FITVERMOGEN

FitVermogen is een platform van Nationale Nederland om gemakkelijk te investeren in samengestelde NN-fondsen (van Nationale Nederlanden dus). Het doel van FitVermogen is om het beleggen zo eenvoudig mogelijk te maken tegen lage kosten.

Handelsmogelijkheden

Bij FitVermogen kun je dus beleggen in NN-fondsen, met een behoorlijk ruim aanbod. Het idee is dus dat je zelf uitkiest in welke fondsen je wilt beleggen.

Daarnaast heeft FitVermogen ook nog gemaksfondsen, waarbij je alleen maar een risicoprofiel hoeft te kiezen. Dit is dus nog gemakkelijker dan fondsbeleggen.

Je kunt dus alleen handelen in fondsen van Nationale Nederlanden, maar gelukkig is het aanbod behoorlijk groot.

Kosten

Voor de kosten van het fonds betaal je lopende kosten van 0,60% over je ingelegde vermogen in het desbetreffende fonds.

Ook betaal je nog 2 euro transactiekosten wanneer je het fonds aankoopt.

De lopende kosten zijn dus behoorlijke kant, maar het kan dus wel uit om alleen met grotere bedragen fondsen aan te kopen vanwege de transactiekosten.

FitVermogen is gericht op het opbouwen van vermogen voor op de lange termijn.

Betrouwbaarheid

Ten eerste is FitVermogen een onderdeel van Nationale Nederlanden, wat een zeer betrouwbare partij is.

Houdt er wel rekening mee dat je beleggingen kunnen dalen, want beleggen kent immers altijd risico’s.

FitVermogen neemt natuurlijk ook overige veiligheidsmaatregelen om je geld te beschermen, maar hier kon ik helaas weinig over vinden.

Mijn ervaring

Mijn ervaring met FitVermogen is goed. Het platform is eenvoudig, je kunt al vanaf 25 euro inleggen en je betaald vrij lage kosten. Daarnaast kun je ook gewoon dagelijks je account zonder gedoe stopzetten. Wel kun je dus alleen beleggen in NN-fondsen wat voor mij wel een nadeel is.