etoro review

Is eToro ook in Nederland interessant?

Één van de populairste internationale brokers is eToro, maar is dit ook een interessant broker als Nederlander? Wat zijn de voor- en nadelen van eToro als Nederlands belegger? Is het wel betrouwbaar? Zelf gebruik ik eToro nu bijna een jaar waarna ik de broker dus uitgebreid heb mogen testen. Ik deel je graag mijn ervaring!
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 67% van de beleggers verliest geld met de handel in CFD’s. 

Inhoud

Geen commissie

Een belangrijke reden voor veel mensen om te gaan beleggen bij eToro is het feit dat je zonder commissies in aandelen kunt beleggen. Steeds meer brokers of apps beginnen hier mee, maar vaak wel tegen voorwaarden. Zo kun je via de beleggingsapp BUX Zero met zogenaamde ‘Zero Orders’ zonder commissies in aandelen beleggen.
Bij eToro zijn er voor zo ver ik weet geen bijzondere voorwaarden. Wanneer je met een hefboomeffect gaat beleggen in aandelen (of andere CFD’s) betaal je wel andere kosten. Je betaald dus in ieder geval geen transactiekosten over je aandelen. Wel zit er nog een kleine bied/laat spread tussen de aankoop.
Geen transactiekosten betalen is erg voordelig, want hierdoor kun je vaker transacties doen zonder dat het je extra geld gaat kosten. Zeker bij kleine bedragen kunnen transactiekosten relatief veel impact maken.

Fractionele aandelen

Een andere reden om bij eToro te beleggen is vanwege de mogelijkheid om in fractionele aandelen te beleggen. Bij andere brokers zoals bij DEGIRO of Binck ben je verplicht om volledige aandelen te kopen waardoor de minimale inleg soms best hoog oploopt. Bij eToro heb je hier dus geen last van.
De koers van Amazon zit nu bijvoorbeeld boven de 3000 dollar. Om zo’n aandeel te kopen zul je dus ook dit bedrag op je geldrekening te beleggen. Bij eToro hoeft dit dus niet en kun je al vanaf 50 euro in aandelen beleggen.

Sociaal trading platform

Eigenlijk is eToro meer een sociaal trading platform dan een broker. Zo zie je blogs/reacties van andere gebruikers en kun je Copy Trading. Dit geeft een hele andere dementie aan beleggen en maakt het een stuk leuker.
Bij een andere broker zul je al gauw het internet moeten gebruiken voor je informatievoorziening. Binnen de broker kun je dan immers alleen een technische analyse doen. Bij eToro kun je ook gemakkelijk binnen de broker een fundamentele analyse doen door veel over beleggingsproducten te lezen en te leren.

Copy trading

De reden voor mij om te gaan beleggen bij eToro was het feit dat je er aan Copy trading kon doen. Dit houdt in dat je andere (professionele) beleggers kunt kopiëren met één druk op de knop. Dit is dus ook een onderdeel van het sociale trading platform.
Het voordeel hiervan is dus dat je andere beleggers automatisch kunt kopiëren in plaats van dat je hun orders zelf (handmatig) moet gaan kopiëren. Het voordeel hiervan is dat je hogere rendementen kunt behalen, maar dat je soms misschien ook meer risico neemt. Om grote risico’s te voorkomen kun je een Copy Stop Loss instellen.

Geweldige app

eToro had voor mij in het begin een vrij speelse uitstraling en kwam voor mij niet heel betrouwbaar over. Pas na een tijdje kwam ik er achter dat het heel fijn werkte, waarna ik ook de app van eToro ging downloaden. Deze app vond ik erg goed bevallen omdat de app zo goed als de zelfde opties aanbiedt als de broker zelf. Een erg nuttige toevoeging dus!

Is eToro betrouwbaar?

Zoals ik zojuist al aangaf vond ik eToro in het begin helemaal niet zo betrouwbaar overkomen. Helaas kan ik niet zomaar zeggen of eToro betrouwbaar is, maar ik heb er wel wat meer onderzoek naar gedaan. Na mijn onderzoeken beleg ik inmiddels zelf wel met een prettig gevoel bij eToro. Mijn bevindingen lees je in dit artikel.
Er zullen altijd veel mensen zijn die liever bij een populaire Nederlandse broker willen beleggen. Brokers als DEGIRO of Binck zijn hier ook prima opties voor.

Gestopt met crypto

Recent is door DNB bepaald dat eToro in Nederland geen crypto diensten meer mochten verlenen. Nederlandse gebruikers bij eToro moesten dus snel hun beleggingen gaan verkopen. Het was immers één van de enige brokers waar je gemakkelijk in crypto kunt handelen, maar blijkbaar hadden ze nog niet de juiste vergunningen.
Wellicht is handelen in cryptocurrencies bij eToro wel weer mogelijk. Zelf gebruik ik voor mijn crypto toch nog altijd liever Bitvavo, wat een fijne Nederlandse exchange voor crypto is.

Beleg ik zelf bij eToro?

Zoals je kunt lezen zijn er een aantal goede redenen om als Nederlander bij eToro te gaan beleggen. Zelf doe ik wel graag aan Copy Trading bij eToro, maar handel ik niet zelf mijn aandelen en dit doe liever bij DEGIRO. Voor de rest is eToro mij prima bevallen.
eToro is a multi-asset platform which offers both investing in stocks and cryptoassets, as well as trading
CFDs.

Please note that CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to
leverage. 67% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should
consider whether you understand how CFDs work, and whether you can afford to take the high risk of
losing your money.

Past performance is not an indication of future results. Trading history presented is less than 5 complete
years and may not suffice as basis for investment decision.
 
Past performance is not an indication of future results. Trading history presented is less than 5 complete years and may not suffice as a basis for investment decision.

Tip: Laat je geld beleggen met Copy Trading