Hoe werkt BUX Zero

Hoe werkt BUX Zero?

Waarschijnlijk heb je interesse om bij BUX Zero te gaan beleggen, maar hoe werkt deze beleggingsapp precies? Hoe maak je een account aan? Hoe log je in? Hoe koop je aandelen en hoe verkoop je deze weer? In dit artikel zoek ik het voor je uit, zodat ook jij straks goed overweg kunt met BUX Zero!
Tip: maak alvast gratis een account aan bij BUX Zero, dan kun je meekijken!
Tip: Ontvang een gratis aandeel t.w.v max € 100,- via mijn vriendenlink bij BUX Zero!

Inhoud

Eerst even voorstellen

Neem me niet kwalijk, maar ik ben helemaal vergeten mezelf voor te stellen. 

Ik ben Erwin en fanatiek belegger. Vanuit deze passie ben ik begonnen met het schrijven over knelpunten die ik zelf tegenkwam bij het beleggen. Eén van die vraagstukken ging over de werking van BUX Zero, en hoe je daar gemakkelijk kunt beleggen.

Wil je mijn artikel supporten? Meld je dan aan via mijn vriendenlink naar BUX Zero en dan ontvang je ook nog eens een gratis aandeel t.w.v. max. 100 euro. Mooi meegenomen dus!

Account aanmaken bij BUX Zero

Om te kunnen beleggen bij BUX Zero heb je natuurlijk wel eerst een account nodig, maar gelukkig heb ik een kort stappenplan voor je gemaakt!

Een stappenplan om een account aan te maken bij BUX Zero:
  1. Download de app van BUX Zero
  2. Maak een account aan
  3. Bevestig je account door je gegevens te verifiëren (ID check)
  4. Stort geld met een Tikkie (of bankoverschrijving)
  5. En je bent klaar en kunt beginnen met beleggen!
BUX Zero account aanmaken
De website van BUX Zero
Zo simpel is het tegenwoordig om te beginnen met beleggen. Belangrijk is wel om te weten dat BUX Zero enkel een mobiele app is en geen desktopversie heeft. Ook kent beleggen risico’s en kun je dus je inleg verliezen.

Hoe inloggen bij BUX Zero?

Om in te loggen bij BUX Zero open je de app op je telefoon. Log vervolgens in met je vingerafdrukscanner of je 5-cijferige (zelfgekozen) code.
Dat gezegd hebbende is het enkel mogelijk om in te loggen via de mobiele telefoon en dus niet via een laptop of computer.
BUX Zero betrouwbaarheid
Gemakkelijk inloggen bij BUX Zero

Aandelen kopen bij BUX Zero

Aandelen kopen bij BUX Zero is erg eenvoudig en doe je aan de hand van een order: marktorder, limietorder of Zero Order. Om een order te plaatsen klik je binnen de app op ‘discover’. Binnen deze categorieën zie je aandelen uit verschillende landen, stijgers & dalers maar bijvoorbeeld ook ETF’s. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om de naam van een aandeel of ETF op te zoeken.

Marktorder plaatsen bij BUX Zero

Een marktorder plaatsen bij BUX Zero is de makkelijkste manier om een aandeel te kopen of te verkopen. Wanneer je de order plaatst wordt de order direct uitgevoerd tegen de actuele koers van het aandeel. Voor het uitvoeren van een marktorder rekent BUX transactiekosten van 1 euro.

Limietorder plaatsen bij BUX Zero

Een limietorder maakt het mogelijk om vooraf een prijs te bepalen waarop je het aandeel wilt aan- of verkopen. Als de koers jouw ingestelde niveau bereikt wordt de order pas uitgevoerd. Bij BUX Zero plaats je een limietorder voor een dag. Als je order niet vervuld wordt zal deze aan het einde van de handelsdag vervallen. Voor het uitvoeren van een limietorder rekent BUX Zero transactiekosten van 1 euro.

Zero Order plaatsen bij BUX Zero

Om zonder transactiekosten te beleggen kun je gebruik maken van een Zero Order. Deze order wordt aan het einde van de handelsdag pas uitgevoerd. Houdt er daarbij wel rekening mee dat de koers van het aandeel tegen die tijd alweer verandert is. Zero orders (zonder commissie) zijn voornamelijk interessant als je met kleine bedragen belegt en je order niet direct uitgevoerd hoeft te worden.
BUX Zero aandelen kopen
Categorieën bij BUX Zero

Amerikaanse aandelen bij BUX Zero

Voor Amerikaanse aandelen kun je enkel markt- en limietorders plaatsen, maar betaal je nooit commissies/transactiekosten. Wel betaal je voor Amerikaanse aandelen wel een FX toeslag (wisselkoerstoeslag) van 0.25%. Het voordeel van Amerikaanse aandelen is dat je order zowel direct uitgevoerd kan worden, maar ook zonder transactiekosten wordt uitgevoerd.

ETF’s kopen bij BUX Zero

Naast het kopen en verkopen van aandelen bij BUX Zero kun je ook handelen in ETF’s. Het grote voordeel van ETF’s is dat je veel spreiding hebt omdat je in heel veel  verschillende aandelen tegelijkertijd belegd. Ook ETF’s kun je kopen met een marktorder, limietorder of Zero Order en werken dus vrijwel hetzelfde als een aandeel. Wel betaal je nog kosten voor het beheren van de ETF’s, welke afhankelijk zijn van de desbetreffende ETF.

Geld opnemen bij BUX Zero

Om je geld bij BUX Zero weer op te nemen ga je naar je instellingen en klik je op ‘opnemen’. Hier vind je jouw rekening waar het geld naar overgemaakt zal worden en hier kun je het bedrag invullen wat je graag wilt gaan opnemen. Ook wordt er aangegeven hoeveel geld beschikbaar is om op te nemen en wordt er extra informatie aangeboden. Het overmaken van het geld naar je rekening gaat vervolgens automatisch.

BUX Zero geld opnemen
Geld opnemen bij BUX Zero

BUX Zero account verwijderen

Om je account op te zeggen moet je een mail sturen naar support-zero@getbux.com, waarna ze je account stop zullen zetten. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je al je aandelen of ETF’s verkocht hebt voordat je jouw account stop laat zetten.
Het kan natuurlijk best zijn dat je de app van BUX Zero even wilt uittesten maar het toch niet zo goed bevalt. In dat geval is het wel weer handig als je jouw account bij BUX Zero weer op kunt zeggen, en een andere app of broker kunt uitproberen. Gelukkig is dit bij BUX Zero wel mogelijk, maar iets complexer dan bij andere beleggingsplatformen. Gelukkig betaal je bij BUX Zero geen kosten voor het actief houden van je account.

Conclusie

Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

FAQ - Veelgestelde vragen

Het is mogelijk om dividend over je aandelen te ontvangen bij BUX Zero. Voorwaarde hiervoor is dat je het desbetreffende aandeel bezit op de ex-dividend datum. Of een aandeel dividend uitkeert kun je gokken aan de hand van het historisch dividendrendement. 

Lees meer over dividend bij BUX Zero!

Wanneer je dan eenmaal dividend ontvang over je aandelen ontvangt moet je hier natuurlijk ook weer dividendbelasting over betalen. Bij BUX Zero wordt dit automatisch ingehouden en gecommuniceerd met de belastingdienst. Het dividend wat je ontvangt bij BUX Zero is dus het netto-dividendrendement.

Lees meer over dividendbelasting bij BUX Zero!

Wanneer je eenmaal een gratis aandeel hebt ontvangen bij BUX Zero kun je zelf nog meer vrienden uitnodigen om te profiteren van nog meer gratis aandelen. Bij iedere geworven vriend ontvangen jij en je vriend allebei een aandeel (tot een maximaal van 10 aandelen).

Wanneer je jouw aangifte voor de inkomstenbelasting doet zal BUX Zero automatisch jouw gegevens delen met de belastingdienst. Daarnaast had ik een e-mail ontvangen met daarin de gegevens die ik eventueel zelf kon invullen bij de belastingdienst. Ook dividendbelasting (dividendrendement) wordt automatisch doorgegeven waardoor je hier geen gedoe meer van hebt. Check uiteraard goed of je opgave overeen komt en of BUX Zero deze gegevens wel heeft doorgegeven.

Tip: ontvang een gratis aandeel t.w.v max. 100 euro!