ETORO

eToro is een Israëlische broker, wat betekent dat ze het mogelijk maken om te beleggen in aandelen en andere beleggingsproducten. Daarnaast staat eToro bekend als social trading broker wat betekend dat ze nog veel meer informatie en sociale elementen aanbieden binnen het platform. eToro bestaat sinds 2007 en heeft inmiddels miljoenen gebruikers, maar waarschijnlijk ken jij eToro van de vele reclames.

Handelsmogelijkheden

eToro maakt het mogelijk om zelf te beleggen in aandelen en ETF’s. Ook is het mogelijk om in deze producten te traden met een hefboomeffect, namelijk met zogenaamde CFD’s.

Ook is sinds kort crypto in Nederland weer beschikbaar bij eToro, wat dus betekent dat het weer mogelijk is om te beleggen in crypto munten zoals Bitcoin en Ethereum.

Daarnaast biedt eToro copy trading aan, waarbij je de beleggingen van andere beleggers één op één kunt kopiëren. Dit is dus ook een onderdeel van het sociale trading platfom.

Veel brokers kennen analysemogelijkheden, maar eToro maakt het ook mogelijk om te chatten/bloggen met andere beleggers/handelaren.

Kosten

Een onderscheidende factor van eToro is dat je geen commissies (transactiekosten) betaald voor het kopen en verkopen van aandelen.

Wel zijn er nog gedeeltelijke verborgen kosten in de vorm van spreads. Dit houdt in dat de koers op eToro niet volledig overeenkomt met de daadwerkelijke koers, waardoor je dus ongemerkt wel wat kosten betaald.

Daarnaast betaal je ook nog 5 dollar voor het opnemen van tegoeden op eToro. De kosten voor CFD’s zijn weer verschillend t.o.v. normaal beleggen.

eToro kan soms een hoge minimale inleg hanteren, maar op het moment van schrijven is het inlegbedrag verlaagt naar 50 dollar voor Nederlandse gebruikers.

Kosten

eToro leek mij op het eerste gezicht vrij onbetrouwbaar door de onprofessionele uitstraling van het platform, maar eToro bestaat al sinds 2007 en heeft miljoenen gebruikers.

Daarnaast wordt er gereguleerd door de FCA, wat de Engelse variant van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) is, waardoor er dus een oogje in het zeil gehouden wordt.

Daarnaast waarschuwt eToro veel voor de risico’s van speculatieve beleggingsproducten zoals CFD’s.

Mijn ervaring

Mijn ervaring met eToro is behoorlijk positief. Zo kun je gemakkelijk en goedkoop beleggen in aandelen. Een groot voordeel hiervan is dat je gebruik kunt maken van fractionele (halve) aandelen waardoor je al vanaf 50 dollar in een aandeel kunt beleggen. Ook Copy Trading is een fijne toevoeging en met name de app werkt erg prettig. Wel heeft eToro dus een wat onserieuze uitstraling (voor lange termijn beleggers) en is de klantenservice erg overbelast.

eToro is a multi-asset platform which offers both investing in stocks and cryptoassets, as well as trading CFDs.

 

Please note that CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 67% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work, and whether you can afford to take the high risk of losing your money.

 

Past performance is not an indication of future results. Trading history presented is less than 5 complete years and may not suffice as basis for investment decision.

 
Past performance is not an indication of future results. Trading history presented is less than 5 complete years and may not suffice as a basis for investment decision.

Tip: Laat je geld beleggen met Copy Trading