DEGIRO Review

DEGIRO Review

DEGIRO is één van de populairste brokers van Nederland, maar is het ook de beste? In deze review deel ik je graag mijn ervaringen bij DEGIRO waarna jij zelf kunt kiezen of je er ook graag wilt gaan beginnen met beleggen.
Tip: maak alvast gratis een account aan bij DEGIRO, dan kun je meekijken!
5/5

Inhoud

Waarom ik beleg bij DEGIRO

Toen ik begon met beleggen bij DEGIRO waren er een aantal redenen om er te gaan beginnen met beleggen.

Zelf beleggen

Ten eerste is DEGIRO een aanbieder waarbij je zelf kunt gaan beleggen. Je bent dus niet afhankelijk van andermans prestaties, maar van je eigen keuzes. Zelf gebruik ik DEGIRO om te beleggen voor op de lange termijn, zodat ik kan profiteren van samengestelde interest (rente op rente).

Lage kosten

DEGIRO staat over het algemeen bekend als een goedkope broker met lage kosten. Het is tegenwoordig via bepaalde apps (zoals BUX Zero) mogelijk om zonder transactiekosten te beleggen, maar dat neemt niet weg dat DEGIRO nog steeds behoorlijk goedkoop is, zeker wanneer je het vergelijk met brokers als Binck naar mijn ervaring.
Daarnaast is het via DEGIRO ook mogelijk om zonder transactiekosten te beleggen in ETF’s te beleggen via DEGIRO kernselectie.

Vertrouwd

Een andere reden voor mij om bij DEGIRO te gaan beleggen is dat het een Nederlandse broker is en om deze reden erg vertrouwd voelt. Zelf geeft het me een stuk serieuzer gevoel dan het beleggen bij brokers zoals eToro of Trading212 waar je ook zou kunnen beleggen.

Mijn ervaring met DEGIRO

Naar mijn ervaring is DEGIRO voornamelijk een erg serieuze broker om bij te beleggen. Dit maakt het ook dat het voor een beginner nog een kleine uitdaging kan zijn om er achter te komen hoe je aandelen kunt kopen en verkopen, maar zodra je dat eenmaal doorhebt is het een eitje. Voor de rest vind ik het dashboard van DEGIRO altijd erg netjes en heb ik nog geen storingen ervaren.
Daarnaast vind ik het fijn dat je geen minimale inleg hebt, waardoor het ook voor beginnende beleggers makkelijk is om er te gaan beleggen. Wel heb je helaas niet de mogelijkheid om (zoals bij sommige andere brokers) te beleggen in fractionele aandelen. Je zult dus altijd een volledig aandeel moeten komen waardoor spreiding voor kleine beleggers soms wat moeilijk kan zijn. Het voordeel daarvan is dat je daadwerkelijk in de aandelen belegt i.p.v. in een CFD.
Waar je nog goed op moet letten als beginnende belegger is het verschil tussen een Basic of een Custody account, want met een Basic account worden je aandelen uitgeleend waardoor je een relatief groter risico neemt dan bij een custody account. Daarentegen kent een basic account weer een aantal voordelen zoals lagere kosten en de mogelijkheid om te beleggen in beleggingsproducten met een hefboomeffect.
Ik heb nog nooit te maken hoeven te hebben met de klantenservice van DEGIRO, wat natuurlijk erg positief is. Daarnaast vallen op Trustpilot veel gemengde reviews te lezen over voornamelijk positieve ervaringen, maar ook een aantal mindere ervaringen. Ik ben hierop zelf geen kwalijke dingen tegengekomen wat voor mij het vertrouwde gevoel van DEGIRO maar weer bevestigd. Over het algemeen lees ik in verhouding meer negatieve reviews over brokers.

Handelsmogelijkheden bij DEGIRO

Waar kun je precies in beleggen bij DEGIRO?

Aandelen

De voornaamste reden waarom beleggers bij DEGIRO gaan beleggen is om aandelen te kopen. Hier heeft DEGIRO een uitgebreid aanbod in met aandelen uit 50 beurzen uit 26 landen.

ETF’s

Om meer spreiding toe te passen is het mogelijk om ETF’s te kopen bij DEGIRO. Met ETF’s koop je als het ware een hele boel aandelen (in de vorm van een beleggingsfonds) in één keer. Met DEGIRO Kernselectie is het mogelijk om zonder transactiekosten in ETF’s te beleggen.

Obligaties

Naast aandelen en ETF’s is het ook mogelijk om obligaties te kopen. In ruil voor het bezitten van deze vorm van leningen ontvang jij couponuitkeringen wat in principe je rendement is.

Hefboomproducten

Naast deze ‘standaard’ vorm van beleggingen is het ook mogelijk om beleggingsproducten met een hefboomeffect te kopen zoals Futures & Opties. Deze beleggingsproducten kennen vaak een relatief groter risico en kun je enkel kopen met een basic account.

Ordertypes

Om te kunnen beleggen in al deze verschillende producten moet je natuurlijk wel een order plaatsen. Je hebt bij DEGIRO de keuze uit de Market Order, Limiet Order, Stop Loss Order en Stop Limiet Order.

DEGIRO kosten

De voornaamste kosten (om als beginnende belegger) rekening mee te houden zijn de transactiekosten over het aan- en verkopen van aandelen en ETF’s. De kosten zijn altijd een vast (vooraf ingesteld) bedrag bij het kopen van een aandeel of ETF. De kosten zijn dus relatief hoog bij het kopen met lage bedragen, maar zijn niet zo hoog als je voor grote bedragen aandelen koopt.

DEGIRO kernselectie

Om transactiekosten te voorkomen kun je gebruik maken van DEGIRO kernselectie. Tegen bepaalde voorwaarden kun je op deze manier transactiekosten voorkomen. Dit is voornamelijk interessant voor beginnende beleggers.

Voor mij zijn de kosten bij DEGIRO zeker geen afknapper maar is het wel belangrijk om rekening mee te houden, zeker als je met kleine bedragen (zoals 100 euro) belegt.

Andere ervaringen bij DEGIRO

Naast mijn persoonlijke ervaring baseer ik graag mijn reviews ook op andermans ervaringen. Dit doe ik door andere reviews van consumenten te lezen en collega’s/vrienden te vragen om hun mening. Zo heb ik dit bij DEGIRO dus ook gedaan.

Op Trustpilot krijgt DEGIRO een relatief laag cijfer (3,3) wat zo te zien te maken heeft met de klantenservice die vaak wat traag kan zijn. In de beleggingswereld is dit erg gebruikelijk en heb ik nog geen broker meegemaakt waar alles bij iedereen vlekkeloos loopt. Over het algemeen lees ik er ook veel positieve reviews en neemt het aantal positieve reviews toe (van 2,8 naar 3,3)

Daarnaast ken ik veel beleggers die eerst bij een andere broker beginnen te beleggen vanwege een actie of goedkope vorm van beleggen maar zie ik dat ze vaak toch uiteindelijk bij DEGIRO uitkomen om te beleggen voor op de lange termijn. In deze ‘bubble’ hoor ik enkel positieve ervaringen voorbij komen.

DEGIRO Tips

Om je alvast een beetje op weg te helpen bij DEGIRO heb ik een aantal tips voor je opgesteld zodat je direct kun beginnen met beleggen.

1. Spreiding

Door bij DEGIRO veel verschillende aandelen te kopen spreid je jouw risico en rendementen. Wanneer er namelijk één aandeel hard daalt heb je nog een heleboel andere aandelen om dat verlies te corrigeren. Een goede manier om te spreiden is door middel van ETF’s (trackers). Zo’n ETF volgt de index van heel veel verschillende aandelen waardoor je in principe in honderden verschillende aandelen tegelijkertijd belegt. Daarnaast betaal je met ETF’s vaak geen hoge transactiekosten en is het überhaupt al heel moeilijk om de markt te verslaan door zelf te beleggen.

2. Zelf beleggen of laten beleggen?

Voordat je gaat beginnen met beleggen bij DEGIRO moet je goed bij jezelf nagaan of je écht zelf wilt gaan beleggen of liever je geld wilt laten beleggen. Het is vrijwel onmogelijk om de markt te verslaan dus voor veel mensen kan het verstandig zijn om hun geld te laten beleggen bij een bank of andere aanbieder. Stel dat je beleggen heel interessant vindt en wilt leren is zelf beleggen bijvoorbeeld wel weer een goede optie.

3. DEGIRO Kernselectie

Ook koop ik zelf het liefste mijn ETF’s via DEGIRO kernselectie omdat ik op deze manier iedere maand geen transactiekosten betaal over de ETF’s die ik koop. Via de DEGIRO kernselectie kun je namelijk tegen bepaalde voorwaarden zonder transactiekosten handelen in ETF’s. Zeker wanneer je met kleine bedragen belegt (Zoals 100 euro) scheelt dit een hele hoop in kosten en kun je dus erg goedkoop beleggen.

4. Fundamentele- en technische analyse

Veel beginnende beleggers hebben de neiging om gewoon een aandeel te kopen van een bedrijf wat ze aanspreekt, zonder dat ze precies weten of dit een goede keuze is. Verdiep je daarom vooraf goed in het doen van een fundamentele en een technische analyse. Bij een fundamentele analyse kijk je naar bedrijfsresultaten, nieuws, forums etc, terwijl je bij een technische analyse kijkt naar historische koersresultaten en op basis van de grafieken een analyse doet. Zo weet je precies waar je in belegt!

5. Periodiek beleggen bij DEGIRO

Het is niet zomaar mogelijk om periodiek (iedere maand met een vast bedrag) in te leggen bij DEGIRO, maar je kunt wel beginnen met het instellen van een automatische overboeking naar DEGIRO. Vervolgens moet je zelf nog iedere maand aandelen of ETF’s kopen, maar beleg je dus wel iedere maand met een vast bedrag. Het voordeel hiervan is dat je niet zomaar op het verkeerde moment met een groot bedrag instapt en dat je een stuk ongemerkter vermogen kunt opbouwen.

Conclusie

Om als Nederlander serieus te gaan beleggen voor op de lange termijn denk ik dat DEGIRO de beste broker is om bij te gaan. Er zijn een aantal andere opties maar zelf voel ik me bij DEGIRO altijd het prettigst om mijn geld bij te beleggen.

Voordelen van DEGIRO

 • Goedkoop bij grote bedragen
 • Nederlandse broker
 • Positieve ervaringen
 • Serieuze broker voor op de lange termijn

Nadelen van DEGIRO

 • Relatief duur bij kleine bedragen
 • Geen fractionele aandelen

Feiten

 • Producten

  Aandelen, ETF's, Obligaties, Hefboomproducten

 • Betaalmethoden

  iDeal

 • Minimale inleg

  € 1,-

 • Actie

  Geen

 • Veiligheid

  AFM

 • Voorwaarden

  ID-verificatie

 • Analysemogelijkheden

  Technische analyse, Fundamentele analyse

 • Orders

  Market Order, Limiet Order, Stop Loss Order en Stop Limiet Order

 • Onderscheidend

  Lage kosten

Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

FAQ - Veelgestelde vragen

Het versschil tussen een basic of een custody account bij DEGIRO is dat bij een basic account je aandelen en ETF’s uitgeleend worden om beleggingen met een hefboomeffect mogelijk te maken. Het nadeel hiervan is dat je een klein beetje risico neemt. Het voordeel hiervan is dat je lagere kosten betaald over dividend– en couponuitkeringen. Met een custody account heb je hier geen last van maar betaal je dus wel hogere kosten.

Lees hier mijn volledige artikel over het basic of het custody profiel.

Om te kunnen beleggen bij DEGIRO is er geen minimale inleg. Wel zul je natuurlijk een aandeel en ETF moeten kopen en omdat je geen fractionele aandelen kunt kopen zul je hier wel het volledige geld voor ‘in kas’ moeten hebben. 

 

Lees hier mijn volledige uitleg over de minimale inleg bij DEGIRO.

De enige manier om automatisch/periodiek te beleggen bij DEGIRO is met een automatische overschrijving van je bankrekening, maar hierna zul je nog wel zelf aandelen of ETF’s moeten aanschaffen.

 

Lees hier mijn volledige uitleg over automatisch beleggen bij DEGIRO.

Ontvang € 50,- transactietegoed bij DEGIRO