Bitvavo coins

Geen Polkadot op Bitvavo?

Op een gegeven moment wilde ik graag Polkadot kopen, het liefste op Bitvavo. De coin Polkadot staat wel in de top 10 meest verhandelde coins, maar is helaas op het moment van schrijven nog niet beschikbaar op Bitvavo. Ik moest dus op zoek naar alternatieven!

Alternatieven voor Bitvavo

Tijdens mijn zoektocht opzoek om een alternatief voor Bitvavo te vinden stuitte ik bij Binance. Dit was voor mij de meest voor de hand liggende keuze omdat ik hier al een account heb en deze exchange een groot aanbod aan coins heeft (waaronder DOT). Lees hier hoe je makkelijk kunt overstappen van Bitvavo naar Binance.
Ook bij andere exchanges zoals Coinbase was het verhandelen van Polkadot op het moment van schrijven nog niet mogelijk, dus mijn voorkeur gaat uit naar Binance.

Waarom geen Polkadot op Bitvavo?

Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden waarom Polkadot nog niet aangeboden wordt op Bitvavo. Het kan natuurlijk zijn dat er voor is gekozen om deze coin bewust niet aan te bieden. Daarnaast heeft Bitvavo (zeker een tijd terug) van zichzelf al een vrij klein aanbod. Of (en wanneer) Polkadot nog beschikbaar komt op Bitvavo valt lastig te voorspellen.
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.