eToro Review

eToro Review

Toen ik er achter kwam dat er zoiets als ‘Copy trading’ bestond en er achter kwam hoe het werkte kwam ik al gauw bij eToro terecht. Ik vroeg me wel direct af of eToro wel een betrouwbare broker is om bij te beleggen, want eToro oogde op het eerste gezicht nogal onbetrouwbaar. 
“Mijn eerste vraag bij eToro: is het wel veilig?”
Inmiddels beleg ik nu iets langer dan een jaar bij eToro en heb ik mijn eerste ervaringen op kunnen doen. Deze ervaringen (met voornamelijk Copy trading) zal ik in dit artikel met je delen, waarna je vervolgens voor jezelf kunt beslissen of beleggen bij eToro ook voor jou interessant is.
Tip: maak alvast gratis een demo account bij eToro, dan kun je meekijken!

67% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.

eToro is een broker die voornamelijk interessant is wanneer je beleggers wilt kopiëren met Copy trading. Daarnaast voelt eToro voor mij betrouwbaar en kun je er zeer goedkoop beleggen in aandelen. Wel hoef je bij eToro geen geweldige klantenservice te verwachten, en zal het op dat gebied vrijwel altijd minder goed zijn dan een aanbieder als DeGiro of Robeco.
4/5
Nog geen account bij eToro? Gebruik mijn vriendenlink om te beginnen met beleggen bij eToro!

Inhoud

Waarom beleg ik bij eToro?

Copy trading

Mijn voornaamste reden om te beginnen met beleggen bij eToro was dus Copy trading, maar wat houdt dat precies in?

Copy trading is het kopiëren van traders en beleggers. Je kopieert iedere trade die zo’n trader maakt. Het voordeel hiervan is dat je geen kennis of ervaring hoeft te hebben, maar dat je gewoon je portfolio kunt toevertrouwen aan een andere belegger.
eToro copy-trading
Past performance is not an indication of future results.

Automatisch kopiëren

Uiteraard heb je de mogelijkheid om een andere belegger (of trader) handmatig te kopiëren, maar het unieke van eToro is dat je hier volledig automatisch andere traders kunt kopiëren. Je kopieert dus als het ware automatisch het volledige portfolio van een specifieke belegger, waarna eToro automatisch elke trade die de belegger maakt kopieert naar jouw portfolio. Maakt de belegger verlies, dan maak jij ook verlies. Maakt de belegger winst, dan maak jij ook winst.

automatisch copy traden
Past performance is not an indication of future results.

Hoger rendement

Het Copy trading vind ik voor mij erg interessant omdat ik er gemakkelijk voor kan kiezen dat ik meer risico neem dan bij een reguliere belegging. Sommige beleggers maken meer dan 50% aan rendement in een jaar, terwijl andere beleggingen van mij vaak maar iets van 7% aan rendement opleveren.
Het Copy trading vind ik voor mij erg interessant omdat ik er gemakkelijk voor kan kiezen dat ik meer risico neem dan bij een reguliere belegging. Sommige beleggers maken meer dan 50% aan rendement in een jaar, terwijl andere beleggingen van mij vaak maar iets van 7% aan rendement opleveren.
eToro rendement
Past performance is not an indication of future results.
Daarnaast kun je gemakkelijk bekijken hoeveel rendement (of verlies) deze belegger in het verleden heeft gemaakt. Wanneer een belegger over een periode van meerdere jaren zeer positieve resultaten heeft gehaald heb ik er vertrouwen dat deze belegger ook in de toekomst weer positieve resultaten gaat halen. Hou er hierbij wel rekening mee dat resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst.

Risico van Copy trading

Ook zie je bij het Copy trading duidelijk wat het risico per periode is. Dit risiconiveau is afhankelijk van de beleggingsproducten waar de desbetreffende belegger in belegt. Bij een laag risiconiveau investeert een belegger voornamelijk in defensieve beleggingsproducten, en anderzijds investeert een belegger bij een hoog risiconiveau in offensieve beleggingsproducten.
etoro risiconiveau
Risicoscore bij eToro

Vaak geldt; des te hoger het risiconiveau, des te hoger de kans op een volatiele resultaten. Op deze manier kun je precies uitzoeken welke belegger bij je past en welke minder. Zelf kopieer ik voornamelijk beleggers met een hoog risiconiveau, omdat ik voor relatief veiligere investeringen al bij andere aanbieders (brokers) beleg. eToro gebruik ik dus enkel en alleen voor het Copy traden.

Portfolio van de belegger

Een andere belangrijke factor bij het kopiëren van een belegger is dat je ook weet waar deze in belegt en de frequentie van de trades die deze belegger maakt. Zo zijn er beleggers die investeren in cryptocurrencies, of die voor de lange termijn beleggen in aandelen. Een andere belegger kan weer begellen in valuta (Forex). Uiteraard wil je niet beleggen in dingen die totaal niet bij je passen, ondanks dat ze wellicht wel het gewenste rendement opleveren.
etoro portfolio
Portfolio bij eToro

Ik bekijk bij eToro altijd globaal in welke beleggingsproducten er worden belegt, en ook hoeveel trades deze persoon maakt. Ook kan het waardevol zijn om bijvoorbeeld een belegger te gaan kopiëren wanneer hij net 1 of 2 maanden wat verlies heeft gemaakt. Op deze manier had ik direct na het kopiëren weer een stabilisatie gezien en al enkele procenten rendement gemaakt.

Stop loss bij Copy trading

Vaak zijn de beleggingen die ik doe via Copy trading een stuk risicovoller dan wanneer ik zelf beleg. Om deze reden is het wel zo prettig om een Stop loss in te stellen. Dit houdt in dat eToro automatisch jouw gekopieerde vermogen annuleert wanneer het een bepaald bedrag bereikt (procentueel of absoluut). Op deze manier voorkom je dat je bijvoorbeeld niet meer dan 10% van je ingelegde vermogen verliest, en zorg je ervoor dat je enkel risico neemt met een klein gedeelte van je ingelegde vermogen.
Stop loss bij kopieren
Stop Loss bij Copy Trading

Zelf zet ik vaak een Stop loss in op 90% / 95% van het ingelegde vermogen. Wanneer mijn beleggingen hard stijgen (soms wel 10% in een maand) zorg ik ervoor dat ik de Stop loss mee omhoog verplaats. Op deze manier neem ik na een tijdje enkel risico met het rendement wat ik al gemaakt heb. Hoe chill is dat?

Onafhankelijke beleggers

Wat ik een voordeel vind van het Copy traden is dat de mensen die ik kopieer gewoon andere beleggers zijn die ook beleggen op eToro. Ze worden wel betaald aan de hand van de hoeveelheid kopieerders die ze op dat moment hebben, maar dat zal ze juist alleen maar motiveren om zo hoog mogelijke resultaten te halen. Tot noch toe heb ik nog geen problemen ervaren met de beleggers die ik gekopieerd heb.

Is eToro betrouwbaar?

Zoals ik al aangaf leek me eToro op het eerste gezicht totaal niet betrouwbaar en veilig. Dit kwam onder andere door het feit dat het geen Nederlandse aanbieder is en dat de interface er niet heel professioneel uitziet. Vervolgens ben ik uiteraard onderzoek gaan doen naar de betrouwbaarheid van eToro. Wat is het resultaat?
Ik kwam erachter dat eToro al sinds 2007 actief is en miljoenen klanten over de hele wereld heeft. Daarnaast wordt deze broker zowel in Cyprus, Engeland (FCA) en Nederland (AFM) gereguleerd wat betekent dat ze goed in de gaten worden gehouden. Ook las ik dat klanten stortingen tot 20.000 euro terug ontvangen wanneer eToro failliet gaat. Tot slot valt het me op dat er op de broker veel gewaarschuwd wordt voor de risico’s van de specifieke beleggingsproducten, waardoor ze zich aan nog meer wet- en regelgeving weten te houden.
Sindsdien ben ik met volle vertrouwen bij eToro gaan beleggen, en verwacht ik dus totaal geen problemen. Voor mij komt eToro als een betrouwbare partij over. Uiteraard kan ik nooit met 100% zekerheid zeggen dat eToro betrouwbaar is. 

De interface van eToro

Wat ik ook erg belangrijk vind aan een broker is dat de interface goed werkt. Je wilt immers gemakkelijk kunnen navigeren en je trades gemakkelijk kunnen uitvoeren. Zoals ik al aangaf zag eToro er voor mij in het begin wat minder professioneel uit dan andere brokers. Ik vind het zelf niet de mooiste interface, maar ik kan wel zeggen dat hij erg goed te gebruiken valt. Ook voor beginnende beleggers valt de interface goed te begrijpen.
Interface van eToro
Past performance is not an indication of future results.
Nou gebruik ik eToro zelf natuurlijk het meeste voor het kopiëren van andere beleggers, waar alle informatie enorm duidelijk aangegeven is. Met een paar klikken op de knop kun je al opmaken of je een andere belegger wilt kopiëren of niet. eToro werkt vaak snel, soepel en erg overzichtelijk.
Newsfeed eToro
Etoro Nieuwsfeed
Ook het storten en opnemen van geld gaat erg soepel en is erg duidelijk aangegeven, wat bij andere brokes nog wel eens verstopt staat of omslachtig is weergegeven. Daarnaast vind ik het ook erg prettig dat elke belegger nieuws kan plaatsen op zijn feed. Ook is het mogelijk om berichten bij aandelen op de feed te plaatsen. Op deze manier leer je snel een belegger of een beleggingsproduct kennen, waarna je vervolgens een nog betere afweging kunt maken.
eToro grafiekje
Etoro Analysemogelijkheden
Bij het handelen in losse aandelen vond ik het weergeven van de grafiek met de koers wel wat klein, maar bij nader inzien bevatte het voor mij wel alle informatie die het nodig had om een belegging te kunnen maken. Ook zie je onder het kopje ‘onderzoek’ een overzicht van wat analisten verwachten van wat er met de koers gaat gebeuren. Al deze informatie kan ik meenemen bij het maken van een beslissing.

eToro app

Het valt me op dat bij veel brokers de mobiele app net niet zo goed werkt als in de desktopversie. Vaak mis je informatie, opties of werkt het wat omslachtig. Bij eToro is dit niet het geval! Alles werkt vrijwel exact zoals in de desktopversie. Veel beter hadden ze wat mij betreft de app niet kunnen maken.
eToro app
Etoro Analysemogelijkheden
Ik check hierdoor vaak even snel op mijn telefoon hoe het er voorstaat met het Copy traden. Vaak krijg ik dan ook nog een leuke melding als: ‘gefeliciteerd, je beleggingen hebben …% rendement gemaakt in de afgelopen 24 uur’ wat natuurlijk helemaal leuk is. Daarnaast kan ik met een paar handelingen mijn beleggingen aanpassen.

eToro kosten

Om eToro te faciliteren moeten er natuurlijk ook kosten in rekening gebracht worden:
 • Kosten geld storten: Gratis
 • Kosten geldopname: 5 dollar
 • Aandelen kopen: Gratis
 • Spreads: zie eToro
Zoals je kunt zien zijn de kosten voor eToro laag wanneer je in aandelen gaat beleggen. In principe kun je dus naast het opnemen van je geld gratis handelen in aandelen bij eToro. Verderop in dit artikel zal ik verder uitweiden over het verdienmodel van eToro. Ook aan het Copy trading zijn geen kosten verbonden.

Rendement van eToro

Zoals je waarschijnlijk wel kunt begrijpen is het rendement wat je bij eToro behaald volledig afhankelijk van de beleggingen die je maakt. De kosten die je maakt hebben bij aandelen in ieder geval geen effect op je beleggingen. Bij een aandeel is je rendement natuurlijk volledig afhankelijk van het rendement van het specifieke aandeel.
eToro rendementen 2
Rendement bij eToro
Bij Copy trading is het rendement afhankelijk van het rendement van de desbetreffende belegger. Het historisch rendement kun je bekijken (zie afbeelding) waarna je een keuze kunt maken of deze belegger bij jou past. Let er wel op dat historisch rendement geen garantie voor de toekomst is.

Conclusie

eToro is een broker die voornamelijk interessant is wanneer je beleggers wilt kopiëren met Copy trading. Daarnaast is eToro betrouwbaar en kun je er erg goedkoop beleggen. Wel hoef je bij eToro geen geweldige klantenservice te verwachten, en zal het op dat gebied vrijwel altijd minder goed zijn dan een aanbieder als DeGiro of Robeco.

Voordelen van eToro

 • Goedkoop beleggen in aandelen
 • Copy trading
 • Goede app

Nadelen van eToro

 • Onprofessionele uitstraling
 • Matige klantenservice

Feiten

 • Producten

  Aandelen, Obligaties, Crypto, Copy Trading, etc.

 • Betaalmethoden

  iDeal, Creditcard, PayPal, Bankoverschrijving, etc.

 • Minimale inleg

  $ 50,- (NL)

 • Actie

  Geen

 • Veiligheid

  FCA, AFM

 • Voorwaarden

  ID-verificatie

 • Analysemogelijkheden

  Fundamentele analyse, Technische analyse

 • Orders

  Market Order, Limiet Order, Stop Limit Order, Take Profit Order

 • Onderscheidend

  Sociaal trading platform

eToro is a multi-asset platform which offers both investing in stocks and cryptoassets, as well as trading
CFDs.

Please note that CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to
leverage. 67% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should
consider whether you understand how CFDs work, and whether you can afford to take the high risk of
losing your money.

Past performance is not an indication of future results. Trading history presented is less than 5 complete
years and may not suffice as basis for investment decision.
 
Past performance is not an indication of future results. Trading history presented is less than 5 complete years and may not suffice as a basis for investment decision.
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

FAQ - Veelgestelde vragen

eToro is een Israelische social trading broker, wat betekent dat het ook gefocust is op het voorzien van informatie tussen beleggers en het faciliteren van Copy trading. Sinds dat eToro in 2007 is gestart is het uitgegroeid tot een beleggingsplatform met miljoenen gebruikers.
Waar eToro onder Nederlanders vooral door bekend is, is het Copy trading. Dit houdt in dat je andere beleggers kunt kopiëren en kunt profiteren van de rendementen wat hun portfolio maakt. Dit gebeurt bij eToro volledig automatisch waarna je dus eigenlijk geen omkijken meer hebt naar je beleggingen. Het doel van eToro is dus niet alleen beleggen faciliteren aan professionele investeerders, maar ook het social trading aspect voor beginnende beleggers mogelijk te maken.
Daarnaast zien veel Nederlanders de advertenties van eToro vaak voorbij komen. Over het algemeen hebben ze dus een enorm marketingbudget tot hun beschikking, want eToro sponsort ook veel teams in de Premier League. Naast het handelen in aandelen is het bij eToro ook mogelijk om in cryptocurrencies te handelen, wat maar bij weinig brokers mogelijk is. Ook wordt het crypto portfolio meegenomen wanneer je gaat copy traden.
In principe werkt eToro net als elke andere broker. Daarnaast heeft eToro wel een aantal toevoegingen zoals copy trading die uniek zijn voor de meeste brokers.

Aanmelden

Via deze link* kun je een account bij eToro aanmelden. Uiteraard moet je identiteit geverifieerd worden, waarna je in principe al kunt gaan beginnen met beleggen. Ik vind het een groot voordeel dat je direct met je google account kunt aanmelden. Ik heb nog weinig brokers gezien waar dat mogelijk is.

Inloggen

Inloggen doe je via dezelfde link* waarna je rechtsboven op ‘inloggen’ klikt. Wellicht was je nog ingelogd, of je moet opnieuw jouw gegevens invullen.

Geld storten (minimum deposit)

Zodra je ingelogd bent heb je natuurlijk geld nodig om mee te gaan beleggen. Dit doe je door heel eenvoudig op de blauwe knop linksonder ‘geld storten’ te drukken. Momenteel is het minimale stortbedrag 42 euro (50 dollar). Voor het storten van dit geld betaal je geen kosten. Daarnaast kan het storten gemakkelijk via iDEAL. Binnen no-time stond het geld al op mijn rekening.

Handelen bij eToro

Om te handelen op eToro hoef je maar weinig stappen te zetten. Zodra je eToro opstart kom je direct bij je zogenaamde ‘volglijst’ via waar je al een aantal populaire beleggingsproducten ziet, variërend van aandelen, indices en cryptocurrencies. Het verhandelen van deze beleggingsproducten kan eenvoudig door op ‘kopen’ of ‘verkopen’ te klikken.
Zorg er ook voor dat je niet perongeluk investeert in een CFD met een hefboomeffect. Voordat je in een beleggingsproduct belegt is het daarom altijd verstandig om je in te lezen in wat het product precies inhoudt. Het kopiëren van beleggers kan eenvoudig via het kopje ‘beleggers kopiëren’ waarna je jouw geschikte belegger kunt uitzoeken. Dit kun je doen aan de hand van rendementen uit het verleden, het risiconiveau en de beleggingsproducten waar deze belegger in belegt.

Geld opnemen (uitbetalen)

Je wilt uiteraard ook de zekerheid hebben dat je geld weer wordt uitbetaald zodra je klaar bent met handelen. Dit kun je doen door in het linker-menu te klikken op ‘geld opnemen’. Vervolgens zie je jouw opneembaar vermogen staan en kun je het geld naar je rekening uitbetalen. Het opnemen van geld bij eToro kost je wel 5 euro aan opneemkosten. Zorg er dus wel voor dat je niet oneindig geld opneemt om vervolgens weer te storten.
Copy trading is vertaald het kopiëren van beleggers, en dit is ook letterlijk wat het is. Je kiest een belegger uit die je vervolgens gaat kopiëren. Je neemt dus letterlijk de belegger zijn portfolio over. Op deze manier profiteer je van dezelfde rendementen (of verliezen) als deze belegger. Met copy trading kun je dus profiteren van hogere rendementen, maar kun je dus ook meer verlies maken.
Je kunt uiteraard zelf de acties van een professionele belegger volgen, maar het uiteraard ook automatisch doen via eToro onder het kopje ‘beleggers kopiëren’, op deze manier hoef je alleen maar de belegger zijn portfolio te kopiëren, en heb je er voor de rest vrijwel geen werk meer aan. Het is wel verstandig om een Stop loss in te stellen zodat je geen onverwachte grote bedragen verliest. Een Stop loss zorgt ervoor dat je beleggingen automatisch verkocht worden wanneer het onder een bepaald bedrag komt.
Naast het kopiëren van beleggers heb je ook nog het zogenaamde CopyPortfolio. Dit zijn geen losse beleggers die je kunt kopiëren, maar een grote groep beleggers of portfolios die een hele markt volgen. Zo kun je bijvoorbeeld investeren in de grootste cryptocurrencies, zelfrijdende auto’s, e-commerce, hernieuwbare energie en nog veel meer. Ook is het via hier mogelijk om instituten te kopiëren die grondige marktanalyses doen met een specifieke strategie. Wat dat betreft is eToro dus een erg sociaal trading netwerk.

Naast eToro bestaan er natuurlijk nog veel meer aanbieders van beleggingsproducten. Ik kreeg laatst de vraag of ik liever DeGiro gebruik of eToro. Ik moet zeggen dat DeGiro nog steeds als een betrouwbaardere optie aanvoelt dan eToro, terwijl eToro ook gewoon prima betrouwbaar is. Wel vind ik de app (en het dashboard) van DeGiro een stuk betrouwbaarder en professioneler overkomen, wat het ook direct wel een stuk complexer maakt. eToro is daarentegen heel eenvoudig en goed te begrijpen. Er valt zoveel informatie op te doen binnen een simpel te begrijpen dashboard dat ik het gevoel heb dat ik bij eToro meer rendement kan maken. DeGiro heeft lage kosten, maar als je wilt kun je bij eToro zelfs zonder kosten handelen (behalve het opnemen). Kortom zijn het allebei interessante aanbieders, waarbij het erg afhankelijk is van je persoonlijke voorkeur.

Ook wordt eToro vaak vergeleken met Plus500. Net zoals bij DeGiro voelt Plus500 een stuk complexer aan en mis je wat ‘sociale’ informatie die je bij eToro wel makkelijk kunt opdoen. eToro is daarnaast ook erg goedkoop waar je bij Plus500 nog wel eens wat meer kosten betaald. Een voordeel is dat je bij allebei deze brokers een demo-account kan openen waarmee je kunt beginnen met handelen. Op deze manier kun je voor jezelf uitvogelen welke broker het beste bij je past.

eToro geeft aan dat ze denken dat alle activa (geld) in de toekomst ‘getokoniseerd’ gaat worden en dat crypto die eerste stappen biedt. Met de speciale wallet die eToro aanbiedt kunnen gebruikers hun crypto overzetten naar het handelsplatform, crypto ontvangen van andere wallets of crypto omzetten in andere crypto. Kortom biedt eToro met de eToro wallet de juiste voorzieningen voor beleggers in cryptocurrencies.

Vaak vind ik dat Trustpilot wel een realistische situatie weerspiegelt van de klantenservice van een broker. Nou scoort eToro hier echter maar met een 2,2 op met 2592 reviews. Kortom zijn de ervaringen met de klantenservice niet zo goed, en zijn hier zeker nog verbeteringen mogelijk. Wel moet je er bewust van zijn dat er enorm veel (ook tevreden) beleggers op eToro actief zijn die wel positieve ervaringen met eToro hebben. Wees je er dus ook wel bewust van dat niet iedereen positieve ervaring met dit social trading platform heeft.

Met het nieuwe eToro trading lab heb je de mogelijkheid om er achter te komen hoe je het beste kunt traden. Dit doet eToro aan de hand van video’s. Momenteel is nog enkel de ‘trading on eToro’ course klaar, maar waarschijnlijk zullen in de toekomst ook de ‘Trading for Beginners’ en ‘Pro Trading’ courses worden toegevoegd. Momenteel vind ik het zeker nog geen grote toevoeging aan eToro omdat het nog erg weinig informatie biedt. Wel heb je natuurlijk via het platform van eToro wel de mogelijkheid om via het sociale traden ook veel te weten komt over trading, waar je zelf ook weer veel van leert.

Zoals ik al aangaf zijn de ervaringen met de klantenservice bij eToro niet zo positief. Voor veel mensen duurt het lang dat ze antwoord krijgen of ontstaan er onverwachts problemen. Zelf heb ik helaas nog geen ervaring met de klantenservice waardoor ik je hier niet mijn ervaring over kan delen. Wel kun je contact met de klantenservice opnemen via het kopje ‘help’ in het dashboard waarna je via de FAQ bij de klantenservice van eToro aankomt. Ook is het mogelijk om op de website te kijken op welke locaties de kantoren van eToro zitten.

Naast het kopiëren van beleggers of het handelen is het ook mogelijk om te handelen in CFD’s via eToro. Dit houdt in dat je belegt met een hefboomeffect (leverage). Op deze manier kun je grotere rendementen (maar ook grotere verliezen maken). Je kunt dus heel gemakkelijk veel winst of verlies maken. Ook betaal je bij eToro extra kosten wanneer je handelt in CFD’s. Voor beginnende beleggers is het niet aan te raden om te gaan beleggen met een hefboomeffect, terwijl voor ervaren beleggers deze opties er in ieder geval wel aanwezig zijn.

In tegenstelling tot andere brokers biedt eToro het handelen in Bitcoin en andere cryptocurrencies aan. Alle currencies op eToro zijn Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple, Dash, Litecoin, Ethereum Classic, Cardano, IOTA, Stellar, EOS, NEO, TRON, ZCASH, Binance Coin en Tezos. In totaal zijn er bij eToro dus maar 16 cryptocurrencies waar je in kunt handelen.
Het handige is dat je jouw beleggingen weer kunt withdrawen naar je eToro wallet, welke ik al eerder in dit artikel behandelt heb. Ook vind ik het prettig dat beleggers die ik kopieer ook kunnen beleggen in cryptocurrencies. Op deze manier krijg ik een lekker gediversifieerd portfolio met niet alleen maar aandelen.
Volledig handelen zonder kosten bij eToro is helaas niet mogelijk, want je betaalt altijd geld wanneer je jouw geld terug gaat storten naar je bankrekening. Wel is het mogelijk om zonder fees (transactiekosten) te beleggen in aandelen via eToro. Dit kan erg voordelig zijn wanneer je bijvoorbeeld veel verschillende aandelen achter elkaar wilt verhandelen. Ook voor het kopiëren van beleggers betaal je geen transactiekosten of beheerskosten. Wat dat betreft is het handelen zonder kosten bij eToro bijna helemaal mogelijk.
Let er wel op dat je voor de handel in CFD’s (met een hefboomeffect) wel kosten betaald. Zorg er dus wel voor dat je niet per ongeluk een beleggingsproduct met een hefboomeffect aankoopt wanneer je hier niet bewust van bent.

Naast het kopiëren van beleggers of het handelen is het ook mogelijk om te handelen in CFD’s via eToro. Dit houdt in dat je belegt met een hefboomeffect (leverage). Op deze manier kun je grotere rendementen (maar ook grotere verliezen maken). Je kunt dus heel gemakkelijk veel winst of verlies maken. Ook betaal je bij eToro extra kosten wanneer je handelt in CFD’s. Voor beginnende beleggers is het niet aan te raden om te gaan beleggen met een hefboomeffect, terwijl voor ervaren beleggers deze opties er in ieder geval wel aanwezig zijn.

Naast het handelen op eToro heb je ook de mogelijkheid om nieuwe klanten aan te brengen via het eToro partners netwerk. Dit is een affiliate netwerk via waar je betaald krijgt per persoon die je aanbrengt bij eToro. Zodra iemand een account afsluit ontvang jij een commissie. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld een website hebt en op deze manier hier geld mee wilt verdienen. Wel valt me op dat het eToro partners netwerk vaak erg traag werkt en minder goed werkt dan eToro zelf.

Naast de mogelijkheid om te gaan beleggen met echt geld heb je bij eToro ook de mogelijkheid om een Practice Account* te ontvangen. Met dat account heb je de mogelijkheid om 100.000 neppe dollars te ontvangen waarmee je dan vervolgens kunt handelen. Dit is bijvoorbeeld een handige manier om te beginnen met het oefenen van traden. Zo kun je er bijvoorbeeld zelf voor kiezen om je eigen geld te laten Copy traden (door andere beleggers) en vervolens zelf te gaan oefenen via het practice account. Op deze manier verspeel je niet per ongeluk een groot eigen vermogen.

Tip: Laat je geld beleggen met Copy Trading