BUX Zero betrouwbaar

Is BUX Zero Veilig?

Een belangrijke factor voor het kiezen van de juiste beleggingsapp is de betrouwbaarheid. Je wilt immers wel dat je vermogen veilig is en dat je niet zomaar gehackt wordt. In dit artikel zoek ik voor je uit hoe veilig BUX Zero eigenlijk is! 
BUX Zero is naar mijn mening een vertrouwde beleggingsapp om bij te beleggen. Door het toezicht van de AFM, WGE en het depositogarantiestelsel zijn je gegevens en je vermogen (tot 100.000 euro) beschermd. 
Tip: Ontvang een gratis aandeel t.w.v max € 100,- via mijn vriendenlink bij BUX Zero!

Inhoud

BUX Zero bij de AFM

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is toezichthouder op de Nederlandse Financiële markten, hier valt BUX dus ook onder waardoor ze goed in de gaten gehouden worden. Ook zal er dus goed met je gegevens om worden gegaan waardoor die niet zomaar verkocht worden, of dat je zomaar je beleggingen kwijt bent.
Ook de eigenaar Nick Bortot is een bekend persoon in de beleggingswereld en is voorheen bij Binck (een andere toonaangevende broker) werkzaam geweest. Ook bestaat BUX (een andere app van BUX) al sinds 2014 waar je voornamelijk met een hefboomeffect CFD’s kunt verhandelen.

Depositogarantiestelsel

De systemen van BUX handelen via ABN AMRO, wat betekent dat het belegde vermogen valt onder het depositogarantiestelsel wat er voor is om bij een faillissement een geldbedrag tot 100.000 te garanderen. Daarnaast vallen beleggingen onder de Wet Giraal Effectenverkeer (WGE). 
BUX Zero betrouwbaarheid
Voor het inloggen bij de app gebruik je een eigen code of de vingerafdrukscanner van je telefoon. Overigens heb ik niet de optie kunnen vinden om een two-factor authenticatie te activeren, waardoor je niet je account extra goed kunt beveiligen.

Mijn ervaring met BUX Zero

In de periode dat ik belegde bij BUX Zero kwam de app betrouwbaar over. Alles ziet er netjes uit en het is goed afgeschermd. Wel viel me op dat ik een keer storing had bij het doen van een transactie, maar na even opnieuw opstarten deed de transactie het wel. Op het gebied van betrouwbaarheid maak ik me bij BUX Zero dus geen zorgen.

Ervaringen BUX Zero

Uiteraard ben ik niet de enige die BUX Zero heeft uitgetest. In de Google Play Store krijgt de app van BUX Zero gemiddeld een 4,4 uit in totaal 2.542 reviews, wat in ieder geval een hele hoop is. Ook heb ik weinig reviews gelezen met écht negatieve ervaring (zoals met de klantenservice).
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

Tip: ontvang een gratis aandeel t.w.v max. 100 euro!