Peaks

Wat zijn de kosten van Peaks?

Peaks is wel heel leuk aan het adverteren met het ‘beleggen met je wisselgeld’, maar wat kost dat eigenlijk? Het beleggen (ook via een beleggingsapp) is immers niet gratis.. In dit artikel zoek ik precies uit welke kosten bij Peaks in rekening worden gebracht!
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. De kosten in dit artikel zijn afkomstig van de site van Peaks. Voor de meest actuele kosten kun je de website van Peaks bekijken. 
Let op: sinds het maken van dit artikel zijn de kosten van Peaks gewijzigd. Dit artikel is dus niet meer actueel en zal binnenkort geüpdatet worden. Bekijk tot die tijd de website van Peaks voor actuele kosten.
Tip: met de code ERWINJJJV* krijg je een welkomstbonus van 5 euro bij Peaks!

Inhoud

Abonnement

In tegenstelling tot veel andere brokers werkt Peaks niet met een vast percentage voor het overgrote deel van de beleggers. Bij Peaks is beleggen de eerste 3 maanden namelijk gratis, maar daarna wordt er 1 euro aan kosten per maand in rekening gebracht (bij beleggingen onder de 2500 euro). Als het ware heeft Peaks dus een abonnementsvorm om bij ze te mogen beleggen, en al klinkt 1 euro per maand niet als veel, dat is best duur!
Kosten van Peaks

Kleine belegger

Aangezien Peaks een mobiele beleggingsapp is die gemaakt is om beleggen heel eenvoudig te maken is Peaks voornamelijk geschikt voor de beginnende (kleine) belegger. Een kleine belegger is iemand die bijvoorbeeld iedere maand (of eenmalig) met een klein bedrag belegt en op deze manier probeert vermogen op te bouwen. Als kleine belegger is een abonnement van 12 euro per jaar natuurlijk veel hoger dan iemand die met duizenden euro’s aan het beleggen is, omdat 12 euro procentueel meer is van 100 euro (12%) dan van 1000 euro (1,2%).
Op deze manier vraag ik me af of het voor kleine beleggers (onder de 1000 euro) wel interessant is om te beleggen bij Peaks. Je betaald bij kleine bedragen evenveel als bij iets hogere bedragen, wat voor mij een beetje krom zal aanvoelen.

Kosten voor beleggen met wisselgeld

Ook wanneer je aan het beleggen bent met je wisselgeld wordt er 12 euro per jaar in rekening gebracht. Vaak gaat het bij het beleggen met je wisselgeld ook maar om hele kleine bedragen waardoor je tot een bepaald vermogen eigenlijk nog niet zoveel hebt aan het beleggen. De kosten zullen voor kleine beleggers immers hoger zijn dan de rendementen, waardoor je dus in principe nog beter je wisselgeld kunt gaan sparen dan beleggen.

Transactiekosten

Naast de maandelijkse kosten van 1 euro brengt Peaks ook nog transactiekosten voor het aankopen van het fonds in rekening. Voor het aankomen van zo’n fonds betaal je 0.03%-0,05% per aankoop wat dus relatief laag is in vergelijking met het maandelijks abonnement. Wil je helemaal beleggen zonder transactiekosten (en andere kosten) via een beleggingsapp kun je eens kijken naar BUX Zero, waar je met zogenaamde Zero Orders kunt gaan beleggen.

Vanaf welk punt rendabel?

Zoals ik al aangaf is het bij Peaks niet rendabel om met kleine bedragen te beleggen aangezien je relatief hele hoge kosten betaald. Op deze manier kun je ook uitrekenen vanaf welk punt het wel rendabel wordt om te beleggen bij Peaks.
Zelf zou ik zeggen dat het vanaf ongeveer 1000 euro rendabel genoeg wordt om te beleggen bij Peaks, omdat je dan 1,2% aan periodieke kosten betaald, wat alsnog best hoog is. Het beleggen wordt pas écht rendabel wanneer je vanaf 2500 euro gaat beleggen. Vanaf 2500 betaal je namelijk 0,4% aan kosten wat een normaal tarief is.
Lees hier mijn volledige review over Peaks!
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

Tip: met de code: ERWINJJJV ontvang je 5 euro bonus