Bitvavo coins

Bitvavo Coins

Het klinkt natuurlijk super interessant om te beleggen bij een betrouwbare Nederlandse Exchanges, maar heeft Bitvavo wel een groot genoeg handelsaanbod aan coins? In dit artikel zoek ik voor je uit welke coins Bitvavo aanbiedt!
Bitvavo heeft 50 verschillende coins te verhandelen waaronder Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Cardano en Stellar. 

Via mijn vriendenlink naar Bitvavo kun je de eerste € 1000,- gratis handelen in de eerste week na aanmelding.

Inhoud

Welke coins heeft Bitvavo?

Bitvavo maakt het mogelijk om in meer dan 50 markten van 50 verschillende coins te handelen (inmiddels alweer meer, wordt binnenkort geupdated). Een overzicht van alle coins op Bitvavo vind je onder het kopje: Markten, maar ook wanneer je inlogd.
De populairste coins op Bitvavo:
 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Ripple (XRP)
 • Stellar (XLM)
 • Nano (NANO)
 • Litecoin (LTC)
 • Cardano (ADA)
 • EOS (EOS)
 • NEO (NEO)
 • Verge (XVG)
 • ReddCoin (RDD)
 • Ravencoin (RVN)
 • Geen Polkadot
Bitvavo coins
Markten overzicht bij Bitvavo
Kortom, er valt in een heleboel populaire markten te handelen, en natuurlijk ook nog in een aantal minder populaire coins. Wel is het opvallend dat Bitvavo niet heel veel coins aanbiedt. Een exchange zoals Binance heeft een groter aanbod. Lees hier hoe je makkelijk kunt overstappen van Bitvavo naar Binance.

Koers van coins op Bitvavo?

Om de koers te bekijken is het ook mogelijk om bij Markten te kijken, maar uiteraard ook gewoon door in te loggen en een analyse te doen.

Bitvavo coins verkopen

Wanneer je eenmaal coins hebt, maar ze weer wilt verkopen is dit uiteraard ook weer mogelijk. Dit kun je doen door in de browser of in de mobiele app op ‘verkopen’ te drukken. Met een marktorder is zo’n transactie zo geregeld, waardoor je direct het geld weer in euro’s beschikbaar hebt.
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

Het mooie van je coins bewaren op Bitvavo is dat je deze ook nog flexibel kunt staken op Bitvavo. Op deze manier ondersteun je de blockchain en ontvang jij hier een vergoeding voor. Bij Bitvavo kost dit amper moeite en er zijn behoorlijk wat coins die in aanmerking komen voor staken, leuk meegenomen dus!

Ik krijg vaak de vraag of het een goed idee is om je coins in je Bitvavo wallet te bewaren. Ik kan je vertellen dat het vrijwel altijd veiliger is om je coins in een externe wallet/ledger te bewaren. Wel maakt Bitvavo gebruik van zogenaamde cold wallets waardoor je coins wel offline opgeslagen zijn. Dit is wel zo veilig. 

Voor de koersen van coins op Bitvavo kun je kijken bij markten of door in te loggen bij Bitvavo. Hier kun je van alle desbetreffende coins kijken hoe hoog ze staan.

Op het moment van schrijven heeft Bitvavo 50 verschillende coins. (Er zijn alweer nieuwe coins bijgekomen, dus dit zal binnenkort worden geupdated).

Om coins te storten naar Bitvavo klik je op de desbetreffende coin en klik je op ‘storten’. Vervolgens ontvang je een wallet adres van je Bitvavo wallet waar je de coins heen kunt versturen, bijvoorbeeld vanaf een andere exchange of wallet.

Veel handelaars waarmee ik in contact sta stappen op een gegeven moment over van Bitvavo naar Binance, wat ze doen omdat ze na een tijdje Bitvavo ontgroeid zijn, maar hoe doe je dat precies? 

Ten eerste zul je een account bij Binance aan moeten maken, waarna je jouw coins moet overzetten. Je kunt ervoor kiezen om dit te doen door de coins te versturen, wat vaak meer kost aan fees. Ook kun je er voor kiezen om dit te doen door je coins te verkopen, het geld over te maken via iDeal en er op Binance weer nieuwe coins van te kopen. Beide vormen van overzetten hebben zo voor- en nadelen, per case zul je moeten vergelijken wat het minste kost en wat het veiligst is.

Om coins op Bitvavo naar een ledger te zetten klik op de desbetreffende coin binnen Bitvavo en klik je op ‘opnemen’. Hierna voer je het wallet ID van je ledger in waarna je de coins kunt verzenden naar je ledger. Wel moet je er op letten dat je alles goed ingevuld hebt en dat Bitvavo weet dat de ledger van jou is, anders kun je de coins namelijk niet versturen.

Het valt lastig te zeggen welke coin je het beste kunt kopen op Bitvavo. Het belangrijkste is dat je goed zelf research doet en goed de white papers van de verschillende projecten leest. Na een tijdje kom je er vanzelf achter welk project het beste bij je past en waar je het meeste in gelooft. Dit kan dan dus voor jou de beste coin zijn. Ook een technische analyse kan een nuttige tool zijn om er achter te komen welke coin bij je past.

Welke coins er nieuw zijn op Bitvavo lees je binnenkort!