Bitvavo identiteitsverificatie

Bitvavo Verificatie

Wanneer je een account wilt aanmaken bij Bitvavo wordt je gevraagd om je identiteit via je telefoon te verifiëren. Ik merk dat best veel klanten hier vragen over hebben, dus in dit artikel ga ik deze vragen proberen te beantwoorden. Want waarom is de identiteitsverificatie verplicht? Is het wel veilig, en hoe werkt het precies?
Tip: maak alvast gratis een account aan bij Bitvavo, dan kun je meekijken!
Via mijn vriendenlink naar Bitvavo kun je de eerste € 1000,- gratis handelen in de eerste week na aanmelding.

Inhoud

Eerst even voorstellen

Neem me niet kwalijk, maar ik ben helemaal vergeten mezelf voor te stellen. 

Ik ben Erwin en fanatiek belegger. Vanuit deze passie ben ik begonnen met het schrijven over knelpunten die ik zelf tegenkwam bij het beleggen. Eén van die vraagstukken ging over het verificatieproces van Bitvavo, want hoe werkt dat precies? En is dat eigenlijk verplicht?

Wil je mijn artikel supporten? Meld je dan aan via mijn vriendenlink naar Bitvavo.

Waarom is identiteitsverificatie vereist?

Vrijwel elke (goede) crypto exchange zal je vragen om je identiteit te verifiëren. Enerzijds is dit noodzakelijk vanwege wet- en regelgeving, anderzijds is dit natuurlijk ook van belang om witwassen of andere criminele zaken te voorkomen. Identiteitsverificatie zorgt voor een veiliger platform waarop iedereen (eerlijk) kan handelen in cryptocurrencies.

Is de Bitvavo identiteitsverificatie veilig?

Ik krijg vaak de vraag of het wel veilig is om je identiteitsgegevens te delen met een exchange. Het klinkt namelijk niet zo slim, want er komt erg vaak in het nieuws dat privacy belangrijk is en dat veel bedrijven gebruik maken van je persoonlijke gegevens (Facebook, Google etc.).
Bitvavo neemt een aantal maatregelen om die veiligheid te waarborgen:
 • De identiteitsverificatie wordt uitbesteed aan een gespecialiseerde dienstverlener.
 • Na de controle zullen de gegevens verwijderd worden uit de administratie.
 • Medewerkers die toegang hebben tot persoonsgegevens beschikken over een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en zijn gescreend.
Ik kan natuurlijk niet gaan vertellen dat Bitvavo veilig is, want wie ben ik immers? Doe daarom zelf goed je onderzoek naar de betrouwbaarheid van Bitvavo. Na het uitvoeren van je onderzoek kun je er voor kiezen of je het de moeite waard vind om je identiteit te delen met deze exchange.

Hoe werkt het?

Om je uit te leggen hoe de identiteitsverificatie van Bitvavo werkt zal ik je stap voor stap meenemen met onderstaand stappenplan. Het belangrijk om te vermelden dat je deze verificatie enkel op je telefoon kunt uitvoeren, of je moet halverwege switchen naar je telefoon.
 • Navigeer naar ‘navigatie’
 • Selecteer: Paspoort, Rijbewijs of Identiteitskaart
 • Fotografeer: voor- en achterkant identiteitsbewijs (telefoon)
 • Film jezelf (aanwijzingen & getallen door Bitvavo)
 • Identiteitsverificatie voltooid!
Bitvavo identiteit verifiëren
Je identiteit verifiëren bij Bitvavo
Na het voltooien van de identiteitsverificatie zullen je gegevens gecontroleerd worden. Dit zal enkele minuten duren voordat je bent goed- of afgekeurd door Bitvavo.
Bij mij verliep dit proces erg soepel en voorspoedig waarna ik direct kon gaan handelen. De stappen spreken voor zich en in principe heb je mijn uitleg geeneens nodig. Succes met het doorlopen van de stappen!

Extra beveiliging

Na het doorlopen van de identiteitsverificatie bij Bitvavo ben je alweer iets verder met het voltooien van je account. Belangrijk om te vermelden is dat de beveiliging van je account erg belangrijk is, dus wat kun je er nog meer aan doen om je Bitvavo account goed te beveiligen?
 • Two factor authenticator
 • Anti-phisingcode
 • Veiligheidsnotificaties
Via mijn vriendenlink naar Bitvavo kun je de eerste € 1000,- gratis handelen in de eerste week na aanmelding.

Wallet verificatie

Wanneer je coins wilt opnemen of versturen naar een andere wallet of exchange moet je een wallet verificatie uitvoeren. Hierbij moet je een screenshot kunnen laten zien van deze wallet waarmee je bewijst dat de wallet van jezelf is. Op deze manier gaat Bitvavo witwassing tegen.
Wallet adres verificatie
Je wallet verifiëren bij Bitvavo

Alternatieven

Helaas is het tegenwoordig erg lastig om zonder identiteitsverificatie ergens Bitcoin of andere cryptocurrencies te kopen. Je zult dus toch een identiteitsverificatie moeten doen bij een exchange. Alternatieven voor Bitvavo zijn bijvoorbeeld Binance of Coinbase, maar ook hier moet je dus een verificatie doen.
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

De Bitvavo identiteitsverificatie duurde bij mijzelf maar enkele minuten, want volgens mij is dit een geautomatiseerd proces. Bij het goedkeuren van je identiteit kan het misschien iets langer duren omdat ze iets meer moeten controleren.

 

Wil je toch op korte termijn snel handelen kun je denken aan alternatieven als Binance of Coinbase waar wellicht de identiteitsverificatie wat sneller verloopt.

Wanneer je identiteitsverificatie bij Bitvavo op ‘pending’ staat zul je waarschijnlijk nog even geduld moeten hebben voordat de verificatie voltooid is. Ook kan het wellicht zijn dat de verificatie iets langer duurt omdat er nog iets meer gecontroleerd moet worden. Vaak moet je dus nog net iets meer geduld hebben.

 

Wil je toch op korte termijn snel handelen kun je denken aan alternatieven als Binance of Coinbase waar wellicht de identiteitsverificatie wat sneller verloopt.

Wat als de Bitvavo identiteitsverificatie niet lukt? Check ten eerste of alles wat je gedaan hebt klopt. Zo moet je duidelijke (goed belichte) foto’s maken anders herkent de verificatie het niet. Als het verder niet lukt kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van Bitvavo.

 

Wil je toch op korte termijn snel handelen kun je denken aan alternatieven als Binance of Coinbase waar wellicht de identiteitsverificatie wat soepeler verloopt.

Tip: handel €1000,- gratis in je eerste week via mijn vriendenlink