BUX Zero

BUX Zero is een beleggingsapp (neobroker) wat het mogelijk maakt om te beleggen in aandelen en ETF’s. Daarnaast zou de app het mogelijk moeten maken om zonder transactiekosten te beleggen. BUX Zero is een onderdeel van BUX, wat is opgericht in 2014. Het doel van BUX Zero is om beleggen voor de gemiddelde persoon toegankelijk te maken.

Handelsmogelijkheden

Ten eerste is het mogelijk om Europese aandelen uit allemaal verschillende landen te kopen zoals Nederland, Oostenrijk, België, Duitsland en Frankrijk.

Daarnaast kun je Amerikaanse aandelen kopen zoals Spotify, Facebook en Microsoft.

Ook kun je ETF’s van bijvoorbeeld iShares, Lyxor en UBS kopen waarmee je in één keer in heel veel verschillende beleggingsproducten (zoals aandelen) kunt beleggen voor spreiding.

Aandelen en ETF’s staan bij BUX Zero overzichtelijk weergegeven in verschillende categoriën, waardoor je gemakkelijk een overzicht krijgt.

Kosten

Voor het uitvoeren van een markt- en limietorder bij aandelen en ETF’s betaal je 1 euro transactiekosten per order.

Voor het kopen en verkopen van Amerikaanse aandelen betaal je geen transactiekosten, maar een wisselkoerstoeslag van 0.25%.

Wanneer je een Zero Order uitvoert betaal je geen transactiekosten, maar wordt je order pas aan het einde van de beursdag uitgevoerd.

Wanneer je met kleine bedragen belegt of geen haast hebt met je beleggingen kan het verstandig zijn om een Zero Order te gebruiken. 

Betrouwbaarheid

BUX Zero beschikt over een AFM-vergunning. Dit houdt in dat BUX Zero gereguleerd wordt en dat de Autoriteit Financiële Markten toezicht houdt op de werkzaamheden van BUX.

Tegoeden vallen bij BUX Zero onder het depositogarantiestelsel, waardoor tegoeden tot honderdduizend euro gegarandeerd zijn bij een faillisement. 

Je geld wordt opgeslagen bij ABN Amro Clearing. Daarnaast biedt ABN Amro ook het systeem aan waardoor beleggen mogelijk is.

Mijn ervaring

BUX Zero is een ontzettend mooie app, en mijn ervaring is dus over het algemeen erg positief. Wel biedt BUX Zero vrijwel geen analysemogelijkheden, waardoor je een analyse extern zou moeten uitvoeren. Zelf gebruik ik BUX Zero niet voor op de lange termijn, maar het is zeker een fijne app om met lage kosten te beleggen.