DEGIRO

DEGIRO Demo Account

Wanneer je een beginnende belegger bent, of misschien nieuwe beleggingsstrategieën wilt uittesten kan het de moeite waard zijn om een demo account (of oefenaccount) aan te maken bij een broker. Veel apps en brokers bieden zo’n demo account aan, maar doet DEGIRO dat ook?
Helaas biedt DEGIRO geen demo account aan via waar je kunt oefenen met beleggen.
Nog geen belegger bij DEGIRO? Meld je hier aan!*

Geen demo account?

Klopt, helaas biedt DEGIRO dus geen demo account aan mee te beleggen. Je zult dus altijd met echt geld moeten gaan beleggen als je via DEGIRO gaat beleggen. Het is daarnaast natuurlijk wel mogelijk om te beginnen met kleine bedragen en dit later uit te breiden tot grotere bedragen. Zorg er dus ook enkel voor dat je met geld belegt wat je ook daadwerkelijk kunt missen.
Met kleine bedragen beleggen kan gemakkelijk bij DEGIRO omdat ze geen minimale inleg hebben. De minimale inleg is dus afhankelijk van de prijs van het aandeel. Helaas kun je geen fractionele aandelen kopen bij DEGIRO.
Ik denk dat DEGIRO geen demo account aanbiedt omdat ze zich met name richten op het beleggen op de lange termijn en een stuk minder op het speculeren met beleggen.

Alternatief voor demo account

Wil je toch graag ergens oefenen met een demo account dan heb ik een tweetal alternatieven voor je opgesteld.

eToro

Bij de internationale broker eToro kun je zowel een demo account openen als fractionele aandelen kopen*. Het demo account is zo aangemaakt waarna je met 100k dollar kunt gaan oefenen met beleggen.

BinckBank

Een andere populaire aanbieder die een demo account aanbiedt is Binck Zelf Beleggen*. Hier kun je gaan oefenen met beleggen via een zogenaamde ‘schaduwportefuille’.
Lees ook mijn volledige review over eToro!
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

Ontvang € 50,- transactietegoed bij DEGIRO