Brand New Day

Wat zijn de kosten van Brand New Day?

Wanneer je wilt pensioenbeleggen bij Brand New Day is de kans groot dat je hier kosten over betaald, maar hoe hoog zijn de kosten eigenlijk? Het verschilt namelijk nog best wel per product bij Brand New Day welke kosten je betaald. In dit artikel zoek ik het voor je uit!
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. De kosten op deze pagina zijn gebasseerd op de website van Brand New Day. Kijk voor de actuele kosten dus op de website van Brand New Day.
Conclusie: Voor het beleggen bij Brand New Day betaal je vaak afsluitkosten, servicekosten, fondskosten en stortingskosten. Gemiddeld komen de totale kosten voor beleggen zo rond de 1% uit. Dit is niet heel duur, maar ook niet erg goedkoop. Over het algemeen zijn de kosten voor beleggen bij Brand New Day dus vrij gemiddeld, en hoeft dit geen afknapper te zijn.

Inhoud

Afsluitkosten

Hypotheekrekening: 45 euro (eenmalig)
Pensioenrekening: 45 euro (eenmalig)
Pensioenrekening-sparen: 25 euro (eenmalig)
Kinderrekening: Gratis
Spaarrekening: Gratis
Beleggingsrekening: Gratis
Afsluitkosten worden in rekening gebracht bij het afsluiten van de rekening. Bij Brand New Day worden deze kosten enkel in rekening gebracht voor rekening met fiscale voordelen. Dit houdt in dat je met een pensioenrekening of hypotheekrekening profiteert van belastingvoordelen op je inkomsten- en vermogensbelasting.

Servicekosten

Servicekosten: 0,44% (per jaar)
Jaarlijkse kosten die Brand New Day in rekening brengt zijn de servicekosten, waarvan het mogelijk wordt gemaakt om een rekening aan te bieden, het uitvoeren van opdrachten en het bieden van klantenservice. Uiteraard moet er bij Brand New Day ook gewoon geld verdient worden, dus vandaar worden er servicekosten in rekening gebracht worden.

Fondskosten

Modelbeleggen: 0,15%-0,17% (per jaar)
Zelf beleggen: 0,15%-0,26% (per jaar)
Bij Brand New Day heb je ook de mogelijkheid om in fondsen te beleggen. Dit beleggen in fondsen kun je zelf doen, maar ook laten doen. Voor het beleggen in die fondsen worden er ook kosten in rekening gebracht. Hier verdient Brand New Day ook geen geld aan, maar gaan rechtstreeks naar de beheerders van het fonds.

Stortingskosten

Stortingskosten: 0,50% (voor iedere storting)
Wanneer je geld wilt storten naar je rekeningen bij Brand New Day dan betaal je daar stortingskosten over. Het maakt dus niet uit of je veel of weinig stortingen doet, maar vooral over de hoogte van het totaal aantal stortingen. Dit is wel erg handig wanneer je periodiek wilt gaan beleggen, aangezien je dan niet voor iedere losse transactie extra (eenmalige) kosten betaald.

Is beleggen bij Brand New Day goedkoop?

Persoonlijk vind ik het beleggen via Brand New Day niet erg duur. Vooral de servicekosten zijn vrij laag, maar persoonlijk denk ik wel dat de stortingskosten best aan de hoge kant zijn. Uiteindelijk betaal je toch al snel meer dan 1% over je beleggingen, wat niet heel gek is, maar ook niet heel goedkoop. Zelf vind ik de kosten van Brand New Day in ieder geval geen afknapper.

*In dit artikel staan affiliate links

Begin met het beleggen voor je pensioen!