DEGIRO Review

DEGIRO Crypto

DEGIRO is een broker waar je kunt beleggen in aandelen, ETF’s, obligatie en nog veel meer, maar is het ook mogelijk om er te handelen in cryptocurrencies? Dat zou natuurlijk wel zo handig zijn, dus in dit artikel zoek ik uit of dat mogelijk is.

Nog geen belegger bij DEGIRO? Meld je hier aan!

Inhoud

Kun je crypto kopen bij DEGIRO?

Het is helaas niet mogelijk om direct cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum te kopen bij DEGIRO. Wel kun je investeren in ETF’s die Bitcoin of Ethereum als onderliggende waarde hebben. Deze ETF’s volgen (tracken) dus de koers van Bitcoin waardoor je er indirect alsnog in belegt.

Het is dus niet mogelijk om crypto te kopen bij DEGIRO, maar je kunt er dus wel in beleggen.

Waarom kun je geen crypto kopen bij DEGIRO?

Je kunt geen cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum direct kopen omdat DEGIRO geen exchange is, maar een broker voor aandelen. Cryptocurrency wordt daarnaast ook niet gereguleerd door de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Om crypto te kopen kun je dus beter op zoek gaan naar een cryptocurrencies exchange zoals Bitvavo.

Hoe investeren in crypto bij DEGIRO?

Ondanks dat je geen crypto kunt kopen bij DEGIRO kun je er dus wel indirect in investeren. Dit kun je doen met ETF’s:

– VanEck Vectors Bitcoin ETN

– VanEck Vectors Ethereum ETN

Daarnaast kun je ook nog investeren in bedrijven die werken in de cryptocurrency industrie zoals aandelen van Coinbase of van een miningbedrijf genaamd BIT Mining LTD. 

Kun je nog meer cryptocurrency kopen?

Andere cryptocurrency zoals Polkadot, Litecoin en Cardano is niet mogelijk om te investeren bij DEGIRO. 

Crypto kopen bij DEGIRO? Ja of nee?

Zelf zou ik niet investeren in cryptocurrency bij DEGIRO, vanwege verschillende redenen. Dit komt omdat je niet daadwerkelijk de cryptocurrency bezit, maar ook omdat de kosten erg hoog zijn (4 euro transactiekosten + fondskosten). Via een exchange zoals Bitvavo of Binance is dit veel goedkoper.

Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.