DEGIRO vs BUX Zero

BUX Zero vs DEGIRO

Met zowel de app van BUX Zero als de broker van DEGIRO kun je gemakkelijk beleggen, maar welke is het beste? Kun je het beste beleggen via een simpele app of gebruik maken van een complexere broker zoals DEGIRO? In dit artikel zoek ik het voor je uit!

Inhoud

Tip: Ontvang een gratis aandeel t.w.v max. € 100,- via mijn vriendenlink bij BUX Zero!

Eerst even voorstellen

Neem me niet kwalijk, maar ik ben helemaal vergeten mezelf voor te stellen. 

Ik ben Erwin en fanatiek belegger. Vanuit deze passie ben ik begonnen met het schrijven over knelpunten die ik zelf tegenkwam bij het beleggen. Eén van die vraagstukken ging over het kiezen tussen BUX Zero en DEGIRO, want welke broker/app is het beste? Ik heb beide getest dus ik deel je graag mijn ervaring.

Wil je mijn onafhankelijke artikel supporten? Gebruik dan mijn vriendenlink naar BUX Zero of mijn vriendenlink naar DEGIRO

App vs Desktop

Te beginnen met BUX Zero: ik denk dat het handig is dat beginners gemakkelijk aandelen kunnen kopen via de simpele app. Daarnaast is het tegenwoordig erg gebruikelijk om gemakkelijk via een app te kunnen handelen. Tot slot is BUX Zero gemakkelijker en moderner dan DEGIRO.

BUX Zero App
BUX Zero app

DEGIRO daarentegen zie ik als de perfectie optie voor op de lange termijn. Daarnaast heeft DEGIRO ook een hele goede app welke je kunt combineren met de desktop versie. DEGIRO voelt voor mij een stuk serieuzer en biedt meer informatie. 

DEGIRO App
DEGIRO App

Beginnen met beleggen bij DEGIRO kost iets meer tijd om de broker onder de knie te krijgen, maar is uiteindelijk ook behoorlijk eenvoudig. Uiteindelijk heb je hier in de toekomst meer handels- en analysemogelijkheden wat ik als een behoorlijk voordeel zie.

Wat heb je liever? Een gemakkelijke (speelse) app zoals BUX Zero, of een serieuze broker voor op de lange termijn? Zelf zou ik DEGIRO kiezen, maar ook met BUX Zero heb ik positieve ervaringen.

Platform winnaar: DEGIRO

Kosten

Zoals je misschien wel een keer gelezen hebt staat DEGIRO bekend als een goedkope broker en betaal je dus lage transactiekosten over het aan- en verkopen van je aandelen. 

Ook BUX Zero kent zeer lage kosten, en kun je ook nog eens zonder transactiekosten beleggen. Met zogenaamde Zero orders kun je zonder transactiekosten (fees) beleggen in aandelen en ETF’s, maar wordt de order pas aan het einde van de werkdag tegen de op dat moment geldende koers uitgevoerd. Zonder deze Zero Orders betaal je bij BUX Zero nog steeds ongeveer 50% van de kosten in vergelijking met DEGIRO.

Kosten DEGIRO: € 2,- + 0.03%

Kosten BUX Zero: € 1,- (of € 0,- met Zero orders)

Wat daarnaast bij DEGIRO wel weer erg interessant is, is dat je kunt beleggen met DEGIRO Kernselectie. Met deze selectie van ETF’s kun je tegen bepaalde voorwaarden zonder transactiekosten beleggen in deze ETF’s. Zeker voor lange termijnbeleggers kan dit veel kosten schelen.

Ondanks dat DEGIRO in de basis iets duurder is vind ik het voor een serieuze broker zeker geen afknapper. Als je echt gratis wil beleggen kun je BUX Zero pakken, maar voor grotere bedragen (op de lange termijn) werkt DEGIRO ook perfect.

BUX Zero vs DEGIRO: Aandelen kosten

Wanneer je aandelen wilt kopen is BUX Zero goedkoper dan DEGIRO doordat je kunt handelen met Zero orders, welke aan het einde van de werkdag verstuurd worden.

BUX Zero vs DEGIRO: ETF kosten

Hetzelfde geldt voor ETF’s, maar wanneer je handelt via de DEGIRO Kernselectie betaal je één keer per maand geen kosten voor het aan- of verkopen van ETF’s.

Kosten winnaar: BUX Zero

Handelsmogelijkheden

Zeker in het begin van het bestaan van de beleggingsapp van BUX Zero was het aanbod erg klein, maar inmiddels is dit wel wat uitgebreid. Nog steeds valt het aanbod nog niet te vergelijken met het aanbod van DEGIRO en zul je via BUX Zero vaak net niet vinden wat je zoekt. Dit kan best frustrerend zijn!

BUX Zero aandelen kopen
BUX Zero categorieën

Naast aandelen en ETF’s (zoals BUX Zero ook aanbiedt) heeft DEGIRO ook nog beleggingsfondsen, obligaties, futures, opties, warrants en hefboomproducten in de aanbieding. Als beginner zul je dit vaak nog niet nodig hebben, maar op de lange termijn is een groter aanbod wel prettig.

DEGIRO categorieën
DEGIRO categorieën

Het aanbod bij DEGIRO is dus vele malen groter dan bij BUX Zero. Niet alleen in mogelijkheden (opties, futures) maar ook in beschikbare aandelen en ETF’s. DEGIRO is om deze reden een veel completere broker dan BUX Zero op basis van het aanbod.

Handelsmogelijkheden winnaar: DEGIRO

Analysemogelijkheden

Zowel DEGIRO als BUX Zero staan er niet om bekend dat ze veel analysemogelijkheden bieden. De informatie is beperkt, maar bij BUX Zero al helemaal. DEGIRO biedt dus meer informatie dan BUX Zero, maar ondanks dat zul je bijna altijd je informatie elders moeten vergaren.

BUX Zero analysemogelijkheden
BUX Zero analysemogelijkheden

BUX Zero krijgt wel een pluspunt voor het categoriseren van de verschillende aandelen in categorieën. Op deze manier is het erg duidelijk waar een aandeel onder valt en kun je makkelijk spreiding toepassen. Voor een beginner kan dit wel zo prettig zijn.

DEGIRO analysemogelijkheden
DEGIRO analysemogelijkheden

Analysemogelijkheden winnaar: DEGIRO

Betrouwbaarheid

Zowel DEGIRO als BUX Zero worden goed gereguleerd. BUX Zero wordt gereguleerd in Nederland door de AFM, wat betekent dat ze een oogje in het zeil houden. Sinds DEGIRO is overgenomen door FlatEx vallen ze onder Duitse regulatie en het Duitse depositogarantiestelsel. 

Je hoeft niet te twijfelen aan de betrouwbaarheid van beide brokers. Toch vind ik dat de desktop versie van DEGIRO beter te beveiligen is dan de app van BUX Zero. Bij DEGIRO kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een 2FA instellen en hierdoor zal ik minder snel gehackt worden.

Betrouwbaarheid winnaar: DEGIRO

Beginner vs Lange termijn

BUX Zero staat er over het algemeen om bekend dat het een beleggingsapp is om te oefenen met het kopen en verkopen van aandelen, want op de lange termijn zal een professionelere broker vaak toch een betere uitweg bieden. Daarnaast is het kopen van aandelen via BUX Zero ontzettend simpel gemaakt, want het is nog makkelijker dan het bestellen van kleding online.

DEGIRO zie ik als een broker om op de lange termijn bij te beleggen om te profiteren van samengestelde interest. Daarnaast biedt DEGIRO ook meer mogelijkheden voor professionelere beleggers die vele uren per dag besteden aan het beleggen.

Uiteindelijk kan BUX Zero dus erg leuk zijn om mee te oefenen of om gemakkelijk aandelen te kopen, maar is DEGIRO wel de serieuzere broker onder de twee. 

Beginner winnaar: BUX Zero

Lange termijn winnaar: DEGIRO

Mijn ervaring

Beide brokers heb ik redelijk veel gebruikt, maar zoals je al merkt ben ik een grote voorstander van beleggen voor op de lange termijn. Beide aanbieders werken erg prettig en voor de hand liggend (waar BUX Zero er nog wel uitspringt), maar mijn voorkeur zal dus uitgaan naar DEGIRO. BUX Zero (of een combinatie) is een prima alternatief, zeker wanneer je gebruik wilt maken van Zero Orders om kosten te besparen.

Mijn ervaring winnaar: DEGIRO

Conclusie

Voordelen van BUX Zero Voordelen van DEGIRO
Eenvoudig
Handels- en analysemogelijkheden
Zero Orders
Kernselectie
Lage kosten
Populairste broker
Desktop & App

Winnaar: DEGIRO

Tips

Het kiezen van een juiste broker en een bijbehorende strategie kan behoorlijk lastig zijn. Daarom heb ik nog een aantal tips voor je om je op weg te helpen.

1. Toekomstvisie

Waar en hoe zie jij jezelf over tien jaar beleggen? Of ben je eerder van plan om voor de lol te beleggen of te gaan traden. Deze keuze is erg belangrijk voor het kiezen tussen BUX Zero en DEGIRO.

2. Kosten

Besparen op de kosten is erg belangrijk voor het kiezen van een broker, want elke keer snoepen de kosten van je rendement af. Wanneer je veel handelstransacties wilt doen en Zero orders wilt gebruiken zal BUX Zero goedkoper zijn, maar wanneer je voor op de lange termijn wilt beleggen in ETF’s kan DEGIRO de beste optie zijn.

Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

Ontvang € 50,- transactietegoed bij DEGIRO