FitVermogen Review

FitVermogen maakt het mogelijk om gemakkelijk te beleggen in fondsen van Nationale Nederlanden. Zelf zeggen ze dat dit beleggen mogelijk is tegen lage kosten, maar is dat echt zo? Ik deel je graag mijn ervaring met FitVermogen en dan kun je zelf kiezen of FitVermogen bij jou past.

Inhoud

Waarom beleggen bij FitVermogen?

Er zijn een aantal redenen waarom je zou willen beleggen via FitVermogen. Zo kun je al beleggen bij FitVermogen vanaf 25 euro, dus ook voor hele kleine beleggers is het mogelijk om via FitVermogen te beleggen. Ook is het mogelijk om dagelijks te starten en te stoppen, wat mij nogal logisch lijkt, maar bij FitVermogen vinden ze dit toch een uniek verkooppunt.

Fondsbeleggen

Bij FitVermogen beleg je zelf, maar in fondsen via NN (Nationale Nederlanden). FitVermogen is dus ook een onderdeel van Nationale Nederlanden. Het beleggen kan heel gemakkelijk, want je kiest een fonds uit, stort geld in het fonds en het is een kwetie van afwachten. Nationale Nederlanden heeft een ruim aanbod aan fondsen waar je uit kunt kiezen.

FitVermogen gemaksfondsen

Naast het ruimte aanbod aan fondsen bij Nationale Nederlanden kun je ook heel gemakkelijk beleggen in zogenaamde gemaksfondsen. Om hierin te beleggen moet je een keuze maken in de hoeveelheid risico die je wilt nemen: het risicoprofiel. Hierbij heb je de keuze uit voorzichtig, neutraal of avontuurlijk. Bij een risicovoller profiel mag je ook hogere rendementen verwachten, dus dit is vaak interessant als je belegt voor op de lange termijn want je neemt ook meer risico.

Mijn ervaring met FitVermogen

Ik heb niet veel ervaring met beleggen via FitVermogen, maar toen ik het gebruikte was het erg eenvoudig. Persoonlijk vind ik de interface niet zo mooi/praktisch als andere brokers/aanbieders, maar het werkt prima. Ik vond het lastig om reviews te vinden van andere klanten, dus dat is wel een beetje gek. Blijkbaar is FitVermogen niet een heel populaire aanbieder. FitVermogen is ideaal voor het opbouwen van vermogen voor op de lange termijn.

FitVermogen kosten

Toen ik opzocht wat de kosten waren was me dit op het eerste oog niet direct duidelijk, maar na iets verder te zoeken/lezen werd duidelijk. De enige kosten die je betaald zijn voor de fondsen van NN (Nationale Nederlanden). De kosten die je betaald voor zo’n fonds staan vermeldt op de detailpagina van ieder fonds en bedragen gemiddeld ongeveer: 0,60% lopende kosten en € 2,- transactiekosten.
Het is mogelijk om nog goedkoper in fondsen te beleggen, bijvoorbeeld met DEGIRO kernselectie waarbij je tegen bepaalde voorwaarden geen transactiekosten betaald. Ook BUX Zero maakt het mogelijk om zonder transactiekosten in fondsen te beleggen met zogenaamde Zero Orders, maar over het algemeen is FitVermogen al behoorlijk goedkoop.

Is FitVermogen veilig?

FitVermogen is een onderdeel van Nationale Nederlanden, wat natuurlijk een zeer bekende/betrouwbare groep is. Daarnaast is het ook alleen mogelijk om te handelen in NN fondsen (vroeger ING fondsen). Het rendement van je beleggingen valt niet te voorspellen, maar bij de fonds informatie staat het historisch rendement vermeldt. Daarnaast heeft beleggen ook altijd risico’s, maar met spreiding met fondsen kun je deze risico’s al behoorlijk dempen.
Uiteraard neemt FitVermogen op gebied van veiligheid ook maatregelen, maar hier kon ik verder weinig informatie over vinden.

Conclusie

Kortom is FitVermogen een prima aanbieder om voor de lange termijn te beleggen in fondsen van Nationale Nederlanden. Zelf zou ik niet specifiek van FitVermogen gebruik maken, maar dat komt simpelweg omdat ik al bij andere aanbieders aan het beleggen ben.

Voordelen van FitVermogen

  • Vanaf 25 euro
  • Eenvoudig
  • Lage kosten
  • Dagelijks stopzetten
  • Onderdeel van Nationale Nederlanden.

Nadelen van FitVermogen

  • Alleen NN-fondsen

Alternatieven voor FitVermogen

FitVermogen is natuurlijk niet de enige plek waar je kunt beleggen in fondsen. Zo kun je ook je geld Laten beleggen via Binck Forward, wat een prima aanbieder is. Ook is het mogelijk om zelf ETF’s te kopen via DEGIRO Kernselectie. Op deze manier kun je ook erg goedkoop beleggen in ETF’s.
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel bevat vriendenlinks.
Op het moment van schrijven heeft FitVermogen geen app, maar je kunt FitVermogen wel mobiel gebruiken via de browser. Helaas is het niet mogelijk om de Nationale Nederlanden app te gebruiken in combinatie met FitVermogen. Alternatieve beleggingsapps zijn BUX Zero en Peaks.
Dividend zit bij FitVermogen gewoon in de fondsen van Nationale Nederlanden verwerkt. Als je losse dividendaandelen wilt kopen kun je dit beter bij een aanbieder zoals DEGIRO doen, want hier heb je specifieke dividendaandelen. Van een dividenduitkering krijg je bij FitVermogen geen melding.