DEGIRO

DEGIRO is een online beleggingsplatform met meer dan 1 miljoen gebruikers. Het platform is bekend doordat het mogelijk is om te beleggen tegen lage kosten. DEGIRO is opgericht in 2008 en is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast heeft het platform al verschillende prijzen gewonnen.

Handelsmogelijkheden

Het is mogelijk om te handelen in aandelen en obligaties uit heel veel aandelen van meer dan 50 beurzen uit 26 landen.
Ook heeft DEGIRO een ruim aanbod aan ETF’s (trackers) waardoor je in één keer in een ruim aanbod aan aandelen of andere beleggingsproducten kunt beleggen.
Daarnaast is het voor geavanceerdere beleggers ook mogelijk om te handelen in opties en futures. Op deze manier kun je handelen met een hefboomeffect en meer risico nemen.
Om een beleggingsproduct te verhandelen bij DEGIRO heb je de mogelijkheid om een market order, limit order, stop loss order en stop limiet order te gebruiken.

Kosten

Voor bijvoorbeeld aandelen uit de AEX betaal je kosten van € 2,- + 0,03%, wat dus vrij laag is wanneer je met hoge bedragen belegt.
Voor sommige beursen betaal je hogere transactiekosten, maar het kan ook lager; zoals de aandelen uit de Verenigde Staten, waar je € 0,50 transactiekosten voor betaald.
Ook is het mogelijk om gratis te handelen in ETF’s met de DEGIRO Kernselectie, waarbij je tegen bepaalde voorwaarden zonder transactiekosten kunt handelen.
Om transactiekosten te besparen kan het dus aan te raden zijn om te handelen via de DEGIRO kernselectie. Op deze manier kun je één keer per maand zonder transactiekosten een ETF kopen, wat natuurlijk zeker voor beginnende beleggers interessant is.

Betrouwbaarheid

Beleggingen bij DEGIRO vallen onder het Duitse beleggers compensatiestelsel, waardoor beleggingen tot € 20.000,- grotendeels gegarandeerd zijn.
Ook vallen tegoeden bij DEGIRO onder het Duitse depositogarantiestelsel, wat tegoeden tot € 100.000,- garandeert wanneer DEGIRO bijvoorbeeld failliet gaat.
Daarnaast wordt DEGIRO gereguleerd door de BaFin, wat de Duitse variant van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) is, waardoor er goed toezicht gehouden wordt.

Mijn ervaring

Zelf zie ik DEGIRO als een serieuze broker om bij te beleggen voor op de lange termijn. Zo is DEGIRO behoorlijk goedkoop en biedt het een zeer ruim aanbod om in te beleggen. Daarnaast heeft DEGIRO ook nog een fijne app om mobiel mee te beleggen.

Ontvang € 50,- transactietegoed bij DEGIRO