Bitvavo Review

Overstappen van Bitvavo naar Binance

Vaak hoor ik van veel mensen die net beginnen met het investeren in cryptocurrencies dat ze na een tijdje toch willen overstappen van Bitvavo naar Binance. Bitvavo is namelijk een leuke manier om gemakkelijk te investeren in Bitcoin en andere crypto, maar Binance is een stuk goedkoper en professioneler. Daarom zal ik in het kort uitleggen hoe je kunt overstappen van Bitvavo naar Binance.
Tip: maak alvast gratis een account aan bij Binance, dan kun je meekijken!
Ontvang levenslang 10% korting op je transactiekosten bij Binance via mijn vriendenlink!

Inhoud

Eerst even voorstellen

Neem me niet kwalijk, maar ik ben helemaal vergeten mezelf voor te stellen. 

Ik ben Erwin en fanatiek belegger. Vanuit deze passie ben ik begonnen met het schrijven over knelpunten die ik zelf tegenkwam bij het beleggen. Eén van die vraagstukken ging over de keuze tussen een account bij Bitvavo of bij Binance, en hoe je dan het beste je geld/coins kunt overzetten.

Wil je mijn artikel supporten? Meld je dan aan via mijn vriendenlink naar Binance of bij één van de andere exchanges.

Waarom overstappen?

Waarom zou je voor Binance kiezen in plaats van Bitvavo? Ten eerste biedt Binance veel meer opties zoals futures trading. Daarnaast betaal je bij Bitavavo hogere kosten, en betaal je vaak ook nog een spread over je transactie heen. Op deze manier is het vaak een stuk goedkoper om bij Binance te gaan handelen.
Daarnaast is Binance al vele jaren een aantoonbare exchange en is het volgens mij zelfs de grootste crypto exchange ter wereld. Vaak blijft iets wat al lang bestaat ook nog langer bestaan, dus voor mij zou dat een reden zijn om via Binance te handelen.
Voordelen van Binance Nadelen van Binance
Handelsmogelijkheden
Geen iDeal
Lagere kosten
Krijgt veel kritiek
Grootste exchange ter wereld
Geen Nederlandse exchange
Vergeet niet dat het overstappen naar Binance ook nadelen met zich meebrengt. Zo geeft Binance niet meer de mogelijkheid om met iDeal of SEPA geld te storten of op te nemen. Daarnaast ontvangt Binance momenteel veel kritiek en is Binance natuurlijk geen Nederlandse exchange zoals Bitvavo.

Hoe kun je overstappen naar Binance?

2 opties voor het overzetten van je coins:

  • Coins versturen van Bitvavo naar Binance
  • Coins verkopen en storten met creditcard

Hoe zet je coins over van Bitvavo naar Binance?

  1. Achterhaal je Binance wallet adress
  2. Verstuur coins van Bitvavo naar Binance
  3. Wacht op ontvangst van de coins
  4. Verwijder (eventueel) je Bitvavo account

Stap 1 – Binance wallet adres achterhalen

Om je coins te kunnen versturen van Bitvavo naar Binance moet je eerst je wallet adres van Binance achterhalen. Kies eerst of je alle coins wilt versturen via bijvoorbeeld BTC (Bitcoin) of ETH (Ethereum), of dat je meerdere keren coins wilt versturen. 

Binance Crypto Deposit
Crypto storten kan gemakkelijk vanaf Bitvavo

Ga naar: Binance > Wallet > Deposit > Crypto Deposit > Selecteer Coins

Binance Crypto Adress
Hier staat je PERSOONLIJKE wallet adress

Selecteer hier de coin die je wilt versturen (bijvoorbeeld BTC) en het netwerk (Bitcoin Netwerk). Zorg dat je hetzelfde netwerk kiest als wat Bitvavo ook gebruik om de coins te versturen. In het voorbeeld van bovenstaande foto kun je dus alleen Bitcoin via het BTC network versturen vanaf Binance, dus geen andere coins.

Stap 2 – Verstuur coins naar Binance

Vervolgens kun je het wallet adress van Binance gebruiken om je coins naar toe te versturen. Kopieer je wallet adress en check goed of het klopt voordat je jouw coins gaat versturen. Let op: vaak betaal je voor het versturen van je coins hogere kosten dan voor het handelen. Het kan dus de moeite waard zijn om tijdelijk je coins over te zetten naar één coin zoals BTC.
Ga naar: Coin die je wilt versturen (Bijv. BTC) > Opnemen 
Bitvavo coins opnemen:versturen
Hier kun je jouw PERSOONLIJKE wallet adress invullen
Om coins te kunnen versturen bij Bitvavo moet je jouw Adress van Binance eerst verifiëren. Vaak gebeurt dit aan de hand van een screenshot, waarmee je bewijst dat de wallet waar je naar verzend van jezelf is. Op deze manier wil Bitvavo fraude en witwassen voorkomen.

Stap 3 – Wacht op ontvangst

Coins versturen over de Blockchain heeft altijd wat tijd nodig, dus schrik niet als de coins niet direct op je rekening staan. De transactie wordt goedgekeurd na 1 confirmatie en vrijgegeven bij 2 confirmaties. Ook ontvang je van Binance een mail wanneer je storting binnen is gekomen in je wallet, hierna kun je gaan handelen.

Stap 4 – Account verwijderen (optioneel)

Mocht je jouw Bitvavo account helemaal willen opschorten dan kun je dit gemakkelijk doen bij je accountinstellingen.
Account verwijderen Bitvavo
Eventueel kun je jouw account bij Bitvavo verwijderen

Optie 2 – Geld overmaken via Creditcard

Een andere optie is om al je coins bij Bitvavo te verkopen en vervolgens in euro’s te storten bij Binance. Helaas heeft Binance de SEPA- en iDeal betalingen opgeschort dus je bent genoodzaakt om met Visa of MasterCard te betalen. 

Geld overmaken naar Binance

Korting bij Binance

Als je nog geen account bij Binance hebt kun je voor aanmelding het beste mijn vriendenlink gebruiken. Via deze link ontvang je namelijk levenslang 10% korting op transactiekosten bij Binance. Op de lange termijn scheelt dit natuurlijk alsnog een hoop.
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

FAQ - Veelgestelde vragen

Het versturen van coins over de blockchain van Bitvavo naar Binance duurt gemiddeld zo’n 30 minuten, dus een half uurtje. Nadat de coins bij Binance binnen zijn ontvang je een mail van Binance met een bevestiging. Check altijd goed je wallet adress voordat je coins verstuurt van de ene exchange naar de andere exchange.

Tip: Levenslang 10% korting bij Binance via mijn vriendenlink!