BLOX

Is BLOX veilig?

Veel mensen willen gaan beginnen met handelen via BLOX, maar hebben nog twijfels bij de veiligheid en betrouwbaarheid van deze crypto app. Dit is goed en logisch, want je wilt natuurlijk niet zomaar je geld kwijt zijn. In dit artikel zoek ik dus voor je uit of BLOX wel veilig is.

Inhoud

Cold storage

Een voordeel van BLOX is dat je coins worden opgeslagen worden in de BLOX-kluis, wat een cold storage is. Dit betekent dat het grootste gedeelte van je coins offline opgeslagen wordt. Op deze manier valt je BLOX rekening een stuk minder makkelijk te hacken. BLOX is niet de enige exchange die dit heeft, maar het is wel belangrijk voor de veiligheid.
Daarnaast kun je via BLOX alleen geld overmaken naar je eigen bankrekening. Wanneer bijvoorbeeld je telefoon gestolen wordt kan dus iemand niet makkelijk je geld overmaken naar een andere rekening.

Registratie bij DNB

Sinds december 2020 heeft BLOX een registratie bij De Nederlandsche Bank. Dit betekent dat de DNB toezicht houdt op BLOX en het toegestaan wordt om crypto te verhandelen. In principe zegt dit nog weinig, maar BLOX wordt in ieder geval dus wel gecontroleerd.

Reviews van anderen

Over het algemeen lees ik veel negatieve reviews over BLOX op Truspilot. Gemiddeld krijgt BLOX een rating van 2,2 van in totaal 687 reviews. De grootste problemen die voorbij komen zijn slechte communicatie en een aantal technische problemen.

Alternatieven

BLOX is geen slechte plek om te beginnen met handelen in cryptocurrencies, maar ik kan me voorstellen dat je nog op zoek bent naar een alternatief. Zo is Bitvavo de grootste Nederlandse exchange en heeft deze exchange ook nog stuk lagere kosten. Ook Binance is een goed alternatief en is de grootste exchange ter wereld.
Via mijn vriendenlink van Bitvavo kun je jouw eerste € 1000,- gratis handelen. 
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.