Bitvavo Review

Overstappen van LiteBit naar Bitvavo

Heb je al een account bij LiteBit en wil je overstappen naar Bitvavo? Dan ben je bij dit artikel op het juiste adres. LiteBit is al in 2017 erg populair geworden, terwijl Bitvavo pas sinds kort een grote Nederlandse exchange is.

Tip: maak alvast gratis een account aan bij Bitvavo, dan kun je meekijken!
Via mijn vriendenlink van Bitvavo kun je jouw eerste € 1000,- gratis handelen. 

Inhoud

Waarom overstappen van LiteBit naar Bitvavo?

Er zijn een aantal redenen om over te stappen van LiteBit naar Bitvavo. Ten eerste heeft Bitvavo lagere kosten dan LiteBit. Bij LiteBit betaal je namelijk 2% transactiekosten terwijl dit bij Bitvavo maar 0.25% is. Dit is dus een aanzienlijk verschil waardoor je meer rendement zal overhouden. Houdt er wel rekening mee dat Bitvavo spreads heeft.

Een andere reden om te kiezen voor Bitvavo is dat het zowel een eenvoudig als een geavanceerd dashboard heeft. Zo kun je als beginnende belegger gemakkelijk crypto kopen, en kun je als ervaren handelaar alvast wat crypto gaan traden in het geavanceerde dashboard.

Op het gebied van betrouwbaarheid zou ik LiteBit en Bitvavo wel aardig hetzelfde inschatten. Het is en blijven crypto exchanges dus het is nog weinig gereguleerd, maar beide klantenservices beantwoorden mijn vragen en het zijn allebei Nederlandse bedrijven.

Hoe zet je coins over van LiteBit naar Bitvavo?

Optie 1 – Euro’s overmaken

Vaak is de makkelijkste optie om je coins over te zetten van LiteBit naar Bitvavo om je coins te verkopen naar euro’s. Vervolgens zet je deze euro’s over naar je bankrekening en kun je op Bitvavo deze euro’s weer storten met iDeal. 

Dit is waarschijnlijk de makkelijkste optie en kent vaak ook de laagste kosten.

Optie 2 – Coins overmaken

Een andere optie is om je coins rechtstreeks naar Bitvavo te sturen op de blockchain. Dit doe je door bij Litebit op ‘opnemen’ te klikken en hier je Bitvavo wallet sleutel (staat bij ‘storten’) in te voeren. 

Het nadeel hiervan is dat je elke coin apart moet gaan overmaken dus als je veel coins bezit is dat geen handige optie. Ook betaal je vaak hogere opneemkosten wat ook niet ideaal is, maar dat zul je eerst moeten berekenen. Tot slot duurt dit proces iets langer omdat de Blockchain nog wat tijd nodig heeft om je coins naar het juiste adres te versturen.

Vergeet niet om je wallet adres van Bitvavo te kopiëren en dubbel te checken. 

Zijn er nog andere alternatieven?

Zo, als het goed is weet je nu hoe je jouw coins kunt overzetten van LiteBit naar Bitvavo, maar zijn er nog meer geschikte exchanges?

Over het algemeen is Binance nog goedkoper en geavanceerder dan beide exchanges, dus dat zou een goed alternatief kunnen zijn.

Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.