BUX Zero kosten

BUX Zero Kosten

BUX Zero adverteert dat je zonder commissie kunt gaan beleggen via hun beleggingsapp, maar kan dat wel? Ze moeten immers toch wel geld verdienen? In dit artikel zoek ik precies uit welke kosten bij BUX Zero in rekening worden gebracht en of het mogelijk is om commissievrij te beleggen!
Voor markt- en limietorders brengt BUX Zero iets meer dan 1 euro in rekening per order, en voor US aandelen brengen ze een FX toeslag van 0,25% in rekening. Het is mogelijk om commissievrij te beleggen bij BUX Zero door Zero Orders te gebruiken, welke aan het einde van de beursdag verstuurd worden.
Tip: Ontvang een gratis aandeel t.w.v max € 100,- via mijn vriendenlink bij BUX Zero!

Inhoud

Markt- en limietorders

Alle kosten voor BUX Zero zijn gebasseerd op de website van BUX Zero, check BUX Zero zelf voor actuele tarieven. Voor zowel markt- en limietorders (de meest gebruikelijke orders) van Europese aandelen brengt BUX Zero 1 euro aan commissie in rekening, maar ook een heel kleine bied/laat spread van 0,08%. Iedere keer dat je zo’n order laat uitvoeren, bijvoorbeeld door het kopen of verkopen van een aandeel wordt er 1 euro in rekening gebracht, maar gelukkig is dit niet de enige mogelijke order!
BUX Zero kosten

US aandelen

Naast Europese aandelen biedt BUX Zero ook aandelen uit de Verenigde Staten aan. Over deze aandelen betaal je geen commissie, maar wel een bied/laat spread van ongeveer 0,06% en een wisselkoers opslag (FX toeslag) van 0,25%. Met het gebruik van markt- en limiet orders is het dus met kleine bedragen een stuk goedkoper om te beleggen in US aandelen, maar zijn er nog meer opties?

Zero Orders

Net zoals ik, vraag je je nu waarschijnlijk af hoe het mogelijk is dat er voor Europese aandelen kosten in rekening gebracht worden, terwijl BUX Zero commissievrij beleggen aanbiedt? Hoe kun je dan wel beleggen in Europese aandelen zonder Commissies?
Dit is mogelijk met zogenaamde ‘Zero Orders’. Dit zijn orders welke aan het einde van de werkdag tussen 16:00 en 17:00 verzonden worden tegen de koers die op dat moment geldt. Je belegging wordt dus als het ware vertraagd, maar je betaald daarentegen geen commissie. Wel betaal je nog steeds de bied/laat spread en de eventuele wisselkoers opslag.

Storten & opnemen

Veel brokers brengen ook nog kosten in rekening wanneer je jouw geld weer wilt opnemen. Gelukkig doet BUX Zero dat niet! Het storten- en opnemen van je geld kan dus volledig gratis bij BUX Zero.

Bewaarloon

Ook zijn er brokers- of beleggingsapps welke kosten in rekening brengen voor het bewaren van je aandelen of ETF’s, maar ook hiervoor brengt BUX Zero geen kosten in rekening.
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

BUX Zero brengt geen maandelijkse of jaarlijkse kosten in rekening voor het aanbieden van hun diensten. Je betaald dus niet om je coins te bewaren of om simpelweg een account te hebben.

Beleggen zonder kosten bij BUX Zero kun je doen door het gebruik van ‘Zero Orders’. Houdt er hierbij wel rekening mee dat je order dan dus pas later op de dag wordt uitgevoerd.

BUX Zero brengt geen kosten in rekening voor het uitkeren van dividend, maar je moet wel gewoon 15% dividendbelasting betalen over het uit te betalen dividend. Deze dividendbelasting wordt automatisch ingehouden door BUX Zero zelf. Lees alles over dividend bij BUX Zero!

Als beginnende belegger kan het wellicht wat verwarrend zijn dat BUX Zero ‘commissievrij beleggen’ aanbiedt, maar BUX Zero geeft duidelijk aan dat dit alleen kan met zogenaamde Zero Orders. Je betaald dus gewoon over iedere order transactiekosten van 1 euro (tenzij het een zero order is of amerikaanse aandelen zijn). Dit staat duidelijk aangegeven bij het uitvoeren van de order. Er zijn dus geen verborgen kosten bij BUX Zero.

DEGIRO staat bekend als een broker waar je met lage kosten kunt beleggen, maar BUX Zero is nog iets goedkoper (1 euro i.p.v. 2 euro per transactie) en je kunt handelen met Zero Orders. Bij DEGIRO kun je ook (tegen bepaalde voorwaarden) zonder transactiekosten handelen in ETF’s met de zogenaamde DEGIRO kernselectie.

Lees hier mijn vergelijking tussen BUX Zero en DEGIRO.

Over het aan- en verkopen van ETF’s bij BUX Zero betaal je ook gewoon transactiekosten van 1 euro (behalve met een zero order). Daarnaast betaal je de jaarlijkse beheerkosten van het desbetreffende ETF wat je gekocht hebt. Over deze kosten verdient BUX Zero geen geld, maar de beheerder van het ETF.

Tip: ontvang een gratis aandeel t.w.v max. 100 euro!