BUX Zero dividend

Dividend bij BUX Zero

Bij BUX Zero kun je commissievrij beleggen in aandelen en ETF’s, maar hoe zit het eigenlijk met dividend? Kun je dividend ontvangen? Hoe wordt je dividend uitbetaald en hoe zit het met dividendbelasting? In dit artikel zoek ik het voor je uit!
Tip: Ontvang een gratis aandeel t.w.v max. € 100,- via mijn vriendenlink bij BUX Zero!

Inhoud

Eerst even voorstellen

Neem me niet kwalijk, maar ik ben helemaal vergeten mezelf voor te stellen. 

Ik ben Erwin en fanatiek belegger. Vanuit deze passie ben ik begonnen met het schrijven over knelpunten die ik zelf tegenkwam bij het beleggen. Eén van die vraagstukken was of het mogelijk was om dividend te ontvangen bij BUX Zero, dus dit ben ik voor ons gaan uitzoeken.

Wil je mijn artikel supporten? Meld je dan aan via mijn vriendenlink naar BUX Zero en dan ontvang je ook nog eens een gratis aandeel t.w.v. max. 100 euro. Mooi meegenomen dus!

Kun je dividend ontvangen bij BUX Zero?

Het is mogelijk om dividend te ontvangen over je aandelen bij BUX Zero. Een voorwaarde hiervoor is dat je het desbetreffende aandeel bezit op de ex-dividend datum.
BUX Zero dividendaandelen
Overzicht van 'dividend aandelen' bij BUX Zero
Of je dividend over je aandelen ontvangt is afhankelijk van het desbetreffende bedrijf. Er zijn namelijk ook genoeg aandelen die geen dividend uitkeren aan hun aandeelhouders. Dividend is namelijk een gedeelte van de winst dat in dividend (cash of aandelen) wordt uitbetaald, maar waar een bedrijf niet tot verplicht is.
Tijdlijn voor het uitkeren van Dividend:
 • Ex-dividend datum: Bezit jij de desbetreffende aandelen op deze vooraf vastgestelde dag, dan ontvang je dividend.
 • Betaaldatum: Op deze dag wordt het geld beschikbaar gesteld. Wanneer BUX het geld binnen heeft zal het dividend gestort worden op je geldrekening binnen de app.

Hoe weet ik of ik dividend ontvang over mijn aandelen bij BUX Zero?

Je weet of een bedrijf (waarschijnlijk) dividend uitkeert over hun aandeel aan de hand van het historisch dividendrendement, wat natuurlijk geen zekerheid biedt voor toekomstige uitkeringen.
BUX Zero dividend
Dividenduitkering bij BUX Zero
Helaas wordt het historische dividendrendement niet weergegeven in de app van BUX Zero, maar dit valt dus wel los in google op te zoeken. Wanneer je dividend uitbetaald wordt zal je hier in de app een melding van krijgen waarna het geld op je rekening gestort wordt. Super handig!

Dividendbelasting bij BUX Zero

Wanneer je dividend ontvangt bij BUX Zero zal het belastingbedrag (15%) al ingehouden zijn door BUX Zero. Op deze manier heb je totaal geen zorgen over het dividend wat betaald moet worden.
In Nederland (en veel andere landen) betaal je belasting over dividend wat je ontvangt over aandelen. Ieder land heeft zijn eigen belastingtarieven en het belastingtarief voor dividend in Nederland is 15%. Bij BUX Zero is dit dus handig geregeld!

Populaire dividend aandelen bij BUX Zero

Het is nooit zeker dat een bedrijf weer dividend gaat uitkeren op basis van voorgaande jaren (historisch dividendrendement), maar ik kan wel een klein lijstje maken met de populairste dividendaandelen bij BUX Zero. Ook zie je onder het tablad ‘discover’ binnen BUX Zero aandelen die binnenkort dividend gaan uitkerne.

Populaire dividendaandelen:

(bron: BUX Zero)

Overzicht

 • Dividend

  Ja

 • Dividend over ETF's

  Ja, herbelegt

 • Dividendbelasting

  Automatisch

 • Betalingsdatum

  Automatisch nadat BUX Zero het heeft ontvangen

Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

FAQ - Veelgestelde vragen

Ook dividend bij ETF’s wordt gewoon uitgekeerd, maar je zult dit minder makkelijk terugzien in de BUX Zero app. Zo heb je wel ETF’s die relatief veel dividend uitkeren die dus wellicht interessant zijn. Ook over ETF’s ontvang je dus dividend bij BUX Zero, maar ook hier moet dividendbelasting over betaald worden.

De ex-dividend datum is de dag waarop het dividend wordt toegekend aan een aandeel. Dit is dus vaak ook de dag waarop de hoeveelheid dividend bekend wordt gemaakt. Om in aanmerking te komen voor dividend moet je het desbetreffende aandeel op deze dag bezitten.

Om daadwerkelijk het dividend op je rekening te ontvangen moet je wachten tot de betaaldatum. BUX Zero zal het dividend uitkeren wanneer ze zelf het geld (dividend) binnen hebben. Dit wordt dus automatisch en direct op je rekening gestort.

Tip: ontvang een gratis aandeel t.w.v max. 100 euro!