BUX Zero review

BUX Zero Review

Met de beleggingsapp van BUX Zero zou je zonder transactiekosten moeten kunnen beleggen, maar is deze app wel betrouwbaar? Zelf gebruik ik BUX Zero al sinds 2019 dus ik heb deze app al uitgebreid kunnen testen.

Wil je tijdens mijn review in de app meekijken? Maak dan alvast gratis een account aan! 

4/5
Tip: ontvang een gratis aandeel t.w.v max. € 100,- via mijn vriendenlink bij BUX Zero!

Inhoud

Eerst even voorstellen

Neem me niet kwalijk, maar ik ben helemaal vergeten mezelf voor te stellen. 

Ik ben Erwin en fanatiek belegger. Vanuit deze passie ben ik begonnen met het schrijven over knelpunten die ik zelf tegenkwam bij het beleggen. Eén van die vraagstukken ging over het kiezen van de juiste (mobiele) broker, zoals BUX Zero dus. Want is BUX Zero de moeite waard en wat zijn de voor- en nadelen?

Wil je mijn onafhankelijke reviews supporten? Gebruik dan mijn vriendenlink naar BUX Zero en je ontvangt ook nog eens een gratis aandeel t.w.v. max. 100 euro, dus dat is altijd mooi meegenomen!

Wat is BUX Zero? (in het kort)

BUX Zero is een Nederlandse beleggingsapp waarmee je gemakkelijk in aandelen en ETF’s kunt beleggen. Onderscheidend aan BUX Zero is dat ze het beleggen heel eenvoudig maken en dat je er kunt beleggen zonder transactiekosten. BUX bestaat al sinds 2013, maar BUX Zero is gelanceerd in september 2019. 

Zo nu weet je in het kort wat BUX Zero is.. en door!

Hoe betrouwbaar is BUX?

Het belangrijkste aan beleggen is dat je geld veilig is, dus goed onderzoek naar de betrouwbaarheid is daarbij erg belangrijk. Op basis van onderstaande informatie kun je zelf beoordelen hoe betrouwbaar jij BUX Zero vindt.

Nederlandse broker

Wat ik zelf altijd wel zo prettig vind is dat BUX Zero gewoon een Nederlands bedrijf is wat staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ze hebben gewoon een fysiek kantoor met medewerkers in Amsterdam. Wel zo prettig!

Regulatie

Net zoals alle andere Nederlandse brokers en beleggingsapps wordt BUX ook gereguleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM), welke dus een oogje in het zeil houden bij BUX Zero. De AFM stelt strenge eisen aan de werkwijze van BUX. 

BUX Zero betrouwbaarheid
Met je vingerafdruk inloggen bij BUX Zero

Regulatie

Net zoals alle andere Nederlandse brokers en beleggingsapps wordt BUX ook gereguleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM), welke dus een oogje in het zeil houden bij BUX Zero. De AFM stelt strenge eisen aan de werkwijze van BUX. 

ABN Amro & DGS

Je geld en aandelen staan veilig opgeslagen bij ABN Amro Clearing, wat natuurlijk een betrouwbare bank is. Je beleggingstegoeden vallen ook onder het Depositogarantiestelsel (DGS), waardoor je tegoeden tot € 100.000,- gegarandeerd zijn.

Mijn ervaring met de betrouwbaarheid

Na al 2 jaar belegt te hebben bij BUX Zero heb ik zeer positieve ervaringen met hun betrouwbaarheid. Daarnaast heb ik ook al regelmatig contact gehad met BUX Zero en dat verliep erg soepel. Het is een transparant bedrijf met ambitie en daar hou ik van. 

Daarnaast vallen aandelen onder een speciale stichting genaamd BUX Custody, kun je contact opnemen met de klantenservice van BUX, is serverdata versleuteld en zijn de systemen getest door veiligheidsexperts. De Founder (Nick Bortot) heeft veel ervaring in de beleggingswereld en de app is al meer dan 100.000 keer gedownload. 

Waarom beleggen bij BUX Zero?

Toen ik in 2019 begon met beleggen had ik nog geen idee welke broker of app voor mij het beste was. Er zijn verschillende redenen te verzinnen om ergens te gaan beleggen, en zo dus ook bij BUX Zero.

BUX Zero is eenvoudig

BUX Zero doet er alles aan om beleggen zo eenvoudig mogelijk te maken. Zo is de app erg gemakkelijk in gebruik en wordt er geen moeilijke jargon gebruikt. Voor mij zou dit een belangrijke reden zijn om voor BUX Zero te kiezen.

Eenvoudig beleggen bij BUX Zero
Gemakkelijk aandelen kopen via BUX Zero

Wat mij betreft is BUX Zero er in geslaagd om een makkelijke beleggingsapp te maken. De app ziet er modern uit en het is ontzettend eenvoudig om een aandeel te kopen en te verkopen. Uiteraard zitten hier ook nadelen aan, maar daar kom ik zo nog op terug.

Geen transactiekosten

Een andere reden om te beleggen bij BUX Zero zouden de lage kosten kunnen zijn. Zeker wanneer je met kleine bedragen belegt kunnen kosten een groot deel van je rendement wegsnoepen. Over de werking en het nu van deze lage kosten en commissievrij beleggen kom ik later nog terug.

“Zero Orders zijn met name interessant als je belegt met kleine bedragen en geen haast hebt.”

Naast dat BUX Zero in de basis al lage kosten hanteert (€ 1,-) kun je ook nog eens beleggen met een Zero order, waardoor je geen kosten betaald en je order pas aan het einde van de beursdag tussen 16:00 en 17:00 uitgevoerd zal worden. 

Mobiel beleggen

Tegenwoordig doen we steeds meer op onze slimme telefoons, waardoor brokers en banken hier op inspelen door apps te maken. BUX Zero gaat nog een stapje verder door alleen maar een app te maken. Hierdoor kun je dus gemakkelijk via je telefoon beleggen. 

Mobiel beleggen heeft z’n voor- en nadelen. De ene vindt het geweldig, maar de ander vindt het onhandig of onduidelijk. 

Beleg ik nog steeds bij BUX Zero?

Ja, ik beleg nog bij BUX Zero, maar niet vaak. Na vele brokers en apps vergeleken te hebben moest ik een keuze maken. Vanwege de beperkte analysemogelijkheden en het kleinere aanbod dan concurrenten heb ik voor DEGIRO gekozen. Dit komt doordat ik DEGIRO als serieuzere broker voor op de lange termijn zie, welke ook nog eens een prettige beleggingsapp heeft. Oordeel zelf aan de hand van mijn ervaringen!

Mijn ervaring met BUX Zero

Over het algemeen is mijn ervaring met BUX Zero erg positief. Ze zijn er in geslaagd om een moderne en eenvoudige app te maken. Ik zou je Geldvriend niet zijn als ik ook geen kritiek had gehad op BUX Zero.

Beleggen of gokken?

BUX Zero biedt binnen de app vrijwel geen analysemogelijkheden aan. Je zult dus vrijwel altijd extern (op het internet) een analyse moeten uitvoeren naar een aandeel of ETF. Mijn aanname is dat veel beginnende beleggers hierdoor zullen gaan gokken bij BUX Zero. 

“Is het beleggen of gokken bij BUX Zero?”

Na een tijdje zul je zien dat deze beleggers er achter komen dat deze vorm van gokken niet gaat werken en gaan switchen naar een andere broker. Of ze kiezen ervoor om hun geld te laten beleggen bij bijvoorbeeld Binck Forward. 

Beveiliging

Daarnaast biedt BUX Zero alleen een mobiele app aan, welke ik persoonlijk lastig te beveiligen vind. Je kunt bij je account inloggen via e-mail en zodra je dat gedaan hebt log je in met je 5-cijferige pincode of vingerafdruk. 

Persoonlijk vind ik dit geen geweldige beveiliging voor mijn geld. Veel andere brokers (zoals DEGIRO) maken het mogelijk om een 2FA (dubbele authenticatie) in te stellen. Wat mij betreft zou dit verplicht voor elke belegger moeten worden.

Commissievrij beleggen

Zoals BUX Zero adverteert is het inderdaad mogelijk om zonder transactiekosten te beleggen bij BUX, maar hiervoor moet je wel een Zero order gebruiken of beleggen in Amerikaanse aandelen. 

Twee jaar terug, tijdens mijn eerste transacties bij BUX Zero, was mij dit niet direct duidelijk. Sindsdien heeft BUX Zero meer informatie hierover vermeldt binnen de app en is het wel duidelijk wanneer je welke kosten betaald.

Klantenservice

Zo, dat was mijn kritiek op BUX Zero. Een positief punt vind ik de klantenservice van BUX Zero. Het is een Nederlands bedrijf met een fysiek kantoor in Amsterdam. BUX Zero is nooit te beroerd geweest om mij niet te helpen, en dat geeft mij een prettig gevoel.

Voor wie is BUX Zero?

BUX Zero is met name geschikt voor mensen die willen beginnen met het verkopen van aandelen en ETF’s via een eenvoudige app. Voor mensen die vaak willen handelen of met kleine bedragen beleggen is BUX Zero uitermate geschikt vanwege de lage kosten.

Ben je op zoek naar meer handels- en analysemogelijkheden of een serieuzere broker voor op de lange termijn? Dan kan een broker zoals DEGIRO in sommige gevallen een betere optie zijn.

Al geprofiteerd van het gratis aandeel t.w.v. max. € 100,- bij BUX Zero?

Handelsmogelijkheden

Handelsmogelijkheden
Europese aandelen
Amerikaanse aandelen
ETF's

Europese aandelen

Toen BUX Zero net was begonnen in 2019 viel het aanbod aandelen mij behoorlijk tegen, maar afgelopen jaren is het aanbod flink gegroeid. Momenteel biedt BUX Zero binnen Europa aandelen uit Nederland, Oostenrijk, België, Duitsland en Frankrijk aan. 

Nog steeds valt het aanbod in aandelen niet te vergelijken met andere brokers, maar geeft het de beginnende belegger wel de mogelijkheid om voldoende te spreiden. Om zonder transactiekosten in Europese aandelen te beleggen maak je gebruik van de Zero order. 

BUX Zero aandelen kopen
Overzicht van de verschillende categorieën bij BUX Zero

Amerikaanse aandelen

BUX Zero heeft een tijdje terug ook Amerikaanse aandelen binnen de app geïntroduceerd.Hierbij kun je dus denken aan aandelen Amazon, Alibaba, Boeing, Facebook, Gopro, Intel, McDonald’s, Microsoft, NVIDIA, PayPal, Uber, Walt Disney en nog veel meer. Voor het kopen van Amerikaanse aandelen betaal je geen transactiekosten bij BUX Zero.

Opvallend vind ik dat BUX Zero er best een ‘big deal’ van maakt dat je in Amerikaanse aandelen kunt beleggen. Sinds dat dit mogelijk werd is dit uitgebreid aangekondigd. Toch lijkt het me vrij normaal dat een broker aandelen uit Amerika aanbiedt en daarom ook niet nodig om dit heel bijzonder te vinden. Toch maakt BUX Zero hier zelf graag een duidelijk onderscheid tussen (qua kosten & verdeling).

ETF’s

Naast aandelen biedt BUX Zero ook nog ETF’s aan. ETF’s zijn een soort mandjes welke een heleboel aandelen en obligaties bevatten. Op deze manier kun je in heel veel aandelen tegelijk beleggen, wat vooral interessant is om goed te kunnen spreiden. 

Verschillende ETF’s die BUX Zero aanbiedt zijn van iShares, Lyxor, UBS en Vanguard. Om zonder transactiekosten in ETF’s te beleggen maak je gebruik van de Zero order. 

Categorieën

Om als beginnende belegger direct te weten waar je in belegt heeft BUX ZERO verschillende categorieën aandelen in het leven geroepen. Hierbij maken ze een onderscheid in:
 • Automotive zoals BMW, Tesla en Porsche
 • Communicatie zoals Philips, Slack en T-mobile
 • Consument zoals Adidas, Ahold en Booking
 • Energie zoals Fugro, Shell en Evergy
 • Financieel zoals ABN AMRO, Aegon en Euronext
 • Industrie zoals Airbus, PostNL en Siemens
 • Materialen zoals Pharming, Akzonobel en New Gold
 • Reizen zoals Expedia, TUI en Hilton
 • Technologie zoals Adyen, Garmin en Seagate
 • Vastgoed zoals UDR, VGP en Icade
 • Zorg zoals AMT, Dexcom en Poxel

Crypto

Momenteel is het nog niet mogelijk om cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum te kopen bij BUX Zero. Voor Q3/Q4 2021 zijn er plannen om BUX Zero samen met BUX Crypto te integreren waardoor je ook cryptocurrencies kunt kopen bij BUX Zero.

Watchlist

Gelukkig hoef je niet alle aandelen die BUX Zero aanbiedt door te zoeken. Je kunt bijvoorbeeld een aantal interessante aandelen aan je ‘watchlist’ toevoegen zodat je deze kunt volgen. Je kunt dit zien als je ‘favorieten’. Zodra je een aandeel of ETF bezit komt deze in je Portfolio te staan. 

Analysemogelijkheden

BUX Zero richt zich in hun marketinguitingen voornamelijk op de jonge generatie van 18 tot 30 jaar. Ook de app van Bux is modern en eenvoudig ontworpen waardoor het met name interessant is voor beginnende beleggers. De eenvoud van BUX Zero heeft zo z’n voor en nadelen, want hierdoor is het moeilijk om analyses uit voeren binnen de app van BUX Zero.

De informatie die je krijgt binnen de app:

 • Grafiek met koersoverzicht
 • Koersstatistieken
 • Dividendoverzicht
 • Algemene informatie
BUX Zero analysemogelijkheden
Analysemogelijkheden bij BUX Zero

Een groot pluspunt is dat BUX Zero de analysemogelijkheden constant aan het verbeteren is. Zo schreef ik in de vorige versie van deze review dat het onmogelijk was om analyses te doen binnen de app, maar sindsdien heeft BUX Zero alweer extra analysemogelijkheden toegevoegd.

Zo is het nu ook mogelijk om in te zoomen op de grafiek en dus gedetailleerder de koers te bekijken. Ook hebben ze meer koersstatistieken en het dividendoverzicht toegevoegd. Nog steeds is BUX Zero niet zo volledig als een complete broker, maar komt het steeds dichter in de buurt. Er wordt dus vooruitgang geboekt bij BUX Zero!

Kosten van BUX Zero

Besparen op kosten is, zeker voor kleine/beginnende beleggers enorm van belang. Je rendement op je beleggingen gaat ten kostte van de transactiekosten, dus des te lager de transactiekosten zijn des te beter.

€ 0,- € 1,-
Alle orders op US aandelen
Marktorders op EUR aandelen en ETF's
Zero Orders op EU aandelen
Limietorders op EU aandelen en ETF's
Zero Orders op ETF's
Storten & Opnemen
Bewaarloon

BUX Zero heeft lage transactiekosten

Wanneer je gewoon een normale order (markt- of limietorder) plaatst kent BUX Zero lage kosten van € 1,- per transactie. Alleen wanneer je met hele kleine bedragen belegt of veel transacties maakt kan BUX Zero nog prijzig zijn. Zeker wanneer je het vergelijkt met andere brokers, die soms wel transactiekosten tot 8 euro in rekening brengen, is BUX Zero een erg goedkope broker.

Geen transactiekosten over Amerikaanse aandelen

Bij BUX Zero betaal je geen transactiekosten wanneer je Amerikaanse (US) aandelen koopt. Hier betaal je nog wel een wisselkoerstoeslag van 0.25% over, aangezien Amerikaanse aandelen gekocht moeten worden in dollars. Het is dus ook erg voordelig om Amerikaanse aandelen te kopen bij BUX Zero.

Geen transactiekosten met de Zero order

BUX Zero heeft ook nog een speciale order: de Zero order. Deze Zero order wordt pas aan het einde van de beursdag tussen 16:00 en 17:00 uitgevoerd. In ruil daarvoor betaal je geen transactiekosten over het kopen of het verkopen van een aandeel of ETF met een Zero order.

Voornamelijk wanneer je geen haast hebt met het uitvoeren van je order kan het verstandig zijn om een Zero order te gebruiken. Echter, wanneer je direct je order uitgevoerd wilt hebben is dat geen goede optie.

Gratis aandeel bij BUX Zero

Wanneer je begint met beleggen via mijn vriendenlink ontvang je een gratis aandeel t.w.v. max. € 100,- bij BUX Zero. Inmiddels heb ik al meer dan € 150,- aan aandelen mogen via vrienden die ik heb uitgenodigd met mijn vriendenlink. Dit is ook het maximale aantal vrienden wat ik mag uitnodigen (10 vrienden), dus alleen jij krijgt nog een gratis aandeel bij BUX Zero.

Hoe werkt het?

 1. Download de BUX Zero app via mijn vriendenlink
 2. Open een account
 3. Verifieer je account (verplicht voor veiligheid)
 4. Stort minimaal 5 euro
 5. Na goedkeuring krijg je jouw gratis aandeel in je account

Het enige wat je dus hoeft te doen voor je gratis aandeel is dus een account openen, geld storten en dan ontvang je al een gratis aandeel. Dit aandeel valt direct te verkopen en kun je eventueel gelijk opnemen. Belangrijk is dat je mijn vriendenlink gebruikt om ook daadwerkelijk in aanmerking te komen voor een aandeel.

BUX Zero gratis aandeel
Gratis aandelen actie bij BUX Zero
Tip: Ontvang een gratis aandeel t.w.v max. € 100,- via mijn vriendenlink bij BUX Zero!

Meer aandelen ontvangen?

Als je nog meer aandelen wilt ontvangen kun je jouw eigen vriendenlink delen, waarna je nog een extra aandeel ontvangt per aangebrachte vriend. Voor het ontvangen van aandelen is er een limiet van 10 aandelen. Inmiddels ben jij dus ook nog de enige die via mijn vriendenlink een aandeel ontvangt, want ik zit al aan het maximum aantal aandelen.

Wat is het verdienmodel van BUX Zero?

BUX Zero verdient geld met de transactiekosten die je betaald over het kopen- en verkopen van aandelen. Deze transactiekosten bedragen € 1,- per keer. BUX Zero is dus niet volledig gratis, maar je kunt wel beleggen met Zero orders. BUX Zero moet immers ook geld kunnen verdienen.

Gelukkig verkoopt BUX Zero niet je data of klantgegevens aan andere partijen, dus daar hoef je geen angst voor te hebben. De AFM houdt hier toezicht op. 

Hoe koop je een aandeel bij BUX Zero?

Een aandeel kopen bij BUX Zero is ontzettend eenvoudig. Met een aandeel drukken op de knop heb je aandeel gekocht of verkocht.

 • Stappenplan
 • Maak een account aan via mijn vriendenlink
 • Stort geld met een Tikkie of een Bankoverschrijving via instellen > storten
 • Zoek je aandeel op via ontdek
 • Druk op kopen en kies tussen een marktorder, limietorder of Zero order
 • Kies hoeveel aandelen je wilt kopen en druk op check
 • Controleer de order en de kosten en plaats de order.
 • Als je voor een marktorder hebt gekozen wordt de order direct uitgevoerd, bij een limietorder of Zero order pas later.

Voila! Zo simpel is het. Check of het aandeel daadwerkelijk gekocht is in je portfolio. 

Wanneer een marktorder gebruiken bij BUX Zero?

Een marktorder is met name geschikt als je nu direct een order voor de huidige koers uitgevoerd wilt hebben. Hierdoor heb je niet altijd de beste prijs of de laagste kosten, maar het is wel de eenvoudigste manier om een aandeel te kopen bij BUX Zero.

Wanneer een limietorder gebruiken bij BUX Zero?

Bij een limietorder kies je zelf voor welke prijs je een aandeel wilt kopen of verkopen. Het vereist wat meer moeite om een prijs te kiezen en de kans is er dat je order niet direct wordt uitgevoerd. Bij BUX Zero is het een dagorder waardoor de order aan het einde van de werkdag wordt verwijderd. 

Wanneer een Zero order gebruiken bij BUX Zero?

Het is met name interessant om een Zero order te gebruiken bij BUX Zero als je kosten wilt besparen. Deze order wordt namelijk pas aan het einde van de beursdag tussen 16:00 en 17:00 uitgevoerd, maar in ruil daarvoor betaal je tenminste geen kosten. Dit is dus met name interessant als je geen haast hebt met je beleggingen en voor de lange termijn belegt.

BUX Zero account beveiligen

Zoals ik al eerder aangaf is het behoorlijk lastig om je account bij BUX Zero goed te beveiligen. Zo bieden ze geen 2FA aan waardoor je geen dubbele authenticatie op je account kunt zetten. Je kunt daarnaast alleen inloggen op je mobiel bij BUX Zero waardoor je geen backup als desktop hebt.

Belangrijk om te onthouden is dat je BUX Zero account aan je mailadres gekoppeld is. Zorg er dus voor dat je gekoppelde mailadres een goed wachtwoord heeft en 2FA om in te loggen. Kies daarnaast een uniek pasword voor je BUX Zero app en zorg dat je niet zomaar je telefoon/inloggegevens deelt.

Conclusie

BUX Zero is een fijne beleggingsapp waar je eenvoudig kunt beginnen met beleggen. Daarnaast is de app erg mooi vormgegeven en kun je zonder transactiekosten beleggen met zogenaamde Zero Orders, welke voor mij wat onduidelijk aangegeven worden. Daarnaast heeft BUX Zero weinig analysemogelijkheden en vraag ik me af of het voor beginnende beleggers wel écht beleggen is, of dat het eerder gokken is.

Voordelen van BUX Zero Nadelen van BUX Zero
Eenvoudig
Beleggen of gokken?
Zero Orders
Weinig analysemogelijkheden
Lage kosten
Een goede afweging kunnen maken na mijn review?

BUX Zero tips

Om je een beetje op weg te helpen met het beleggen bij BUX Zero zal ik je een aantal tips met je delen waardoor je verstandiger kunt gaan beleggen bij BUX Zero.

Tip 1: Maak gebruik van Zero Orders

Om kosten te besparen kun je het beste gebruik maken van Zero Orders. Deze orders worden dan weliswaar pas aan het einde van de werkdag uitgevoerd; toch is het een stuk goedkoper en bespaar je dus veel kosten.

Tip 2: Beleg voor de lange termijn

Door aandelen en ETF’s voor een langere tijd vast te houden profiteer je (hopelijk) van groei van de markt. Daarnaast betaal je een stuk minder transactiekosten en ontvang je dividend wanneer je aandelen langer vasthoudt. Het is namelijk ontzettend moeilijk om de markt op de lange termijn te verslaan door te gokken.

Tip 3: Spreid je kansen

Wanneer je al je geld in één of enkele aandeel investeert kan je flinke verliezen maken wanneer dit aandeel in waarde daalt. Wanneer je jouw kansen spreid met meerdere aandelen of ETF’s spreid je jouw rendementen en verliezen.

Tip 4: Informatie vergaren

Binnen de app van BUX Zero heb je vrijwel geen informatie om een weloverwogen keuze over een aandeel te maken. Het is daarom zeker aan te raden om op een andere plek op het internet ook nog op zoek te gaan naar informatie zodat je een fundamentele of technische analyse uit te voeren.

Tip 5: Profiteer van het gratis aandeel

Deze tip spreekt vrijwel voor zich, maar een gratis aandeel ter waarde van maximaal 100 euro is natuurlijk hartstikke leuk meegenomen. Maak gebruik van mijn vriendenlink om hiervan te profiteren!

Feiten

Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

FAQ - Veelgestelde vragen

BUX Zero is een onderdeel van BUX, wat in 2014 is opgericht door Nick Bortot. Meneer Bortot heeft voor zijn avontuur met BUX onder andere gewerkt bij BinckBank en heeft dus al veel ervaring met beleggingsplatformen.
De nieuwe beleggingsapp van BUX is bedoeld om beleggen ook voor de gemiddelde persoon mogelijk te maken. BUX Zero strijdt tegen complexe jargon en beleggingsstrategieën. Door alle complexiteit die komt kijken bij beleggen zien veel mensen er toch van af. BUX Zero wilt beleggen ook voor deze doelgroep mogelijk maken.
Een onderscheidend vermogen van BUX Zero is het handelen zonder commissies (fees). Hiermee wil BUX ook het beleggen voor kleinere beleggers mogelijk maken. Over de kosten van BUX Zero zal ik verderop in dit artikel verder uitwijden.
BUX Zero is alleen een mobiele app. Hierdoor heb je dus niet de mogelijkheid om je beleggingen via een webapp te beheren. Inloggen bij de app van BUX Zero is erg eenvoudig. Je kunt gemakkelijk een account aanmaken via je e-mail en geld overmaken via een bankoverschrijving (1-2 werkdagen), of met een Tikkie (direct in je account). 
Zodra het geld in je account staat kun je beginnen met het kopen van verschillende beleggingsproducten. Let wel op; niet alle beleggingsproducten bij BUX Zero verhandelen ze zonder commissies. Hierbij gaat het alleen om de zogenaamde Zero orders. Hier straks meer over!
 
Meer weten over hoe BUX Zero werkt? Lees mijn volledige artikel hier!

Ja, het is mogelijk om dividend over je aandelen te ontvangen bij BUX Zero. Zodra je een dividendaandeel bezit zal er bij een dividenduitkering automatisch het tegoed op je account worden gestort. Je krijgt hier ook een melding van. 

 

Meer weten over dividend bij BUX Zero? Lees mijn volledige artikel hier!

Het is uiteindelijk natuurlijk ook ontzettend logisch dat BUX Zero gewoon kosten rekent over markt- en limietorders. Een beleggingsapp moet immers ook blijven functioneren, en daar is nou eenmaal wel geld voor nodig.
Toch kan ik me voorstellen dat veel beginnende beleggers nog helemaal niet zo goed begrijpen wat die ‘Zero Orders’ inhouden, en hoe ze deze moeten uitvoeren. Veel beleggers zullen dus per ongeluk gewoon transactiekosten betalen, ondanks dat dit helemaal niet hun bedoeling was. BUX Zero geeft overigens wel duidelijk aan wanneer er wel of niet transactiekosten (commissies) in rekening worden gebracht. 
 
Meer weten over het verdienmodel van BUX Zero? Lees mijn volledige artikel hier!

Je ingelegde vermogen weer opnemen bij BUX Zero is mogelijk door je aandelen (of fondsen) te verkopen waardoor je het geld weer tot je beschikking hebt. Vervolgens klik je op ‘instellingen’ en vervolgens op ‘opnemen’. Hier kun je het bedrag intypen wat je wilt opnemen waarna het automatisch wordt overgemaakt naar je overgemaakte rekening.

 

Meer weten over hoe BUX Zero werkt? Lees mijn volledige artikel hier!

Lijkt het je nou wel leuk om BUX Zero te proberen, maar wil je er misschien toch weer van af? Het is uiteraard ook mogelijk om je account weer stop te zetten. Je betaald overigens bij BUX Zero geen kosten om je account actief te houden.
Het laten sluiten van je account gaat wel iets complexer dan bij andere beleggingsplatformen. Je moet namelijk een mail sturen naar support-zero@getbux.com, waarna ze je account stop zullen zetten. Je moet uiteraard wel al je aandelen verkocht hebben en geen tegoed op je rekening meer hebben.
 
Meer weten over hoe BUX Zero werkt? Lees mijn volledige artikel hier!

De opening van de beurzen verschillen erg per beleggingsproduct. Voor alle openingstijden bij BUX Zero kun je het beste kijken op de website van BUX.

Het verschil tussen BUX Zero en BUX X is dat het via BUX Zero mogelijk is om aandelen te kopen zonder commissies met Zero Orders. BUX X daarentegen maakt beleggen met een hefboom makkelijk waardoor je kunt beleggen in CFD’s, crypto, grondstoffen en valuta. Over het algemeen is BUX Zero een stuk toegankelijker voor beginnende beleggers.

 

BUX Zero is in het leven geroepen om beleggen voor beginnende beleggers eenvoudig te maken. BUX X is daarentegen een stuk complexer. Je kunt bij BUX X namelijk ook beleggen in CFD’s, crypto, grondstoffen of valuta.
De ene beleggingsapp is niet specifiek beter dan de andere, maar BUX Zero is voor de beginnende belegger wel een stuk makkelijk te begrijpen. Zodra je meer educatie hebt gehad kun je een kijkje nemen bij BUX X.

BUX Zero is een broker. Zelf noemt BUX Zero zich een neobroker wat inhoudt dat het een mobile (mobiele) broker is. BUX Zero maakt het immers mogelijk om aandelen te kopen en te verkopen, dus dat maakt het vrijwel automatisch een broker.

Bij commissievrij beleggen betaal je geen transactiekosten over het aan- en verkopen van aandelen. Wel moet je er rekening mee houden dat er andere kosten in rekening gebracht kunnen worden bij het handelen in aandelen.

Ik beleg al een lange tijd bij zowel BUX Zero als DEGIRO. Over het algemeen werken beide brokers prima, maar mijn voorkeur gaat wel uit naar DEGIRO. Dit is voornamelijk een keuze voor omdat dit voor mij op de lange termijn de meest serieuze broker voelt. BUX Zero is daarnaast een prima alternatief voor beginners.

Lees hier mijn volledige vergelijking tussen BUX Zero en DEGIRO.

Een voordeel van BUX Zero is dat je zonder commissie kunt handelen in Amerikaanse aandelen zoals Apple, Tesla of Netflix. Lees hier meer over Amerikaanse aandelen bij BUX Zero.

Helaas is het tot nu toe bij BUX Zero nog niet mogelijk om te investeren in Bitcoin. Dit komt omdat BUX Zero tot nu toe alleen aandelen en ETF’s aanbiedt. Zelf investeer ik in Bitcoin via Bitvavo en Binance wat super exchanges zijn.

Sinds kort maakt BUX Zero ook een eigen podcast genaamd de BUX Broadcast waarin allemaal interessante informatie en nieuws over aandelen en ETF’s wordt gedeeld. Dit is natuurlijk ideaal als beginnende belegger om wat nieuws te leren. Op deze manier leer je steeds meer over beleggen.

Tip: ontvang een gratis aandeel t.w.v max. 100 euro!