DEGIRO halve aandelen

DEGIRO Halve Aandelen kopen?

Wanneer je aandelen gaat kopen bij DEGIRO kan het best wel prijzig worden. Soms kosten aandelen wel tot honderden, en heel zelden zelfs enkele duizenden euro’s. Wanneer je liever met kleine bedragen wilt beleggen kan het nuttig zijn om halve/fractionele aandelen te kopen. Is dit ook mogelijk bij DEGIRO?
Heb je nog geen account bij DEGIRO? Gebruik dan onderstaande link.
Helaas is het niet mogelijk om halve aandelen te kopen bij DEGIRO. Wel is het mogelijk om te beleggen in fractionele (halve) aandelen bij eToro.
Nog geen belegger bij DEGIRO? Meld je hier aan!

Inhoud

Eerst even voorstellen

Neem me niet kwalijk, maar ik ben helemaal vergeten mezelf voor te stellen. 

Ik ben Erwin en fanatiek belegger. Vanuit deze passie ben ik begonnen met het schrijven over knelpunten die ik zelf tegenkwam bij het beleggen. Eén van die vraagstukken was of het mogelijk was om halve aandelen te kopen bij DEGIRO, dus dit ben ik gaan uitzoeken en op zoek gegaan naar geschikte alternatieven.

Kun je halve aandelen kopen bij DEGIRO?

Het is dus niet mogelijk om te beleggen in halve aandelen bij DEGIRO. Je zult dus altijd het volledige bedrag op je geldrekening moeten hebben om een aandeel te kunnen kopen. Vanuit het perspectief van DEGIRO is dit een best logische keuze, want op deze manier krijg je veel kleine- of speculatieve beleggers, terwijl DEGIRO zich voornamelijk focust op het lange-termijn-beleggen bij aandelen.
DEGIRO halve aandelen
Het is niet mogelijk om halve aandelen te kopen bij DEGIRO
Daarnaast kun je natuurlijk over een volledig aandeel hogere transactiekosten vragen, maar heb je als belegger dus helaas wel het nadeel dat je het volledige bedrag moet hebben voor een aandeel. Je bezit dus ook daadwerkelijk, na het kopen van het aandeel, het volledige aandeel.

Waar kun je wel halve aandelen kopen?

Wil je toch graag halve aandelen kopen, dan kan dit bijvoorbeeld bij eToro. Dit komt voornamelijk omdat het een internationale broker is welke ook focust op speculatieve beleggers. Het is daarbij handig om te vermelden dat je indirect handelt in aandelen met CFD’s. Je bent dus niet zelf in bezit van een aandeel. Het voordeel is dus wel dat je vanaf 50 dollar kunt beleggen in een aandeel.

Zijn halve aandelen echt nodig?

De voornaamste reden om halve/fractionele aandelen te willen kopen is natuurlijk omdat je met kleine bedragen belegt. Aandelen kunnen soms best duur zijn (soms wel honderden euro’s) en voor een kleine belegger kan dit dus erg duur zijn.

In principe is een half aandeel/fractioneel aandeel wel handig als je met kleine bedragen belegt, maar ook dan zijn er genoeg alternatieven. Met ETF’s bij DEGIRO kun je bijvoorbeeld in heel veel verschillende aandelen beleggen tegen lage kosten met DEGIRO kernselectie. Ook kun je bijvoorbeeld kleine bedragen laten beleggen bij Peaks of Binck Forward.

Kleine bedragen bij DEGIRO

Waarschijnlijk is de voornaamste reden dat je wilt beleggen met halve aandelen bij DEGIRO dat je met kleine bedragen belegt en toch veel spreiding wilt toepassen. Zeker voor beginnende beleggers is het daarom aan te raden om ETF’s te kopen met DEGIRO kernselectie omdat je hiermee in heel veel verschillende aandelen tegelijkertijd kunt beleggen. 

Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

Ontvang € 50,- transactietegoed bij DEGIRO