BUX Zero review

BUX Zero vs DEGIRO

Met zowel de app van BUX Zero als de broker van DEGIRO kun je gemakkelijk beleggen, maar welke is het beste? Kun je het beste beleggen via een simpele app of gebruik maken van een complexere broker zoals DEGIRO? In dit artikel zoek ik het voor je uit!

Inhoud

App vs Desktop

Te beginnen met BUX Zero: ik denk dat het handig is dat beginners gemakkelijk aandelen kunnen kopen via de simpele app. Daarnaast is het tegenwoordig erg gebruikelijk om gemakkelijk via een app te kunnen handelen. Tot slot is BUX Zero gemakkelijker en moderner dan DEGIRO.

DEGIRO daarentegen zie ik als de perfectie optie voor op de lange termijn. Daarnaast heeft DEGIRO ook een hele goede app welke je kunt combineren met de desktop versie. DEGIRO voelt voor mij een stuk serieuzer en biedt meer informatie. 

Wat heb je liever? Een gemakkelijke (speelse) app zoals BUX Zero, of een serieuze broker voor op de lange termijn? Zelf zou ik DEGIRO kiezen, maar heb ik bij BUX Zero ook positieve ervaringen.

Kosten

Zoals je misschien wel een keer gelezen hebt staat DEGIRO bekend als een goedkope broker en betaal je dus lage transactiekosten over het aan- en verkopen van je aandelen. 

Ook BUX Zero kent zeer lage kosten, en kun je ook nog eens zonder transactiekosten beleggen. Met zogenaamde ‘zero orders’ kun je zonder transactiekosten (fees) beleggen in aandelen en ETF’s, maar wordt de order pas aan het einde van de werkdag tegen de op dat moment geldende koers uitgevoerd. Zonder deze Zero Orders betaal je bij BUX Zero nog steeds ongeveer 50% van de kosten in vergelijking met DEGIRO.

Wat daarnaast bij DEGIRO wel weer erg interessant is, is dat je kunt beleggen met DEGIRO Kernselectie. Met deze selectie van ETF’s kun je tegen bepaalde voorwaarden zonder transactiekosten beleggen in deze ETF’s. Zeker voor lange termijnbeleggers kan dit veel kosten schelen.

Ondanks dat DEGIRO in de basis iets duurder is vind ik het voor een serieuze broker zeker geen afknapper. Als je echt gratis wil beleggen kun je BUX Zero pakken, maar voor grotere bedragen (op de lange termijn) werkt DEGIRO ook perfect.

Handelsmogelijkheden

Zeker in het begin van het bestaan van de beleggingsapp van BUX Zero was het aanbod erg klein, maar inmiddels is dit wel wat uitgebreid. Nog steeds valt het aanbod nog niet te vergelijken met het aanbod van DEGIRO en zul je via BUX Zero vaak net niet vinden wat je zoekt. Dit kan best frustrerend zijn!

Naast aandelen en ETF’s (zoals BUX Zero ook aanbiedt) heeft DEGIRO ook nog beleggingsfondsen, obligaties en hefboomproducten in de aanbieding. Als beginner zul je dit vaak nog niet nodig hebben, maar op de lange termijn is een groter aanbod wel prettig.

DEGIRO is dus op het gebied van aanbod voor op de lange termijn de beste optie.

Analysemogelijkheden

Zowel DEGIRO als BUX Zero staan er niet om bekend dat ze veel analysemogelijkheden bieden. De informatie is beperkt, maar bij BUX Zero al helemaal. DEGIRO biedt dus meer informatie dan BUX Zero, maar ondanks dat zul je bijna altijd je informatie elders moeten vergaren.

BUX Zero krijgt wel een pluspunt voor het categoriseren van de verschillende aandelen in categorieën. Op deze manier is het erg duidelijk waar een aandeel onder valt en kun je makkelijk spreiding toepassen. Voor een beginner kan dit wel zo prettig zijn.

Beginner vs Lange termijn

BUX Zero staat er over het algemeen om bekend dat het een beleggingsapp is om te oefenen met het kopen en verkopen van aandelen, want op de lange termijn zal een professionelere broker vaak toch meer uitweg bieden. Daarnaast is het kopen van aandelen via BUX Zero ontzettend simpel gemaakt, want het is nog makkelijker dan het bestellen van kleding online.

DEGIRO zie ik als een broker om op de lange termijn bij te beleggen om te profiteren van samengestelde interest. Daarnaast biedt DEGIRO ook meer mogelijkheden voor professionelere beleggers die vele uren per dag besteden aan het beleggen.

Uiteindelijk kan BUX Zero dus erg leuk zijn om mee te oefenen of om gemakkelijk aandelen te kopen, maar is DEGIRO wel de serieuzere broker onder de twee. 

Mijn ervaring

Beide brokers heb ik redelijk veel gebruikt, maar zoals je al merkt ben ik een grote voorstander van beleggen voor op de lange termijn. Beide aanbieders werken erg prettig en voor de hand liggend (waar BUX Zero er nog wel uitspringt), maar mijn voorkeur zal dus uitgaan naar DEGIRO. BUX Zero (of een combinatie) is een prima alternatief, zeker wanneer je gebruik wilt maken van Zero Orders om kosten te besparen.

Conclusie

Voordelen BUX Zero

  • Zero Orders
  • Eenvoudig

Nadelen BUX Zero

  • Gokken of beleggen?

Voordelen DEGIRO

  • Lage kosten
  • Kernselectie
  • Bekende naam
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

Begin zelf met beleggen bij DEGIRO!