BLOX

BLOX Storing

BLOX is een gloednieuwe crypto app waar je gemakkelijk coins zoals Bitcoin en Ethereum kunt kopen. Zo’n app heeft natuurlijk ook wel eens storingen, maar welke zijn er allemaal geweest?

Inhoud

Is er momenteel een storing bij BLOX?

Helaas is er geen live storingsoverzicht waar je gemakkelijk alle storingen kunt inzien. Wel houdt BLOX ons op de hoogte via twitter: @weareblox, dus wanneer je denkt dat je een storing ervaart kun je het beste als eerste twitter raadplegen en vervolgens contact opnemen met de klantenservice. 

Verleden

Ik las op trustpilot dat er regelmatig storingen bij BLOX ervaart willen, dus onderstaand heb ik een aantal storingen op een rijtje gezet.

4 mei 2021: Storing vanwege overbelasting van de app.

23 april 2021: Tijdelijk onderhoud rond 5:00 in de ochtend.

17 april 2021: Tijdelijk onderhoud rond 12:00.

16 april 2021: Storing vanwege overbelasting van de app.

10 april 2021: Storing bij de payment service provider.

25 maart 2021: Gepland onderhoud

22 februari 2021: Gepland onderhoud liep uit.

Heb je op dit moment last van een storing? Stuur dan een mail naar info@geldvriend.nl en wij voegen het aan de lijst toe. Helaas bieden wij geen ondersteuning voor BLOX, dus hiervoor moet je zelf contact met ze opnemen.

Klantenservice overbelasting

Daarnaast is de klantenservice van BLOX ook nog eens zo nu en dan overbelast. Dit komt doordat BLOX net nieuw is en ze dus te weinig personeel hiervoor in dienst hebben. In sommige periodes groeit de interesse voor cryptocurrencies enorm waardoor BLOX dat niet aankan, want dan hebben ze gewoon een paar duizend mails klaarstaan in hun mailbox.

Hoe ontstaan de storingen bij BLOX?

De storingen bij BLOX ontstaan voornamelijk omdat het nog een vrij nieuwe app is en ze afgelopen tijd erg snel zijn gegroeid. Op sommige momenten kunnen de servers het dan gewoon niet aan. Daarnaast willen ze ook vernieuwen en moet hiervoor zo nu en dan geüpdate worden waardoor (vaak ’s ochtends) de app er even tijdelijk uit ligt. 

Is mijn geld veilig bij BLOX?

Een voordeel van BLOX is dat ze in het geval van een storing goed updates geven over storingen en onderhoud. Het valt me wel op dat ik bij BLOX relatief meer storingen heb ervaren dan bijvoorbeeld bij Bitvavo, maar een storing is niet geheel ongebruikelijk.

Helaas valt het nooit met 100% zekerheid te zeggen of je geld veilig is bij een exchange of crypto app, want er kan natuurlijk van alles gebeuren.

Alternatieven

Als je helemaal klaar bent met de storingen bij BLOX en liever op zoek gaat naar een andere exchange/app dan is Bitvavo wat mij betreft het beste alternatief. Dit is namelijk ook een Nederlandse exchange met (volgens de reviews en mijn ervaring) een stabielere klantenservice en minder storingen. Ook zijn de kosten lager en heb je meer handels/analysemogelijkheden. 

Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.