DEGIRO review

DEGIRO vs Binck

DEGIRO en Binck zijn biede brokers waar je zelf kunt gaan beleggen in aandelen, ETF’s en nog veel meer. Beide brokers zijn voor serieuze beleggers, maar wat zijn de verschillen? En welke broker is het beste en wat zijn mijn ervaringen? In dit artikel zoek ik het uit!

5/5
Nog geen belegger bij DEGIRO? Meld je hier aan!
Gratis 200 euro transactietegoed bij Binck? Gebruik mijn vriendenlink!

Inhoud

Mijn ervaring

Met beide brokers heb ik positieve ervaringen, maar over het algemeen gaat mijn voorkeur uit naar DEGIRO. Deze broker voelt voor mij namelijk toegankelijker en de kosten zijn lager. Het overzicht van DEGIRO is overzichtelijk en het biedt alles wat ik nodig heb als belegger voor op de lange termijn.

Binck daarentegen kent dus iets hogere kosten en voelt voor mij wat minder overzichtelijk. Wel biedt Binck meer beleggersinformatie en heb je als belegger meer mogelijkheden om te beleggen met een hefboomeffect. Als belegger voor op de lange termijn vind ik dit niet zo interessant, maar er zijn ook beleggers die hier veel waarde aan hechten.

Kosten

DEGIRO staat bekend als een erg goedkope broker en is ook in deze vergelijking goedkoper dan Binck, tenzij bepaalde opties met hefboomeffecten. Bij een hoge inleg kunnen de transactiekosten bij Binck ook best te betalen zijn maar over het algemeen is ook dan DEGIRO nog de beste optie.

Naast het betalen van de transactiekosten is het bij DEGIRO ook mogelijk om zonder transactiekosten met DEGIRO kernselectie. Deze selectie van ETF’s kun je zonder transactiekosten beleggen tegen bepaalde voorwaarden. Op deze manier kun je goedkoop beleggen met veel spreiding.

Wat mij betreft is DEGIRO dus echt de overduidelijke winnaar als het gaat om transactiekosten. Wel krijg je bij Binck (wanneer je begint met beleggen) 500 euro transactietegoed, maar dit is natuurlijk maar tijdelijk.

Voor- en nadelen

Helaas is de vergelijking tussen DEGIRO en Binck niet zo uitgebreid, omdat er simpelweg gewoon erg weinig verschillen zijn. Beide brokers zijn goed, maar de kosten bij DEGIRO zijn wat lager. Daarnaast ben ik fan van de interface van DEGIRO t.o.v. Binck. Zelf zou ik dus kiezen voor DEGIRO, maar Binck is ook een prima broker.

Voordelen DEGIRO

  • Lage kosten
  • Kernselectie

Nadelen DEGIRO

  • Effecten worden uitgeleend

Voordelen Binck

  • Bank (Depositogarantiestelsel)

Nadelen Binck

  • Relatief hoge kosten
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

Ontvang € 50,- transactietegoed bij DEGIRO