DEGIRO

Wat is de minimale inleg bij DEGIRO?

Wanneer je begint met beleggen bij DEGIRO wil je natuurlijk wel weten of je ook met kleine bedragen kunt beginnen met beleggen. Het antwoord hierop is nog niet zo simpel, want er zijn verschillende dingen om rekening mee te houden. In dit artikel zoek ik het voor je uit! Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen.
Conclusie: Voor het storten van geld bij DEGIRO geldt geen minimale inleg, maar voor het kopen van een aandeel moet je wel de prijs van het aandeel + de transactiekosten op je rekening hebben staan. Het is dus wel mogelijk om met kleine bedragen te beginnen met beleggen bij DEGIRO.
Nog geen belegger bij DEGIRO? Meld je hier aan!

Inhoud

Minimale inleg DEGIRO

Om geld over te maken naar DEGIRO kun je dit doen met een overboeking of met een iDeal betalen. In principe geldt hiervoor geen minimale inleg anders dan 0,01 euro. Dit klinkt dus interessant, maar met dit kleine beetje geld kun je eigenlijk nog helemaal niks. Er bestaan (voor zover ik weet) namelijk geen aandelen van 1 cent. In principe is er dus geen minimaal bedrag wat je naar DEGIRO hoeft over te maken, wat je bij andere brokers nog wel eens ziet.

Minimale inleg voor aandelen

Wanneer je eigenlijk wel een minimale inleg moet aanhouden is wanneer je een aandeel gaat kopen. In principe is de minimale inleg voor aandelen: De prijs voor het aandeel + transactiekosten. Je betaald namelijk voor (bijna) elke transactie die je doet bij DEGIRO transactiekosten. Stel dat je dus een aandeel voor 20 euro wilt kopen, maar je betaald ook nog 3 euro aan transactiekosten, dan is je minimale inleg voor aandelen dus 23 euro.
Bij DEGIRO heb je helaas niet de mogelijkheid om gedeeltes van aandelen (fractionele aandelen) te kopen. Je zult dus altijd een minimaal bedrag op je geldrekening moeten hebben om te kunnen beleggen in een aandeel, en dat is dus eigenlijk de minimale inleg voor DEGIRO.

Kun je met kleine bedragen beleggen bij DEGIRO?

Het is dus zeker mogelijk om met kleine bedragen te beginnen met beleggen bij DEGIRO. Voor het storten van je geld is er dus geen minimale inleg, maar voor het kopen van het aandeel moet je dus wel genoeg geld op je rekening hebben staan. Er bestaan namelijk verschillende aandelen die maar enkele euro’s waard zijn, waardoor je soms al vanaf 5 euro kunt beginnen met beleggen bij DEGIRO.
Nog geen belegger bij DEGIRO? Meld je hier aan!
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

Ontvang € 50,- transactietegoed bij DEGIRO