Geldvriend acties

Geld verdienen? Bekijk dit eerst!

Het viel me op dat de focus tegenwoordig erg ligt op hoe kan ik makkelijk geld verdienen, het liefst online, en met zo weinig mogelijk tijd. Mensen die uren aan het investeren zijn in beleggen waardoor het netto amper wat oplevert, maar is er niet iets wat dan vergeten wordt?
In dit artikel ga ik het hebben over misschien wel de makkelijkste manier om geld te verdienen, wat eigenlijk geen geld verdienen is.
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 

Inhoud

Besparen

In dit artikel ga ik het met je hebben over besparen. Helaas is besparen niet fancy en al helemaal niet populair. Toch is besparen voor de meeste mensen de belangrijkste stap richting financiële vrijheid.
Iedere euro die je niet uit geeft, staat toch weer gelijk aan een euro verdienen. Plus dat je bij besparen geen belasting hoeft te betalen over het geld wat je bespaart. Waarom is besparen dan makkelijker dan geld verdienen?

Waarom besparen?

Ten eerste is besparen voor iedereen wel zo’n beetje haalbaar, tenzij je al maximaal bespaard hebt natuurlijk. De meeste mensen (waaronder ik) zijn geneigd om niet zo zuinig te leven waardoor je vaak overbodig veel uitgeeft. Verschillend per persoon zijn er vaak nog grote bedragen te besparen.
Daarnaast gaat besparen vaak over grote bedragen. Wanneer je 300 euro in de maand kunt besparen staat dit gelijk aan het rendement wat je kunt behalen op 50.000 euro geïnvesteerd in dividendaandelen.
Nu is 300 euro in de maand besparen best veel geld, maar voor veel mensen niet onhaalbaar. Toch is het zeker op de korte termijn een stuk makkelijker te behalen dan door 50.000 euro te beleggen.
Ook krijg je bij een fulltime baan niet zo snel een salarisverhoging of ga je spontaan meer geld verdienen. Ook als ondernemer is het behoorlijk lastig om meer geld te gaan verdienen. Dus kies wat je liever hebt: Met weinig moeite wat geld besparen, of met veel moeite wat geld verdienen. Uiteraard is een combinatie van besparen en extra verdienen zeker mogelijk, wat natuurlijk nog beter is.
Toch wordt besparen toch nog vaak vergeten bij mensen die financieel onafhankelijk willen worden.

Hoe bespaar je nou het beste?

Als het goed is zie je nu iets beter de waarde van besparen in, maar hoe doe je dat nou het beste?
Ten eerste hoeft besparen niet perse vervelend te zijn. Het is belangrijk om hierbij te kijken naar wat je echt belangrijk vindt. Kies waar je liever wel je geld aan uit wilt geven, en ook waar je liever geen geld aan uit wilt geven. Zodra je jouw prioriteiten gesteld hebt zul je gerichter geld uit kunnen geven.
Een manier om hier druk achter te zetten is simpel: pak je banktransacties erbij en ga eens kijken waar je allemaal je geld aan uitgeeft. Bepaal per transactie of het een belangrijke uitgave was en of je hier op kunt besparen. Zo weet je de volgende keer of je nog een keer je geld hier aan uit moet geven.
Onthoud daarnaast ook dat iedere 100 euro per maand alweer 1200 euro per jaar is en dat veel mensen maar weinig inzicht hebben in hun geldzaken. Door eens kritisch je banktransacties te bekijken sta je dus alweer een paar stappen voor.

Sparen?

Veel mensen verwarren besparen met sparen. Toch is hier een groot onderscheid tussen te maken. Het is namelijk bij besparen niet de bedoeling dat je het geld nooit meer gaat uitgeven, of dat je als een krent gaat leven.
Wel is het de bedoeling dat je enkel je geld uitgeeft aan dingen die je echt belangrijk vindt. Met het bespaarde deel kun je belangrijke dingen doen zoals een groter doel, beleggingen of het investeren in een eigen bedrijf.
Vergeet daarnaast ook niet dat je hier creatief in kunt zijn. Hoe kun jij op een creatieve manier nog op je huidige uitgaven besparen? Als je zuinig leert leven kun je natuurlijk ook een stuk eerder stoppen met werken, waar ook veel mensen naar verlangen.

Conclusie

Houdt er rekening mee dat besparen erg veel verschil kan maken en dat je enkel geld uit geeft aan dingen die je echt belangrijk vindt of die echt noodzakelijk zijn. Daarnaast is het niet de bedoeling dat je extreem zuinig gaat leven, maar is het natuurlijk wel waardevol op zo nu en dan op je financiën te letten.