Brand New Day Review

Brand New Day Review

Momenteel zijn er al veel mensen die beleggen of sparen voor hun pensioen bij Brand New Day. In deze review zoom ik daarom in op pensioenbeleggen bij Brand New day, zodat jij er aan het einde van dit artikel voor kunt kiezen of de online pensioenbank Brand New Day ook geschikt voor jou is.
4/5

Wil je beginnen met pensioenbeleggen? Dan is Brand New Day waarschijnlijk de juiste broker voor jou.

Inhoud

Waarom pensioenbeleggen bij Brand New Day?

Veel werknemers, maar vooral zzp’ers en ondernemers bouwen geen pensioen op. Zelfs al bouw je wel pensioen op, dan is dit nog lang niet altijd voldoende. Je wilt niet later in de financiële problemen terecht komen omdat je geen (of te weinig) pensioen hebt opgebouwd. Om deze reden zou je willen beginnen met pensioenbeleggen!

Belastingvoordeel

Over de bedragen die je nu inlegt in pensioenbeleggen betaal je momenteel geen inkomstenbelasting. De inkomstenbelasting betaal je pas bij je pensioen, wanneer de inkomstenbelasting een stuk lager is. Erg voordelig dus!
Naast de inkomstenbelasting rust er op pensioenbeleggen geen vermogensbelasting in Box 3 op. Je pensioenbeleggingen moeten hiervoor wel op een speciale rekening staan zoals die van Brand new Day of Binck Pensioenbeleggen. Deze belastingvoordelen maken het erg interessant om te gaan pensioenbeleggen!

Wanneer pensioenbeleggen?

Pensioenbeleggen is geschikt voor mensen die een zogenaamd ‘pensioengat’ hebben. Dit kan ontstaan als je ondernemer of zzp’er bent, je parttime hebt gewerkt, in het buitenland hebt gewoond, een aantal jaar niet hebt gewerkt of veel verschillende werkgevers met verschillende pensioenregelingen hebt gehad. 
Je kunt jouw jaarruimte berekenen om te bekijken of pensioenbeleggen interessant voor jou is. Dit kun je doen via de belastingdienst.

Mijn ervaring met Brand New Day

Wat vooral opvallend aan Brand New Day is dat het online heel simpel is om te beleggen. Het is namelijk gewoon een kwestie van indexbeleggen: je legt geld in en het zal gespreid voor je belegt worden. Je pensioen groeit dus simpelweg mee op de groei van de markt. Momenteel beheert Brand New Day al pensioenen voor meer dan 150.000 Nederlanders, ze beginnen dus al behoorlijk wat ervaring te krijgen.
Het viel mij op dat Brand New Day niet telefonisch bereikbaar is, maar dat je via de chat heel goed geholpen wordt. Via de chat wordt duidelijk en snel gereageerd, wat natuurlijk wel zo prettig is. Ook reviews van andere klanten beamen dit, want Brand New Day krijgt 8,4 ster op klantenvertellen, wat natuurlijk niet verkeerd is.
Zelf denk ik dat pensioenbeleggen via Brand New Day een goede uitkomst kan bieden voor mensen met een pensioentekort. Je kunt namelijk (vrij ongemerkt) toch belastingvrij een mooi vermogen opbouwen voor de toekomst. Als je daar niet uitkomt wordt je gemakkelijk via de chat geholpen.

Brand New Day rendement

Beleggen klinkt voor veel mensen natuurlijk erg spannend, maar in de praktijk is dit helemaal niet zo. Je geld wordt namelijk via Brand New Day belegt in zogenaamde indexfondsen. Dit is een mandje aandelen/obligaties/vastgoed met heel veel spreiding. Je belegt dus als het ware op de groei van de markt, vaak is dit op de lange termijn het meest aantrekkelijk, maar kent het indexbeleggen altijd risico’s.

Risicoprofielen

Bij Brand New Day beleg je in de eigen indexfondsen van Brand New Day zelf. Om zo’n indexfonds te kiezen kun je kiezen uit verschillende risicoprofielen, van offensief tot zeer defensief. De hoeveelheid rendement is afhankelijk van dit gekozen risicoprofiel. De rendementen verschillen van 9% gemiddeld tot 4% gemiddeld per jaar (afhankelijk van de markt). Het ene jaar heb je winst, en het andere jaar verlies. Beleggen kent immers risico’s.

Automatische risicoafbouw

Een leuke toevoeging van Brand New Day is dat ze gebruik maken van automatische risicoafbouw. Zodra je in de buurt van je pensioen komt, namelijk 15 jaar voor je pensioen, zal Brand New Day automatisch minder risico nemen zodat je niet in één keer al je vermogen kwijt bent. Uiteraard kun je deze mogelijkheid ook gewoon uitzetten in het dashboard van Brand New Day, maar dit kan een fijne toevoeging zijn.

Brand New Day kosten

De kosten om geld te storten bij Brand New Day bedragen 0.50% en de beheerkosten bedragen 0.60% per jaar. Ook betaal je nog 45 euro voor het aanmaken van een rekening bij Brand New Day, want dit is volgens mij nodig omdat het om een rekening met belastingvoordelen gaat.
De kosten bij Brand New Day zijn goed te doen, maar het kan natuurlijk altijd goedkoper. Zo heb je bij Binck Pensioen geen stortingskosten en geen kosten voor het openen van een rekening. Als je flink wilt besparen op kosten kun je hier voor kosten, maar op zich zijn de kosten bij Brand New Day niet heel slecht.

Hoe betrouwbaar is Brand New Day?

Als je wilt beleggen voor je pensioen wil je natuurlijk wel dat je pensioenuitkering gegarandeerd is als je eenmaal met pensioen gaat, dus hoe garandeert Brand New Day de veiligheid?
Ten eerste wordt Brand New Day gereguleerd door de AFM, hebben ze sinds 2017 een bankvergunning, staan beleggingen in een aparte stichting en vallen tegoeden onder het depositogarantiestelsel. Je tegoeden zijn dus tot honderdduizend euro gegarandeerd bij een faillissement.
Ook staat Brand New Day al sinds 2010 bekend als pensioenbank en hebben ze dus al behoorlijk wat ervaring kunnen opbouwen. Ook hebben ze al meer dan 170.000 gebruikers en ontvangen ze veel positieve reviews.

Conclusie

Zoals je waarschijnlijk wel gemerkt heb ben ik behoorlijk positief over Brand New Day. Zelf merk ik weinig minpunten bij Brand New Day en beleg ik hier zelf (als ondernemer) ook voor mijn pensioen. Het is natuurlijk altijd een afweging van de kosten, want Binck Pensioen is nog wat goedkoper.

Voordelen Brand New Day

 • Eenvoudig
 • Goede chatfunctie

Nadelen Brand New Day

 • Kosten kunnen lager
Zoals je waarschijnlijk wel gemerkt heb ben ik behoorlijk positief over Brand New Day. Zelf merk ik weinig minpunten bij Brand New Day en beleg ik hier zelf (als ondernemer) ook voor mijn pensioen. Het is natuurlijk altijd een afweging van de kosten, want Binck Pensioen is nog wat goedkoper.

Alternatieven

Natuurlijk is Brand New Day niet de enige plek waar je kunt beleggen voor je pensioen. Zoals ik al aangaf is Binck Pensioen nog een stukje goedkoper dan Brand New Day, en ook hier kun je beleggen met een belastingvoordeel. Bij DEGIRO kun je niet beleggen met een belastingvoordeel, maar kun je wel goedkoop zelf beleggen in ETF’s met de ETF kernselectie.

Brand New Day tips

Begin zo vroeg mogelijk

Wanneer je zo vroeg mogelijk begint met het pensioenbeleggen profiteer je zo lang mogelijk van rente op rente (samengestelde interest). Wacht dus niet met pensioenbeleggen want de tijd is nog je grootste voordeel om van beleggen te profiteren.

Kies voor lage kosten

Weeg voordat je gaat pensioenbeleggen bij een broker/bank goed de kosten af. Want des te minder kosten je betaald, des te hoger pensioen je overhoudt. Bijvoorbeeld Binck Pensioen is nog net wat goedkoper, maar ook Brand New Day is best betaalbaar voor op de lange termijn.

Profiteer van belastingvoordeel

Het nadeel van pensioenbeleggen is natuurlijk dat je niet zomaar je geld kunt opnemen, maar je profiteert wel van een goed belastingvoordeel t.o.v. normaal beleggen. Zodra je een pensioengat hebt is het daarom vrijwel altijd voordeliger om te beleggen voor je pensioen dan normaal te beleggen.

Feiten

 • Producten

  Pensioenbeleggen

 • Betaalmethoden

  Bankoverschrijving

 • Minimale inleg

  € 1,-

 • Actie

  Geen

 • Veiligheid

  AFM, DGS

 • Voorwaarden

  ID-verificatie, recente IB-aangifte

 • Orders

  Eenmalig inleggen, Periodiek inleggen

 • Onderscheidend

  Lage kosten, goede service

Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

FAQ - Veelgestelde vragen

 1. Brand New Day werkt via een overzichtelijk dashboard.
 2. Aanmelden kan gemakkelijk via de website.
 3. Na het invullen van je gegevens en het doorgeven van je documentatie kun je al beginnen met (pensioen) beleggen.
 4. Kom je er niet uit? Dan staat de klantenservice van Brand New Day voor je klaar om je te helpen tijdens dit proces. 
Als je beleggen net wat risicovol vindt kun je er ook voor kiezen om te sparen voor je pensioen via Binck Pensioensparen. Voor deze vorm van pensioensparen betaal je een stuk minder kosten. Daarnaast profiteer je nog wel van rente over het geld wat op je rekening staat, in verhouding met normaal sparen. Ook profiteer je nog steeds van het belastingvoordeel. Ook dit kan dus een goede optie zijn.
Op het moment van schrijven heeft Brand New Day nog geen app, maar wellicht gaan ze deze in de toekomst nog wel maken. Wel kun je Brand New Day prima in de browser gebruiken op je telefoon waardoor je waarschijnlijk ook geen app nodig hebt.

Begin met het beleggen voor je pensioen!