etoro review

Is eToro veilig?

Toen ik begon met beleggen vond ik eToro er op het eerste gezicht vrij onbetrouwbaar uitzien. Het had een speelse uitstraling en niet perse die van een professionele broker. Is eToro dus wel veilig en kun jij er met een goed gevoel gaan beleggen? In dit artikel zoek ik het voor je uit!
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 67% van de beleggers verliest geld met de handel in CFD’s. Helaas valt nooit met 100% zekerheid te zeggen dat een broker betrouwbaar is.
Conclusie: Helaas valt niet met 100% zekerheid te zeggen dat eToro betrouwbaar is. Wel bestaat eToro al sinds 2007, heeft het ontzettend veel gebruikers, wordt het gecontroleerd door de AFM en waarschuwt eToro duidelijk voor speculatieve beleggingsproducten. Zelf beleg ik inmiddels met een goed gevoel bij eToro.

Inhoud

Sinds 2007 actief

Wat ik zelf altijd wel een fijne afweging vind om te kijken of een broker betrouwbaar is, is de bestaansduur van de broker. Wanneer iets al lang bestaat, is de kans groot dat het nog lang blijft bestaan. Zoals je kunt lezen is eToro al sinds 2007 actief en hebben ze enorm veel klanten over de hele wereld. Dit gaf me wel een geruststellend gevoel bij het uitzoeken of eToro betrouwbaar is.

AFM

Om fraude en scams te voorkomen worden brokers gereguleerd. Dit wordt bij eToro gedaan in Cyrpus, maar ook in Engeland (FCA) welke erg streng blijkt te zijn. Tot slot wordt eToro ook nog gereguleerd in Nederland door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) wat bij mij wel een prettig gevoel geeft.

Speculatieve beleggingsproducten

Een belangrijk onderdeel van het verdienmodel van eToro is dat ze veel speculatieve beleggingsproducten (CFD’s) aanbieden. Dit is in principe helemaal niet erg, maar het schijnt zo te zijn dat een groot gedeelte van de mensen met CFD’s geld verliest in plaats van verdient. Om deze reden geeft eToro op hun website aan dat x aantal procent van de mensen geld verliest door het handelen op hun platform.
Enerzijds ziet deze boodschap er een beetje raar uit omdat het natuurlijk totaal geen reclame is. Toch is het wel erg positief dat ze dit op hun website aangeven. Immers zijn ze eerlijk en waarschuwen ze de beleggers erg goed voor de risico’s van beleggers, en dit is wel één van de dingen waar goed op gecontroleerd wordt.

Is eToro geschikt voor jou?

Helaas valt er nooit met zekerheid te zeggen dat een broker betrouwbaar is. Er zijn natuurlijk verschillende voorbeelden uit het verleden waarbij grote bedragen verloren zijn gegaan door fouten bij banken of brokers. Je zult dus zelf de afweging nemen of je risico wilt nemen, of dat je bijvoorbeeld bij een van Nederlandse broker wilt gaan beleggen.
Zelf beleg ik met een goed gevoel bij eToro omdat het zo groot is, en omdat het ook al een tijd bestaat. Toch beleg ik maar een klein gedeelte van mijn vermogen en pas ik ook tussen het gebruik van brokers spreiding toe. De voornaamste reden voor mij van beleggen is de toevoeging van Copy Trading bij eToro. Voor mij is dit een erg leuke en rendabele manier van beleggen waar ik graag van profiteer.
Lees hier mijn volledige review over eToro.
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.
eToro is a multi-asset platform which offers both investing in stocks and cryptoassets, as well as trading
CFDs.

Please note that CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to
leverage. 67% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should
consider whether you understand how CFDs work, and whether you can afford to take the high risk of
losing your money.

Past performance is not an indication of future results. Trading history presented is less than 5 complete
years and may not suffice as basis for investment decision.
 
Past performance is not an indication of future results. Trading history presented is less than 5 complete years and may not suffice as a basis for investment decision.

Tip: Laat je geld beleggen met Copy Trading