Bitvavo Review

Overstappen van Bitvavo naar Binance

Vaak hoor ik van veel mensen die net beginnen met het investeren in cryptocurrencies dat ze na een tijdje toch willen overstappen van Bitvavo naar Binance. Bitvavo is namelijk een leuke manier om gemakkelijk te investeren in Bitcoin en andere crypto, maar Binance is een stuk goedkoper en professioneler. Daarom zal ik in het kort uitleggen hoe je kunt overstappen van Bitvavo naar Binance.
Ontvang levenslang 10% korting op je transactiekosten bij Binance via mijn vriendenlink!

Inhoud

Waarom overstappen?

Waarom zou je voor Binance kiezen in plaats van Bitvavo? Ten eerste biedt Binance veel meer opties zoals futures trading, maar heeft het ook een groter aanbod aan coins, zoals Polkadot. Daarnaast betaal je bij Bitavavo hogere kosten, en betaal je vaak ook nog een spread over je transactie heen. Op deze manier is het vaak een stuk goedkoper om bij Binance te gaan handelen.
Daarnaast is Binance al vele jaren een aantoonbare exchange en is het volgens mij zelfs de grootste crypto exchange ter wereld. Vaak blijft iets wat al lang bestaat ook nog langer bestaan, dus voor mij zou dat een reden zijn om via Binance te handelen.

Hoe kun je overstappen naar Binance?

Overstappen in het kort:
  • Maak een account aan bij Binance
  • Verstuur je coins van Bitvavo naar Binance
  • Verwijder (of behoudt) je account bij Bitvavo
Ten eerste moet je natuurlijk een account aanmaken bij Binance, en dit account op de juiste manier instellen en activeren. Zodra dit gebeurt is kun je aan de slag gaan met je coins/tegoeden overzetten naar je Binance rekening.
Dit kun je enerzijds doen door alle coins binnen Bitvavo te verkopen en vervolgens de tegoeden terug te laten storten naar je iDeal rekening. Vervolgens koop je bij Binance weer de desbetreffende coins aan. Het nadeel hiervan is dat het geld dus via je bankrekening loopt, dus je hebt weer een extra tussenstap. De kosten zijn vaak wel lager wanneer je veel coins (meer dan 5) wilt overzetten. Daarnaast zal de koers van de coins in de tussentijd wel veranderen.
Een andere optie is om rechtstreeks je coins over te maken naar je Binance wallet. Dit doe je door bij Bitavo (bij de coin) op ‘opnemen’ te klikken en bij Binance op ‘storten’. Vervolgens voer je het wallet adres in en verstuur je de transactie. Het nadeel hiervan is dat de fees om deze coins te versturen vaak best hoog zijn. Daarnaast kan zo’n transactie ook nog even duren. Zoek dus goed uit wat voor jou de goedkoopste optie is als je jouw coins wilt overzetten.
Tot slot kun je gewoon gaan handelen op Binance en wellicht je account bij Bitvavo stopzetten. Ook kun je jouw account natuurlijk behouden of via beide accounts handelen.

Korting bij Binance

Als je nog geen account bij Binance hebt kun je voor aanmelding het beste mijn vriendenlink gebruiken. Via deze link ontvang je namelijk levenslang 10% korting op transactiekosten bij Binance. Op de lange termijn scheelt dit natuurlijk alsnog een hoop.
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

Tip: Levenslang 10% korting bij Binance via mijn vriendenlink!