BLOX

BLOX is een gloednieuwe cryptocurrencies app van Nederlandse bodem. Dit betekent dat je er cryptocurrencies kunt kopen, verkopen maar ook kunt bewaren. De app werkt eenvoudig omdat je met iDeal kunt storten en direct kunt handelen. BLOX maakt het voor de gemiddelde persoon eenvoudig om crypto te kopen.

Handelsmogelijkheden

BLOX biedt de meest populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, Cardano en Polkadot aan.

Opvallend is dat BLOX ook memecoins zoals Dogecoin aanbiedt, maar hier is natuurlijk ook een markt voor die hier in wilt handelen.

Het aanbod aan coins bij BLOX is niet enorm, maar het biedt voldoende mogelijkheden om te spreiden in je beleggingen.

Een tegenvaller voor BLOX is dat ze maar 2,2 sterren op Trustpilot krijgen vanwege overbelasting bij de klantenservice.

Kosten

Iedere keer dat je coins bij BLOX wilt kopen en verkopen betaal je transactiekosten van gemiddeld 1%. 

Deze kosten voor het kopen van coins zijn behoorlijk hoog als je dit bijvoorbeeld vergelijkt met een andere Nederlandse exchange: Bitvavo, waar de kosten maar 0,25% bedragen.

Een voordeel van BLOX is dat je coins grotendeels offline opgeslagen worden (cold storage) wat je tijd en geld scheelt, omdat je bij kleine bedragen gewoon je coins in de app kunt bewaren.

Betrouwbaarheid

BLOX is een Nederlandse crypto app die een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft, wat vrij bijzonder is voor een exchange of crypto app.

Daarnaast zijn je coins dus offline (cold) opgeslagen waardoor je wallet minder snel gehackt kan worden dan bij een online wallet.

Daarnaast is BLOX dus een Nederlandse app, maar de app is natuurlijk nog wel vrij nieuw.

Mijn ervaring

Naar mijn ervaring is de app van BLOX erg eenvoudig, en ze hebben ook nog eens een app waarmee je 10 euro krijgt wanneer je start met handelen. De app werkt dus erg prettig, maar is voor mij als handelaar te eenvoudig waardoor ik analyse- en handelsmogelijkheden mis. Het lijkt mij dus echt een app voor handelaren zonder enkele ervaringen. Ook betaal je bij BLOX dus relatief hoge transactiekosten en ontvangen ze veel negatieve reviews door hun tegenvallende klantenservice.