Bitvavo storing

Bitvavo Storing

Bitvavo heeft niet vaak last van storingen, maar het kan nog wel eens voorkomen dat er iets niet werkt. In dat geval is het natuurlijk prettig om te weten of er een storing is en wanneer deze weer opgelost gaat worden.
Tip: zelf bewaar ik het grootste gedeelte van mijn crypto in een hardware wallet, waarmee mijn crypto 100% veilig is. Daarom heb ik een gratis handleiding geschreven om  je op weg te helpen. 

Heeft Bitvavo nu een storing?

Helaas is er geen live monitor om te checken of Bitvavo nog online is. Je kunt dus het beste op de twitter van Bitvavo kijken (@bitvavocom). Wanneer ik merk dat er een storing is bij Bitvavo (bij een piek van bezoekers) zal ik de storing aan het lijstje toevoegen.

Recente storingen

Welke storingen waren er in het verleden bij Bitvavo?

6 Okt 2021

Op 7 Oktober 2021 was er een verbindingsprobleem met het platform van Bitvavo. Binnen een half uur was dit probleem weer opgelost.

7 Sep 2021

Op 7 September 2021 was een storing in de Euro betalingen heeft Bitvavo aangegeven op twitter. Het is nog niet aangegeven hoelang dit gaat duren. Het is nog wel mogelijk om te handelen, maar dus niet om te betalen.

17 Aug 2021

Op 17 augustus 2021 had Bitvavo een connectiviteit probleem waardoor verschillende gebruikers een raar portfoliobedrag te zien kregen. Bitvavo heeft dit ook geplaatst op twitter.
Bitvavo Storing

19 Mei 2021

Op 19 mei 2021 had Bitvavo een probleem met hun payment provider. Transacties via iDeal en Bancontact werkte hierdoor tijdelijk niet meer. Bitvavo hield handelaren goed op de hoogte van de storing. De storing heeft niet lang geduurd en had geen effect op de trades.

25 April 2021

Op 25 April 2021 om 5:00 in de ochtend was een infrastructure update bij Bitvavo gepland. Deze update was van te voren goed aangekondigd via de mail en in de app. De desktop-versie en app van Bitvavo hebben een tijdje niet gewerkt en coins konden dus ook niet gekocht worden. Helaas liep de update uit door een onverwachts probleem waardoor dit als negatief werd ervaren.
Dit is natuurlijk ook logisch, want men kan een tijd geen crypto meer kopen of verkopen. Zeker in een volatiele markt kan dit grote verliezen opleveren. Ook bij deze storing hield Bitvavo hun handelaren weer goed op de hoogte via twitter en later op de ochtend was de storing/update klaar. Er was veel kritiek en onzekerheid rondom de storing, waardoor veel beleggers bijvoorbeeld bij Binance zijn gaan handelen.

Individuele storingen

Het komt wel eens voor dat een handelaar een unieke storing heeft binnen zijn of haar account. Dit kan natuurlijk allemaal verschillende oorzaken hebben. Wanneer je een storing hebt die niet op twitter of op de website staat vermeldt kun je het beste mailen naar de klantenservice van Bitvavo.
Voor de rest zijn er bij mij geen storingen bekend. Heb je een storing meegemaakt? Mail dan naar: info@geldvriend.nl

Zijn de storingen bij Bitvavo kwalijk?

Ik ben van mening dat een storing bij Bitvavo op zijn tijd geen probleem hoeft te zijn. De storingen hebben tot nu toe nog geen grote gevolgen gehad en Bitvavo stelt hun klanten snel op de hoogte via twitter en in het geval van werkzaamheden sturen ze een mail.
Bitvavo werkt natuurlijk met software en op zijn tijd kan er iets kapot gaan of overbelast raken, maar volgens mij hebben ze dit bij Bitvavo goed voor elkaar. 

Hoe veiliger je crypto opslaan?

Bij een storing van Bitvavo was ik altijd bang dat er iets ernstigs aan de hand leek te zijn. Gelukkig bleek dit in het verleden niet het geval te zijn, dus niks om me druk om te maken. Toch ken ik meerdere mensen die in het verleden geld zijn verloren bij een hack of scam van een exchange.

Om deze reden sla ik het grootste deel van mijn crypto op in mijn Ledger Nano S, dit is een hardware wallet waarmee je er voor kunt zorgen dat je crypto 100% veilig opgeslagen is. 

Alternatief voor Bitvavo

Een geschikt alternatief voor Bitvavo is Binance, welke nog veel meer handelaren heeft, lagere kosten in rekening brengt en een groter aanbod heeft. Ook zien veel Nederlanders BLOX als een alternatief, omdat deze app ook Nederlands is, maar deze app heeft nog vaker last van overbelasting. Uiteraard kunnen ook deze exchanges/apps last hebben van storingen.
Ontvang levenslang 10% korting op je transactiekosten bij Binance via mijn vriendenlink!
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.