LiteBit

LiteBit Verificatie

Wanneer je cryptocurrencies wilt verhandelen bij LiteBit moet je eerst je identiteit verifiëren, maar hoe werkt dat precies? Waarom is deze verificatie verplicht en is het wel veilig? In dit artikel zoek ik het voor je uit!

Inhoud

Waarom is verificatie verplicht?

Identiteitsverificatie bij LiteBit is verplicht door de WWFT Wetgeving die voor hun geldt sinds 21 mei 2020. Deze wetgeving geeft aan dat LiteBit voldoende informatie van hun gebruikers moet hebben. Daarnaast wordt er door deze verificatie ook witwassen en andere vormen van fraude voorkomen waardoor de veiligheid op het platform er ook op voorruit gaat.

Hoe werkt identiteitsverificatie bij LiteBit?

Identiteitsverificatie bij LiteBit is heel eenvoudig. Je voert deze namelijk uit op je mobiele telefoon en hier moet je via de website een foto van je paspoort of id-kaart insturen. Hierbij is het belangrijk dat deze foto’s scherp en goed belicht zijn, anders kunnen ze afgekeurd worden. Na het versturen wordt je identiteit handmatig gecontroleerd waarna je een bevestigingsmail krijgt.

Hoe lang duurt de identiteitsverificatie?

Het is uiteraard de bedoeling dat de identiteitsverificatie niet veel tijd in beslag neemt, maar bij drukte kan dit soms wel tot meerdere dagen duren. Nadat je account bevestigd is ontvang je een mail waarna je (bij goedkeuring) kunt beginnen met handelen. Wanneer je bent afgewezen wordt de reden vermeldt in de mail.

Is verificatie bij LiteBit veilig?

Gelukkig gaat men steeds voorzichtiger met zijn of haar persoonsgegevens om. Je wilt dus zeker weten dat je verificatie bij LiteBit wel veilig is. Nadat je persoonlijke gegevens beoordeeld zijn worden deze opgeslagen op een offline server. Daarnaast voldoet LiteBit aan de AVG wetgeving en draag je met verificatie ook bij aan de veiligheid van LiteBit.

Alternatieven voor LiteBit

Goede alternatieven voor LiteBit zijn bijvoorbeeld Bitvavo (grootste exchange van NL) en Binance (grootste exchange). Deze exchanges zijn vaak nog goedkoper en Bitvavo is zelfs Nederlands. Let wel op dat ook bij deze exchanges verificatie verplicht is. Je kunt dus niet zo makkelijk zonder verificatie ergens (op een veilige manier) investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies.
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.