Coinbase

Kun je betalen met iDeal op Coinbase?

Wanneer je gaat handelen via Coinbase wil je natuurlijk wel je crypto met iDeal aankopen, want dit zijn wij als Nederlanders natuurlijk gewend, maar is dat ook mogelijk? En zijn er eventueel alternatieven?

Inhoud

Kun je met iDeal betalen op Coinbase?

Het is mogelijk om Bitcoin en andere cryptocurrencies te kopen met iDeal via Coinbase. Dit was volgens andere websites een tijdje niet meer mogelijk, maar inmiddels is dit gewoon mogelijk. Naast een iDeal betaling is ook een SEPA deposit mogelijk.

Hoe betaal je met iDeal?

Het is dus mogelijk om te betalen met iDeal op Coinbase, maar hoe doe je dat?
Ten eerste kies je in het dashboard van Coinbase rechtsboven op ‘buy/sell’ en vervolgens op ‘deposit funds’. Hierna kies je ‘iDeal’ ipv SEPA deposit en vul je jouw rekening in. Het kan zijn dat je deze rekening nog moet verifiëren.

Alternatieven voor Coinbase

Op welke exchanges kun je nog meer crypto kopen met iDeal? Zelf handel ik graag via Bitvavo, wat de grootste Nederlandse crypto is. Ook handel ik graag via Binance, wat de grootste exchange van de wereld is. Het voordeel van deze twee alternatieven is dat de kosten om crypto te kopen een stuk lager zijn dan bij Coinbase.
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

Tip: Ontvang € 8,- via mijn vriendenlink van Coinbase!