Bitvavo

Bitvavo is de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, wat het dus mogelijk maakt om crypto te kopen en te verkopen, maar ook om je coins te bewaren, storten en opnemen. Bitvavo biedt een vrijwel compleet platform voor zowel de beginnende als de ervaren trader.

Handelsmogelijkheden

Bitvavo biedt meer dan 50 verschillende cryptocurrencies aan, waaronder Bitcoin, Ethereum, Cardano en Ripple. Er is dus voldoende aanbod!

Je kunt in deze coins handelen met een market order, limiet order en stop limiet order.

Het voordeel van Bitvavo is dat ook het storten, opnemen en bewaren van je coins mogelijk is binnen de exchange, want op deze manier bespaar je kosten en tijd.

Kosten

Bitvavo geeft aan de goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland te zijn. 

Bij iedere transactie brengt Bitvavo transactiekosten tot 0.25% in rekening, wat natuurlijk niet zoveel is.

Daarnaast zit er soms nog een spread (een verschil tussen de daadwerkelijk koers en de koers op Bitvavo) waardoor je soms nog wat meer kwijt bent, maar dit staat allemaal duidelijk weergegeven bij het uitvoeren van de transactie.

Doordat coins in cold wallets bewaard worden valt je wallet een stuk minder makkelijk te hacken. Dit maakt het al prettiger om je coins op de exchange te bewaren en scheelt dus transactiekosten en gedoe.

Betrouwbaarheid

Bitvavo is een in Amsterdam gevestigd bedrijf, wat gewoon ingeschreven staat bij de KVK.

Je gekochte coins staan opgeslagen binnen een stichting genaamd Bitvavo Payments, wat je coins beschermt bij een faillisement van Bitvavo.

Overige beveiligingsmaatregelen zoals 2FA en een anti-phisingcode worden serieus in acht genomen door Bitvavo. 

Mijn ervaring

Zelf zou ik geen beter Nederlands alternatief weten voor een crypto exchange. Uiteraard kan een exchange nog goedkoper en geavanceerder zijn, maar dan lever je op andere vlakken weer in. Daarnaast heb ik geen problemen ondervonden, en weet de klantenservice mij goed te helpen. Zelf zal ik nog vele jaren gebruik maken van Bitvavo.

Tip: handel €1000,- gratis in je eerste week via mijn vriendenlink