BLOX

BLOX Review

BLOX is een gloednieuwe crypto app van Nederlandse bodem. Je zou er super makkelijk via moeten kunnen handelen in de bekendste cryptocurrencies, maar werkt dat een beetje goed? In dit artikel lees je mijn persoonlijke ervaring met de crypto app van BLOX, zodat jij daarna kunt kiezen of jij deze ook wilt gaan gebruiken.
Gebruik de code: F788-K6EB-5EK9 voor gratis 10 euro tegoed na aanmelding bij BLOX

Inhoud

Waarom zou je crypto handelen bij BLOX?

Er zijn een aantal redenen waarom je zou willen handelen via de app van BLOX. Zo is de crypto app van BLOX echt ontzettend eenvoudig om mee te beginnen. Het is, zeker in deze tijd, een erg populaire app geworden om zodat het zo eenvoudig werkt. Een overzicht van populaire coins bij BLOX:
 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Binance Coin (BNB)
 • DogeCoin (DOGE)
 • Cardano (ADA)
 • Ripple (XRP)
 • Polkadot (DOT)
 • Litecoin (LTC)
 • Etc.
Naast deze populaire coins heeft BLOX nog meer altcoins die ze je aanbieden. Het is geen enorm groot aanbod (zoals Binance), maar de beste/meest populaire coins zul je er wel vinden.
Een reden om niet voor de BLOX app te kiezen is de hoeveelheid negatieve reviews die BLOX krijgt op Trustpilot. Op het moment van schrijven krijgt BLOX 2,2 sterren op basis van 704 reviews, wat natuurlijk erg slecht is. Een verklaring hiervoor is dat ze het op dit moment erg druk hebben en de klantenservice het niet kan bijbenen. Een andere Nederlandse exchange zoals Bitvavo krijgt op het moment van schrijven wel meer dan 4 sterren op Trustpilot.

Mijn ervaring met BLOX

Toen ik zelf een account ging aanmaken bij BLOX ging dit erg gemakkelijk en was dit zo gebeurt. Ook mijn 10 euro welkomstbonus had ik zo ontvangen. De app zal voor veel beginners de basis bieden voor het gemakkelijk handelen in cryptocurrencies.
Veel mensen kiezen voor BLOX omdat het Nederlands is, maar voor mij zou dit juist een afknapper zijn. Persoonlijk vind ik dat cryptocurrencies niet veel gereguleerd moeten worden (dat is immers het doel van cryptocurrencies), maar via een exchange zoals BLOX, wat verplicht is in Nederland, zal toch alles van je bij worden gehouden/in de gaten worden gehouden.
Daarnaast zal ik zelf BLOX niet gebruiken. Dit komt simpelweg door de te hoge transactiekosten van 1% per transactie en de eenvoud van het platform. Als serieuze investeerder heb ik meer interesse in een professioneler platform als Binance, maar dat is natuurlijk ook niet waar BLOX voor gemaakt is. Ik heb de klantenservice van BLOX nog niet nodig gehad, dus daar heb ik geen ervaring mee.

BLOX kosten

Het uitzoeken van de kosten voordat je ergens gaat handelen is erg belangrijk, want elke keer dat je gaat handelen gaat dit van je tegoed af. Bij BLOX bedragen de kosten per transactie ongeveer 1%. Elke keer dat je een transactie doet hou je nog meer 99% van je ingelegde vermogen over.
BLOX is met deze kosten een hele dure exchange. Ja, het kan nog duurder, maar een exchange als Bitvavo (0.25% kosten) of Binance (0.10% kosten) heeft toch mijn voorkeur omdat dit een hele hoop scheelt. BLOX is dus niet goedkoop, maar ook niet de allerduurste. Voor een beginnende handelaar kan het leuk zijn om even via BLOX te testen.

Is BLOX betrouwbaar?

Als je ergens cryptocurrencies wilt bewaren wil je natuurlijk wel dat deze coins goed beveiligt zijn en dat je geld veilig is. Uiteraard kan ik hier geen zekere uitspraak over doen, maar ik kan wel even uitzoeken welke maatregelen BLOX eigenlijk neemt.
Zo zijn je coins bij BLOX grotendeels offline opgeslagen, wat ook wel Cold Storage wordt genoemd. Hierdoor zijn je coins minder makkelijk te hacken door hackers. Daarnaast is BLOX geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB), waardoor het in Nederland voor ze is toegestaan om crypto te verhandelen. Het feit dat BLOX Nederlands is, is natuurlijk wel een groot voordeel.
Zoals ik eerder in dit artikel al aangaf krijgt BLOX via trustpilot veel negatieve reviews. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de slechte klantenservice in combinatie met een aantal technische problemen. Zelf zou me dit geen goed gevoel geven, want goede klantenservice is wel belangrijk, maar helaas lastig te verkrijgen in deze branche.

BLOX actie

Ook heeft BLOX nog een leuke actie waarmee je direct kunt gaan handelen. Wanneer je bij aanmelding deze code: F788-K6EB-5EK9 gebruikt ontvang je gratis 10 euro na aanmelding. Hiervoor hoef je alleen maar een account aan te maken, leuk meegenomen dus!

Alternatieven voor BLOX

Zoals ik al zei zijn er een aantal redenen om niet voor BLOX te kiezen. De voornaamste redenen zijn de hoge transactiekosten, kleine aanbod, weinig mogelijkheden en matige klantenservice. Gelukkig is BLOX niet de enige exchange (app) via waar je kunt handelen. Dus laten we kijken naar een aantal alternatieven.
Een andere eenvoudige Nederlandse exchange is Bitvavo. Deze exchange is een stuk goedkoper, iets serieuzer, heeft een groter aanbod en heeft ook een prettige mobiele app. Zelf zou ik Bitvavo dus als het ideale alternatief zien voor BLOX. Zelf gebruik ik graag Binance om mijn cryptocurrencies te verhandelen. Deze grootste exchange ter wereld is nog een stukje complexer en heeft ook een goede app. Daarnaast is dit naar mijn weten de goedkoopste exchange waar ik ooit heb gehandeld.

Conclusie

Zoals ik al aangaf zou ik zelf BLOX niet gebruiken voor het kopen van cryptocurrencies. Dit komt dus omdat BLOX voor mij een wat te klein aanbod heeft, weinig mogelijkheden heeft, pas net bestaat, hoge kosten in rekening brengt en een matige klantenservice heeft. Het voordeel van BLOX is dat je 10 euro ontvangt bij aanmelding en dat de app van BLOX erg eenvoudig in gebruik is.

Voordelen van BLOX

 • Eenvoudig
 • Actie

Nadelen van BLOX

 • Hoge kosten
 • Veel negatieve reviews
 • Matige klantenservice
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.
Wat de drukte bij BLOX nog maar eens benadrukt is het feit dat ze zo nu en dan een wachtlijst voor nieuwe aanmeldingen bij deze app moeten inlassen. In deze periode nemen ze geen nieuwe klanten meer aan. Als dit het geval is kun je jouw e-mailadres opgeven waarna je een mail ontvangt als aanmelding weer mogelijk is.