DEGIRO dagorder of doorlopende order

DEGIRO Dagorder of Doorlopende order?

Als je voor het eerst een order wilt uitvoeren bij DEGIRO krijg je de vraag of je een dagorder of een doorlopende order wilt kiezen. Wat is het precies en welke van de twee orders kun je het beste kiezen? In dit artikel zoek ik het voor je uit!
Een dagorder wordt aan het einde van de beursdag automatisch verwijderd, een doorlopende order blijft staan. Dagorders of doorlopende orders hebben dus te maken met de termijn van de order.
Nog geen belegger bij DEGIRO? Meld je hier aan!*

Inhoud

Dagorder vs doorlopende order

Het verschil tussen een dagorder of een doorlopende order zit hem in de termijn van de order:
  • Een dagorder wordt aan het einde van de beursdag automatisch verwijderd
  • Een doorlopende order blijft staan en dien je zelf weer te verwijderen
Veel beurzen accepteren geen doorlopende orders meer omdat het een risico kan veroorzaken voor beleggers. Wanneer een order blijft staan kan het namelijk ervoor zorgen dat deze op een ongelukkig moment gevuld wordt in een volatiele markt.
Doorlopende orders worden ook wel GTC genoemd: ‘Good Till Canceled’. De order blijft dus staan totdat deze door jezelf geannuleerd wordt.

Waar kies ik voor?

Als ik een order laat uitvoeren bij DEGIRO kies ik meestal voor een dagorder. Dit komt omdat ik geen speculatieve belegger ben en het liefst dezelfde dag de order nog wil laten uitvoeren. Zeker als beginnende belegger lijkt me een dagorder het meest geschikt, omdat je dan ook niet voor verrassingen komt te staan.
Wanneer je al wat langer/speculatiever gaat beleggen kun je er voor kiezen om een doorlopende order te laten uitvoeren. Op deze manier kun je alvast een order voor binnenkort instellen.
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

Ontvang € 50,- transactietegoed bij DEGIRO