etoro review

Beleggen met leverage bij eToro

Een aantal belangrijke redenen om te beleggen bij eToro is de aantrekkingskracht van het beleggen zonder kosten, of bijvoorbeeld de mogelijkheid om te copy-traden. Ook zijn er mensen die graag gemakkelijk met leverage (met CFD’s) willen beleggen bij eToro, in dit artikel zoek ik voor je uit hoe dat moet!
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 67% van de beleggers verliest geld met de handel in CFD’s. 
Conclusie: Het is zeker weten mogelijk om te beleggen met leverage bij eToro via CFD’s. Kies of je wilt kopen- of verkopen, met welke hefboom je wilt beleggen en kies een stop loss order. Zo simpel is het!

Inhoud

Kopen- of verkopen

Bij het beleggen met leverage (CFD’s) bij eToro heb je de mogelijkheid om te kopen- of verkopen. Wanneer je koopt zul je profiteren van een stijgende koers, terwijl je bij het verkopen profiteert van een dalende koers.

Hefboom

Beleggen met een hefboom zorgt ervoor dat je met een kleiner vermogen dezelfde resultaten kunt halen. Naast het selecteren van het bedrag wat je wilt beleggen bij eToro moet je de hefboom selecteren. Bij een hefboom van x2 zal je rendement- en verlies dus twee keer zo hard gaan bij het veranderen van de koers. Bij eToro heb je de mogelijkheid om een hefboom van x2 of x5 te kiezen.

Stop Loss order

Om er voor te zorgen dat je geen grote verliezen maakt kun je een Stop Loss instellen om ervoor te zorgen dat je belegging geannuleerd wordt wanneer het onder een bepaald bedrag komt. Bij eToro heb je de mogelijkheid om een bedrag of om een tempo te selecteren waarna je belegging verkocht wordt. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om geen Stop Loss in te stellen.
Lees hier meer over Stop Loss Orders.

Trailing Stop Loss

Een toevoeging aan de Stop Loss is de Trailing Stop Loss. Met een Trailing Stop Loss zal de Stop Loss blijven staan wanneer de koers in jouw voordeel beweegt, maar zal hij gewoon blijven staan wanneer de koers in jouw nadeel verloopt. Met een Trailing Stop Loss kun je winst veilig stellen voordat de koers heel hard daalt.

Take profit order

Een andere variant van een Stop Loss is een Take profit order welke uitgevoerd wordt wanneer jouw beleggingen een bepaalde koers in jouw voordeel behalen. Op deze manier kun je een doel stellen van hoeveel jouw belegging maximaal waard wordt waarna eToro automatisch je beleggingen zal opheffen wanneer het dat punt bereikt.
Lees hier mijn volledige review over eToro.

*In dit artikel staan affiliate links

Tip: Laat je geld beleggen met Copy Trading