Brand New Day

Brand New Day is een online pensioenbank, wat betekend dat je hier kunt sparen en beleggen voor je pensioen. Ze bieden dus producten aan als pensioenbeleggen, pensioensparen, etc. Ze geven aan dat ze je binnen één werkdag antwoorden op je mail.

Handelsmogelijkheden

Brand New Day biedt een ruim aanbod aan producten, maar het populairste product is toch wel de pensioenrekening-beleggen, via waar je zelf fondsen kunt kiezen om in te beleggen.

Daarnaast biedt Brand New Day ook Pensioenspaarrekeningen, normale beleggingsrekeningen en kinder beleggingsrekeningen aan.

Zelf pensioen opbouwen is natuurlijk vooral van belang voor ZZP’ers, dus ook daar heeft Brand New Day een speciaal pakket voor.

Brand New Day werkt samen met adviseurs, dus als je er alleen niet uit komt kun je ook een financieel adviseur raadplegen.

Kosten

Voor sommige rekeningen met belastingvoordelen rekent Brand New Day eenmalige afsluitkosten, van zo’n 45 euro.

De belangrijkste kosten zijn de servicekosten deze bedragen 0,44% per jaar over je totale ingelegde vermogen, wat natuurlijk erg laag is.

Andere belangrijke kosten zijn fondsen (wanneer je zelf belegt) en stortingskosten van 0,50%.

Weet je niet zeker of je nog extra pensioen moet gaan opbouwen? Bij Brand New Day kun je jouw jaarruimte berekenen.

Betrouwbaarheid

Brand New Day wordt gereguleerd en heeft een vergunning van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) wat betekend dat ze een oogje in het zeil houden.

Daarnaast heet Brand New Day sinds 2017 een bankvergunning en al meer dan 170.000 gebruikers.

Tegoeden bij Brand New Day vallen onder het depositogarantiestelsel waardoor je tegoed tot € 100.000,- gegarandeerd is bij een faillisement.

Mijn ervaring

Naar mijn ervaring is Brand New Day de ideale eenvoudige pensioenbank. Zo is het bijvoorbeeld fijn dat de klantenservice goed werkt via de chatfunctie. De kosten kunnen lager, maar zijn in principe geen dealbreaker. Zelf beleg ik mijn pensioen dus nog bij Brand New Day.

Begin met het beleggen voor je pensioen!