Beginnen met beleggen

Lynx Minimale Inleg

Misschien ben je van plan om te beginnen met beleggen bij Lynx, maar ben je benieuwd naar de minimale storting. In dit artikel ga ik dat voor je uitzoeken!

Inhoud

Eerst even voorstellen

Neem me niet kwalijk, maar ik ben helemaal vergeten mezelf voor te stellen. 

Ik ben Erwin en fanatiek belegger. Vanuit deze passie ben ik begonnen met het schrijven over knelpunten die ik zelf tegenkwam bij het beleggen. Eén van die vraagstukken ging over de minimale inleg bij Lynx, dus dit ben ik voor ons gaan uitzoeken.

Wat is de minimale inleg bij Lynx?

Momenteel geldt een minimale inleg bij Lynx van € 3000,-, wat natuurlijk best een aanzienlijk bedrag is voor een beginnende belegger. Dit is het geld wat je bij opening van je rekening in één keer moet storten. 

Op een andere plek op de website van Lynx lees ik een minimale inleg van € 10.000,-, maar zo te zien is deze data verouderd. De minimale storting is dus verlaagd.

Waarom heeft Lynx een minimale inleg?

Lynx hanteert een minimale inleg zodat ze zoveel mogelijk serieuze beleggers op hun platform hebben. Op deze manier kunnen ze ook goede klantenservice bieden voor het kleinere beetje klanten wat ze hebben, want soms is de klantenservice bij een broker zonder minimale inleg overbelast vanwege het grote aantal (onervaren) beleggers.

Kun je beleggen bij Lynx met kleine bedragen?

De term ‘kleine bedragen’ is natuurlijk relatief, maar in principe is het niet handig om met een klein beetje geld te beleggen bij Lynx. Dat komt enerzijds vanwege de minimale inleg van € 3000,- en anderzijds door de hoge kosten van minimaal € 6,-. Zeker wanneer je veel kleinere transacties doet is het onverstandig om dit bij Lynx te doen.

Waar kun je wel beleggen met kleine bedragen?

Niet iedereen heeft natuurlijk zomaar € 3000,- euro ergens liggen, laat staan over om te gaan beleggen. Gelukkig zijn er ook nog andere brokers waar je wel vanaf € 1,- kunt beleggen. Zo is DEGIRO een vergelijkbaar platform als Lynx en kun je hier wel met kleine bedragen beleggen, net zoals de broker Binck.

Mocht je DEGIRO nou nog te complex vinden dan is BUX Zero een simpele beleggingsapp via waar je aandelen kunt kopen en verkopen. Voldoende alternatieven dus.

Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.