Bitvavo Review

Bitvavo Storing

Bitvavo heeft niet vaak last van storingen, maar het kan nog wel eens voorkomen dat er iets niet werkt. In dat geval is het natuurlijk prettig om te weten of er een storing is en wanneer deze weer opgelost gaat worden.

Inhoud

Heeft Bitvavo nu een storing?

Helaas is er geen live monitor om te checken of Bitvavo nog online is. Je kunt dus het beste op de twitter van Bitvavo kijken (@bitvavocom).

Recente storingen

Welke storingen waren er in het verleden bij Bitvavo?

19 Mei 2021

Op 19 mei 2021 had Bitvavo een probleem met hun payment provider. Transacties via iDeal en Bancontact werkte hierdoor tijdelijk niet meer. Bitvavo hield handelaren goed op de hoogte van de storing. De storing heeft niet lang geduurd en had geen effect op de trades.

25 April 2021

Op 25 April 2021 om 5:00 in de ochtend was een infrastructure update bij Bitvavo gepland. Deze update was van te voren goed aangekondigd via de mail en in de app. De desktop-versie en app van Bitvavo hebben een tijdje niet gewerkt en coins konden dus ook niet gekocht worden. Helaas liep de update uit door een onverwachts probleem waardoor dit als negatief werd ervaren.
Dit is natuurlijk ook logisch, want men kan een tijd geen crypto meer kopen of verkopen. Zeker in een volatiele markt kan dit grote verliezen opleveren. Ook bij deze storing hield Bitvavo hun handelaren weer goed op de hoogte via twitter en later op de ochtend was de storing/update klaar. Er was veel kritiek en onzekerheid rondom de storing, waardoor veel beleggers bijvoorbeeld bij Binance zijn gaan handelen.

Individuele storingen

Het komt wel eens voor dat een handelaar een unieke storing heeft binnen zijn of haar account. Dit kan natuurlijk allemaal verschillende oorzaken hebben. Wanneer je een storing hebt die niet op twitter of op de website staat vermeldt kun je het beste mailen naar de klantenservice van Bitvavo.
Voor de rest zijn er bij mij geen storingen bekend. Heb je een grote storing meegemaakt? Mail dan naar: info@geldvriend.nl

Alternatief voor Bitvavo

Een geschikt alternatief voor Bitvavo is Binance, welke nog veel meer handelaren heeft, lagere kosten in rekening brengt en een groter aanbod heeft. Ook zien veel Nederlanders BLOX als een alternatief, omdat deze app ook Nederlands is. Uiteraard kunnen ook deze exchanges/apps last hebben van storingen.
Ontvang levenslang 10% korting op je transactiekosten bij Binance via mijn vriendenlink!
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel bevat vriendenlinks.