Bitvavo Review

Bitvavo vs BLOX

Zowel bij Bitvavo als bij BLOX kun je handelen in crypto, zoals Bitcoin en Ethereum. Beide exchange zijn erg populair geworden in Nederland, maar welke is de beste? Zo kun je BLOX kennen van de tv-commercial en Bitvavo omdat het door veel mensen wordt aangeraden. In dit artikel deel ik je mijn favoriete exchange, waarna jij zelf kunt kiezen waar je wilt handelen!

Via mijn vriendenlink van Bitvavo kun je jouw eerste € 1000,- gratis handelen. 

Inhoud

Exchange vs App

Het grootste verschil tussen Bitvavo en BLOX is dat Bitvavo een volledige exchange is met een fijne app, terwijl BLOX alleen maar een crypto app is. Ook heeft Bitvavo op de desktop een geavanceerd dashboard waar je limiet orders en stop limiet orders kunt uitvoeren. Ook is hier al ruimte voor een technische analyse. BLOX daarentegen heeft een stuk minder mogelijkheden en is daardoor ook nog een stukje eenvoudiger. Beide exchanges zijn erg eenvoudig en voornamelijk geschikt voor beginnende beleggers.

Kosten

Er zit een groot verschil tussen de kosten van Bitvavo en BLOX. Kosten hebben een grote invloed op het rendement want iedere keer dat je een transactie uitvoert moeten deze kosten betaald worden. Het snoept dus als het ware je rendement weg. 

Kosten BLOX: 1%

Kosten Bitvavo: 0.25%

Bitvavo is dus een stuk goedkoper dan BLOX, wat een belangrijke reden is om te kiezen voor Bitvavo. Je moet hierbij wel rekening houden met spreads bij Bitvavo, want de koers kan in verhouding ietsje hoger zijn, maar dit verschil is vaak niet zo groot.

Aanbod

Het verschil in aanbod is bij Bitvavo en BLOX aardig gelijk. Bitvavo heeft een iets groter aanbod aan altcoins, maar beide coins bieden de belangrijkste/meest populaire coins aan. Zo had Bitvavo eerst geen Polkadot en Dogecoin, maar ook deze coins worden binnenkort alweer toegevoegd. Wat mij betreft is Bitvavo de winnaar op het gebied van aanbod.

Mijn ervaring

Zoals je al merkt heb ik een voorkeur voor Bitvavo over BLOX. Dit komt door het grotere aanbod, de lagere kosten en het feit dat de klantenservice mij hier goed wist te helpen. Over BLOX lees ik veel negatieve reviews over de klantenservice vanwege overbelasting. 

Daarnaast zie ik Bitvavo als een serieuzere aanbieder dan BLOX, want bij Bitvavo heb je een volledige exchange inclusief geavanceerd dashboard, terwijl je bij BLOX alleen een app hebt waarmee je kunt kopen en verkopen. Bitvavo heeft een eenvoudig en geavanceerd dashboard, wat het erg goed maakt voor beginners en geavanceerde handelaars.

Bij beide exchanges worden de coins cold (offline) opgeslagen, waardoor je rekening minder snel gehackt wordt dan normaal. 

Conclusie

Kortom gaat mijn voorkeur uit naar Bitvavo op vrijwel alle vlakken, maar hieronder zie je nog de voor- en nadelen van beide exchanges/apps.

Voordelen Bitvavo

 • Lage kosten
 • Meer mogelijkheden
 • Cold wallets
 • Nederlands

Nadelen Bitvavo

 • Spreads

Voordelen BLOX

 • Eenvoudig
 • Cold storage
 • Nederlands

Nadelen BLOX

 • Hoge kosten
 • Alleen app
 • Matige klantenservice

Alternatieven

Naast Bitvavo en BLOX is beleggen is ook Binance een goed alternatief. Zo hanteert Binance nog lagere kosten (0.10%) en hebben ze een nog groter aanbod. Het is niet voor niets de grootste exchange ter wereld.

Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

Tip: handel €1000,- gratis in je eerste week via mijn vriendenlink