andere partij. Ook zullen transactiegegevens bij Peaks maximaal 2 weken bewaard worden.

Misleiding?

Sommige apps of brokers die beleggen voor de gemiddelde persoon (met weinig kennis) mogelijk maakt vinden het soms nog wel makkelijk om sommige informatie niet te verstrekken. Peaks doet dit niet door een hele toegankelijke app te bieden die ook voor beginnende beleggers goed te begrijpen valt. Wel moet je als kleine of beginnende belegger wel op de hoogte zijn van de hoge kosten, want deze kunnen bij kleine beleggingen erg hoog zijn.

Mijn ervaring met Peaks

Ook in het gebruik is Peaks een betrouwbare app. Het oogt betrouwbaar, is prima beveiligd en er zijn weinig op of aanmerkingen. Een prima app om dus met een gerust hart bij te gaan beleggen. Wel vind ik het jammer dat je na een proefperiode van 3 gratis maanden een abonnement van 1 euro aan kosten gaat betalen. Dit is natuurlijk relatief hartstikke veel voor een kleine belegger (onder de 1000 euro), en laat het nou net zo zijn dat er voornamelijk veel kleine beleggers op de app van Peaks zitten.

Ervaringen Peaks

Ook in de Google Play Store krijgt Peaks een rating van maar liefst 4,5 uit in totaal 2.866 reviews, wat natuurlijk een hele hoop is. Dit zegt veel over de app, maar ook worden erg vaak de actiecodes gedeeld wat natuurlijk wel van invloed is op de betrouwbaarheid van de review. De enige andere klachten die ik tot nu toe heb gehoord zijn ook over de hoge kosten en relatief lage rendementen.
Lees hier mijn volledige review over Peaks!
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

Tip: met de code: ERWINJJJV ontvang je 5 euro bonus